Ser du etter den beste strømprisen? Den billigste strømprisen får du med solceller på taket. Med solceller fra Otovo kan du spare penger på billigere strøm.

Sjekk taket ditt her!

Strømregningene våre blir dyrere og dyrere. Ser du også etter den billigste strømprisen? Da bør du sjekke solforholdene til ditt tak med Otovo. Mange av kundene våre blir overrasket over hvor mye strøm de kan produsere hjemme hos seg.

Vil du sjekke solforholdene på ditt tak? Så enkelt er det:

 • Klikk på Sjekk ditt tak her!
 • Skriv inn din adresse
 • Du får svaret i løpet av få sekunder

Med Otovo ser du hvor mye strøm du kan produsere på et år. Du får også et prisestimat på både kjøp og leasing av solceller. Vil du også spare penger på billig strøm? Da kan solceller fra Otovo være løsningen for deg.

Flere Otovo-kunder har halvert strømregningen sin. Best strømpris får du med solceller.

5 gode tips: Slik får du billig strøm

Lurer du på hvordan du kan få en lavere strømregning? Les mer om det her.

Her er fem gode tips:

 1. Sammenlign strømpriser for å velge den billigste prisen
 2. Du bør også sammenligne strømavtaler
 3. Finn måter å spare strøm på
 4. Unngå å bruke strøm når alle andre gjør det
 5. Produser din egen strøm

1. Sammenlign strømpriser for å velge den billigste prisen

Det er mange strømleverandører på markedet. Mange nordmenn har samme strømleverandør over flere år uten å bytte. Kanskje er dette fordi borettslaget eller sameiet har et tilbud hos en strømleverandør, eller kanskje det føles komplisert å bytte strømleverandør? Her kan det være lurt å gjøre litt research.


På nettet finnes det flere steder hvor du kan sammenligne strømleverandører. Ved å bytte strømleverandør kan du spare stort. For eksempel har Forbrukerrådet egne sider for dette. Når du har funnet billigste strømleverandør, bør du også tenke på hvilken strømavtale du skal ha.

2. Du bør også sammenligne strømavtaler

Det finnes ulike strømavtaler på markedet. Her er det lett å bli forvirret. En strømleverandør selger deg strøm. En strømavtale går på hvordan du betaler for strømmen.

De fleste strømavtaler har enten spotpris, variabel pris eller fastpris. Hvilken strømavtale som er best for deg, avhenger litt av om du ønsker billigst strøm, forutsigbarhet eller en kombinasjon.

Spotpris

En strømavtale med spotpris er uforutsigbar, men er også billig. En spotpris er en flytende pris, og den bestemmes på den europeiske kraftbørsen Nord Pool. Norge inngår nemlig i det europeiske markedet for kraft, og våre strømleverandører må derfor kjøpe kraft på Nord Pool.

Prisen din strømleverandør betaler på Nord Pool kalles spotpris. Du kjøper altså kraft til samme pris som strømselskapet. Dette gir billigst strøm, men er lite forutsigbart. Spotpris påvirkes nemlig av tilbud og etterspørsel, og er derfor en flytende pris som kan svinge opp og ned.

Hvis du vil betale samme pris hver måned, bør du unngå spotpris.

Fastpris

En strømavtale med fastpris er mer forutsigbar, men er gjennomsnittlig dyrere. Dette er fordi du ikke får med deg perioder med billige strømpriser – for eksempel i perioder med mye nedbør. Kraftbørsen Nord Pool er nemlig styrt av tilbud og etterspørsel. Perioder med høyere tilbud enn etterspørsel vil derfor kunne gi billig strøm.

Med fastpris får du en garantert pris som ikke varierer. En strømavtale med fast månedsbeløp kan gjøre det enklere å planlegge privatøkonomien.

Hvis du er villig til å betale litt ekstra for forutsigbarhet i hverdagen, er en strømavtale med fastpris best for deg.

Variabel pris

En strømavtale med variabel pris er en kombinasjon av spotpris og fastpris. Her betaler du både en fastpris og en variabel pris. Den variable prisen baseres på strømprisene på kraftbørsen Nord Pool. Du får dermed noe variasjon i løpet av et år, men ikke like mye som med spotpris.

Variabel pris passer perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av forutsigbarhet og billig strøm.

3. Finn måter å spare strøm på

Den billigste strømmen er den du ikke bruker. Derfor bør du alltid se etter måter å få ned ditt årlige strømforbruk på. Årlig forbruk i Norge har ligget på rundt 16 000 kWh per husholdning siden 2003 , ifølge SSB. Ligger du over eller under gjennomsnittet?

Senk ditt årlige strømforbruk ved å:

 • Slukke lys i rom du ikke er i
 • Unngå å sette på halvfulle oppvaskmaskiner eller vaskemaskiner
 • Vær ute så mye som mulig
 • Skru PC-er og andre enheter helt av når du ikke er hjemme

4. Unngå å bruke strøm når alle andre gjør det

Som nevnt styres spotpris på kraftbørsen Nord Pool av tilbud og etterspørsel. Det betyr at når etterspørselen er høy, så blir som regel også spotpris høyere. Derfor er det lurt å unngå å bruke strøm nøyaktig samtidig som alle andre.

Du kan blant annet:

 • Unngå å lade elbilen rett etter jobb
 • Vent til kvelden før du setter på vaskemaskinen
 • Sett på oppvaskmaskinen når du har hjemmekontor

Her er det flere muligheter. Husk allikevel at det er anbefalt å være våken og tilstede når du bruker mye strøm. For eksempel bruker oppvaskmaskinen mye energi, og det er viktig å være hjemme hvis elektrisk brann skulle oppstå.

5. Produser din egen strøm

Første punkt handlet om å finne billigste strømleverandør. Det er viktig å sammenligne både strømleverandører og strømavtaler. Dette og resten av punktene over kan enkelt kombineres med å produsere sin egen energi hjemme.

Når du produserer din egen energi, er du mindre påvirket av prisen på Nord Pool. Du slipper nemlig kraftpris på egenprodusert strøm. Om vinteren produserer solcellene mindre energi. Derfor er det fortsatt viktig med en god strømleverandør, men det er mer enn nok sol i Norge til at du totalt sett får billig strøm med solceller.

Otovo gjør det enkelt å få solceller på taket. Det er gratis og uforpliktende å sjekke solforholdene på ditt tak. Hos oss ser du raskt hvor mye energi du kan produsere. Sammenlign dette med ditt årlige strømforbruk for å se hvor mye du sparer.

Under kan du lese mer om hvorfor du får så billig strøm med solenergi.

Derfor får du den billigste strømprisen med solcellepanel

Bildet viser solceller på et skrått hustak. De produserer sin egen strøm hjemme og selger overskuddet.

Solceller har mange fordeler: Du produserer din egen strøm, du produserer ren energi og du bidrar til klimakampen. I tillegg kan du spare masse på billigere strøm!

Det er 3 grunner til det:

 • Du trenger ikke betale for strømmen du produserer selv
 • Du tjener penger på strømmen du ikke bruker
 • Strømregningen din påvirkes ikke like mye av politikk og private investeringer

Under kan du lese mer om hvorfor du får best strømpris med solcellepanel fra Otovo.

1. Du trenger ikke betale for strømmen du produserer selv

En stor fordel med solceller er at du produserer din egen strøm. Da trenger du ikke lenger kjøpe strøm fra strømselskapet. Mens naboen klager på høye strømpriser, trenger ikke du å bekymre deg.

Slik får du best strømpris ved å produsere strømmen selv.

2. Du tjener penger på strømmen du ikke bruker

Mange av våre kunder produserer mer strøm enn de bruker. Det hadde vært dumt om denne strømmen gikk til spille. Derfor selger mange “overskuddsstrømmen” sin til strømselskapet. Dette skjer helt automatisk om du er plusskunde hos strømselskapet ditt.

Strømmen din går inn på strømnettet, og blir solgt videre til andre. Med andre ord kan du tjene penger på at strømselskapet selger din strøm til naboene dine. Salg av strøm gir en ekstra inntekt.

Totalt sett får du dermed billigere strøm med solceller.

3. Strømregningen din påvirkes ikke like mye av politikk og private investeringer

Strømregningen din består av både kraftpris og nettleie. Prisen på strøm styres av tilbud og etterspørsel, og den settes på den europeiske kraftbørsen Nord Pool. Nettleie er noe man betaler for at strømmen skal fraktes fra kraftprodusenten og hjem til deg. Utbygging av strømnettet vil føre til høyere nettleie.

Kraftpris og nettleie kan fort bli forvirrende. På grunn av disse er strømregningen din tett knyttet til politiske beslutninger og investeringer i strømnettet. Med solcellepanel påvirkes ikke strømregningen din like mye av politikk og private investeringer.

Du slipper nemlig å betale både kraftpris og nettleie på strømmen du produserer selv.

Den billigste strømmen får du med solceller

Det er altså flere grunner til at solenergi gir billig strøm. Flere av våre kunder har halvert strømregningen sin etter at de fikk solceller. Vil du også få den billigste strømmen og spare penger? Da bør du sjekke din adresse hos oss i dag.

Sjekk din adresse her

Best strømpris og best pris på solceller med Otovo

Solstrøm: Du får den beste strømprisen med solceller fra Otovo. Bildet viser paneler av god kvalitet på et skrått hustak.

Det flere gode grunner til å velge Otovo når du skaffer solceller. Hos oss kan du være trygg på at du får konkurransedyktige priser, kvalitetspaneler, fleksibel betaling og god oppfølging hele veien. Med solcellepanel på taket får du enkelt den beste prisen på strøm.

Derfor bør du velge Otovo:

 • Best pris hos landets beste installatører
 • Best kvalitet på solceller
 • Fleksibel betaling: Leasing eller kjøp
 • Otovo er der for deg hele veien

Hvis du skal skaffe solceller for å få billigere strøm, er det viktig med lave priser og høy kvalitet. Vi har begge deler. Det betyr at du får den billigste strømprisen med Otovo.

1. Best pris hos landets beste installatører

Otovo-plattformen henter inn prisene til de beste solcelle-installatørene der du bor. Plattformen har prisene til installatører over hele landet. Vi sammenligner prisene deres slik at du får det beste tilbudet. Otovo kobler deg med installatøren som har best pris og best kundevurdering.

Med Otovo får du altså best pris på solceller hos landets beste installatører. Det betyr at du betaler mindre for solcellene som gir deg billig strøm. Sånn får du best strømpris med Otovo.

2. Best kvalitet på solceller

Hos oss kan du være trygg på at du får solceller med høy kvalitet som gir høy ytelse over flere tiår. Dette gjelder uansett hva slags panel du velger. Du kan velge mellom:

 • Standard: 320 watt
 • Premium: 360 watt
 • Performance: 400 watt

Antall watt påvirker hvor mye strøm du kan produsere. Flest antall watt betyr altså den billigste strømprisen. Etter å ha sjekket din adresse hos Otovo, kan du enkelt sjekke forskjellen på panelene. Velg balansen mellom ytelse og pris som passer best for deg!

Våre beste paneler: Performance

Performance er vårt aller beste panel, og det har uten tvil markedets høyeste ytelse. Dette velger du om kun det beste er bra nok. Best kvalitet gir best strømpris. Premium og Standard har også høy kvalitet, og er begge fra markedets ledende produsenter.

3. Fleksibel betaling: Leasing eller kjøp

Vi ønsker at ren energi skal være tilgjengelig for alle som ønsker det. Hos Otovo har vi derfor to alternative betalingsløsninger: Leasing eller kjøp. Du velger helt selv hva som passer deg best.

Ved kjøp betaler man mer ved installasjon. Etter dette betaler du ingenting, og du får billigere strøm i flere tiår fremover. Med den billigste strømprisen år etter år blir investeringen verdt det. For noen kan denne investeringen allikevel bli for dyr.

Leasing av solceller

Da kan leasing av solceller være en god løsning! Med leasing får du best strømpris uten å legge ut så mye på én gang. Du betaler kun for leien av solcelleanlegget. For de minste anleggene er månedsleien nede på kun 299 kroner.

4. Otovo er der for deg hele veien

Otovo er der for deg hele veien – fra du sjekker ditt tak hos oss til vedlikehold av solcellene. Du kan alltid spørre oss om du lurer på noe. Vi har også en egen Otovo-app hvor du kan sjekke hvor mye strøm du lager. Otovo er der selvsagt også om du trenger service på solcellene.

Vår “Otovo Garanti” sikrer deg den billigste strømprisen i årene fremover. Vi er helt sikre på at våre produkter er av den beste kvalitet og at våre installatører er landets beste. Vi er så sikre at vi tilbyr deg 10 års garanti ved kjøp av solceller. Det er dobbelt så mye som leverandører pleier å tilby!

Garantien dekker alle deler i ditt solcelleanlegg. Dersom det skulle oppstå en feil, fikser vi selvsagt denne. Da betaler vi for nye deler, selve reparasjonen og eventuell frakt. Våre Otovo-sertifiserte teknikere løser problemet ditt raskt – uten at det koster deg en krone.

Hvis du leaser solceller, varer garantien i hele 20 år. Med “Otovo Garanti” kan du være trygg på at du får den billigste strømprisen i flere tiår fremover.

Slik får du billigere strøm med Otovo

strømprisene stiger og stiger. Du får billigere strøm med solcellepaneler fra Otovo. Finn prisen din på våre sider.

Vil du finne ut hvor mye billigere strøm du får med solceller? Det gjør du veldig enkelt ved å sjekke din adresse hos oss. Da får du se solforholdene til ditt tak. Vi gir deg et estimat på pris og hvor mye strøm du kan produsere.

Slik sjekker du potensialet til ditt tak:

 • Klikk på Sjekk ditt tak her!
 • Skriv inn din adresse
 • Du får se solforholdene til ditt tak
 • Du får et prisestimat
 • Velg antall og type panel

Under kan du lese mer om hvordan du går fram for å få best strømpris. Du kan enkelt sjekke din adresse ved å klikke deg videre under.

Sjekk din adresse her

Klikk på Sjekk ditt tak her!

Ved å trykke på knappen over, blir du tatt videre til Otovo-forsiden. Her kan du skrive inn din adresse. Du kan også lese mer om Otovo.

Skriv inn din adresse

Skriv inn din adresse i søkefeltet. Vi har alle norske adresser i vår database, og du vil som regel få opp et forslag før du er ferdig. Trykk deg videre – i løpet av få sekunder får du opp potensialet til ditt tak.

Du får se solforholdene til ditt tak

På neste side ser du potensialet til ditt tak. Vi har detaljerte data om bygninger og solforhold over hele landet. Du får se hvor mange solcellepaneler du har plass til, hvilken takflate som egner seg best og hvor mye strøm du kan produsere på et år.

Vi anbefaler solceller på den sørvendte takflaten. Her får du mest sol, og kommer til å produsere mest strøm. Høyest mulig produksjon gir best strømpris.

Du får et prisestimat

På samme siden får du en estimert pris. Du kan som nevnt velge mellom direktekjøp og leasing. Når du trykker på leasing, får du opp et månedsbeløp. Når du trykker på direktekjøp, får du opp den totale prisen for solcelleanlegget.

Begge deler gir billig strøm over tid, men ved kjøp må du ut med et enkeltbeløp.

Velg antall og type panel

Vi anbefaler et visst antall og en viss type panel til ditt tak. Dette kan du også stille på selv. Flest mulig panel vil gi mest mulig strøm, og derfor også den billigste strømprisen.

Performance-paneler produserer mer strøm

I tillegg vil et Performance-panel produsere mer strøm enn et Premium-panel. Jo bedre panel du har, jo billigere strøm får du. Hvis du justerer antall eller type panel, vil du se at prisestimatet endrer seg. Her kan du prøve deg litt frem til du finner balansen mellom pris og ytelse som passer deg best.

Vil du ha et tilbud på solceller?

Da er det bare å trykke på Send meg tilbud. Fyll inn navn, telefonnummer og e-post, så sender vi deg straks et tilbud. Med Otovo får du den beste prisen hos de beste installatørene, noe som betyr enda billigere strøm for deg.

Ser du etter den billigste strømprisen? Sjekk potensialet til ditt tak hos oss.

Skyhøye strømpriser: Hvorfor stiger de?

Illustrasjon. Strømprisen består av kraftpris, nettleie og avgifter. Du betaler også moms i strømregningen.

De siste årene har strømprisene steget til nye høyder. Hvorfor er det sånn at strømprisene bare stiger og stiger? Får vi noen gang billigere strøm igjen? Det forklarer vi her.

Strømprisene består av:

 • Kraftprisen som settes på kraftbørsen Nord Pool
 • Nettleie du betaler til nettselskapet
 • Avgifter på energi

Alle disse tre påvirker hva du betaler for strømmen du bruker. Forklaringen på hvorfor strømprisene er blitt høyere, er at alle disse tre bare øker og øker.

1. Kraftprisen på Nord Pool øker

Som sagt avgjøres kraftprisen på den europeiske kraftbørsen Nord Pool. Videre styres Nord Pool av tilbud og etterspørsel. Kraftprisen påvirkes derfor av:

 • Hvor mye strøm vi produserer
 • Hvor mye strøm vi trenger

Derfor er kraftprisen på Nord Pool ofte vanskelig å forutse, og den er nesten umulig å påvirke for privatpersoner. For eksempel vil tilbud påvirkes av vær og vind. I land med mye vannkraft, som Norge, blir det billigere strøm når det er mye nedbør. I land med mye vindkraft, som Sverige, vil mye vind gi den billigste strømprisen.

Etterspørselen påvirkes også av vær og vind. Om vinteren er det er kaldt, og da trenger vi mer strøm til å varme opp. Da øker etterspørselen, og kraftprisen øker sammen med den. En mild vinter kan gi billigere strøm.

I tillegg vil større endringer i samfunnet og strømforbruket ha mye å si. Nå selges det flere elbiler enn noen gang. Det krever at vi produserer nok strøm til å lade alle elbilene. Hvis ikke tilbudet matcher den økte etterspørselen, kommer kraftprisen til å stige.

2. Nettleien til nettselskapene øker

Nettleie er prisen du  må betale for at strømmen skal komme hjem til deg. Strømmen må fraktes fra kraftprodusenten (vannkraftverk, vindmølle) via strømlinjer og -master. Det er en lang vei fra produsenten til deg. Denne veien må du betale for.

Du kan se på det som en slags veiavgift. Man betaler for at veien vedlikeholdes, bygges ut og oppgraderes. Dersom du bor i et område med gammelt strømnett, må det kanskje moderniseres snart. Da vil nettleien øke for alle som er knyttet til strømnettet i det området.

Det er nettopp det som har skjedd i Norge. Over en lengre periode har det vært små investeringer i strømnettet. Den siste tiden har vi investert mer enn tidligere. Statnett har investert flere milliarder i det norske strømnettet.

Flere slike investeringer betyr høyere nettleie og dyrere strøm.

3. Avgiftene for energi øker

Man betaler avgift på det meste, og det gjelder også strøm. Faktisk må du, som med andre varer, betale merverdiavgift. I tillegg til moms må man betale en el-avgift. Denne har økt markant de siste årene.

I 2010 var el-avgiften på 11 øre per kilowattime. Nå nærmer den seg 17 øre. Den jevnt bratte stigningen vil sannsynligvis fortsette fremover. Det betyr at vi må se langt etter billig strøm.

Best strømpris med solceller

Det er altså vanskelig for privatpersoner å påvirke kraftprisen, nettleien og avgiftene. Du kan riktignok gjøre slik at de ikke påvirker strømregningen din like mye. Hvis du skaffer solcellepaneler, kan du produsere din egen strøm. Denne strømmen betaler du verken kraftpris, nettleie eller avgifter på.

Dette gir billig strøm og større frihet.

Solcellene kan ikke dekke strømforbruket for et helt år, så du er ikke helt kvitt strømnettet. Allikevel kommer du til å bruke det mye mindre enn før. Det betyr at du får den billigste strømprisen med solceller.

Det grønne skiftet vil kreve mye strøm

Som nevnt over styres kraftprisen delvis av etterspørsel. For å redde klimaet må vi bytte fra fossilt brensel til fornybar energi. Nå er det grønne skiftet i gang for fullt:

 • Elbilsalget vokser i et voldsomt tempo
 • Økt satsning på fornybar energi
 • Større enighet i den globale politikken

Hva har det grønne skiftet å si for deg som vil ha den billigste strømprisen?

Elbilsalget vokser i et voldsomt tempo

Nordmenn kjøper elbiler i rekordfart. Over halvparten av nye biler er elbiler, noe som er en stor økning på få år. I 2016 hadde elbiler kun en markedsandel på 15,7 %. Med flere elbiler på veiene blir det mindre utslipp fra bilparken.

Elbiler er billigere i drift, men de er ikke helt gratis å lade. Du får altså ikke billigere strøm ved å kjøpe elbil. Hvis du bruker solkraft til å lade elbilbatteriet, kan du allikevel få billig strømpris. Da blir elbilen enda billigere i drift.

Økt satsning på fornybar energi

Selskap som jobber med hydrogen, havvind og solenergi er i vinden som aldri før. Økt satsning på fornybar energi vil være viktig når industrien vår skal elektrifiseres. Det kommer nemlig til å kreve mye strøm. Som nevnt vil dette føre til høyere kraftpris.

Med solceller får du den billigste strømprisen når kraftprisen øker.

Større enighet i den globale politikken

Med Joe Biden i det ovale kontor er USA tilbake i Parisavtalen. Xi Jinping har uttalt at Kina skal bli utslippsfritt innen 2060. Det er bare 10 år etter EU. Verden går mot nullutslipp.

Nullutslipp er det vi trenger for å redde klimaet, men det vil føre til økt etterspørsel. Økt global etterspørsel vil påvirke etterspørselen i Norge. Med solceller får du best strømpris tross økt global etterspørsel.

Best strømpris: Er det nok sol til at jeg får billigere strøm?

solcellepanel på hustak med ny teknologi. Bildet viser skrått hustak som produserer mye strøm med solceller.

Tviler du på at du får produsert nok strøm på taket ditt? Mange kunder blir overrasket over hvor mye strøm produserer med solceller. Det kan være flere grunner til det:

 • Myter rundt solceller: “Ikke nok sol i Norge”
 • Teknologien er blitt bedre
 • Hvor mye sol skal til?

Myter rundt solceller: “Ikke nok sol i Norge”

Noen tror at det ikke nok sol i Norge fordi landet ligger langt nord. Det er faktisk helt feil. Flere byer i Norge får mer sol enn byer lengre sør. Her er det nemlig viktig å se på totalt antall soltimer i løpet av et år.

Teknologien er blitt bedre

Kanskje du vurderte solceller for noen år siden? Nå er teknologien blitt både bedre og billigere. Det betyr at du betaler mindre for solcellene. I tillegg klarer nye solceller å produsere mer strøm på samme mengde sollys.

Hvor mye sol skal til?

Otovo har detaljerte data om solforhold over hele Norge. Vi finner ut hvor mye sol ditt tak får i løpet av et år, og gir deg et estimat på hvor mye strøm du kan produsere. Mange blir overrasket. Det er nemlig ikke slik at solcellene trenger sol hver dag hele året for at du skal få billig strøm.

Vil du ha best strømpris? Sjekk ditt tak hos Otovo i dag

Med Otovo sjekker du enkelt hvor mye strøm du kan produsere på ditt tak. Med solceller fra oss får du ren energi og billig strøm. Hos Otovo får du:

 • Den billigste strømprisen
 • Best kvalitet på solcellene
 • Markedets beste garantier

Vil du også spare penger? Sjekk ditt tak i dag.

Sjekk taket ditt her!
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.