Tilbake

Forberedelser til solcelleinstallasjon

Når det nærmer seg installasjon av solcelleanlegg hos deg må du gjøre noen forberedelser. Arbeidet med solcelleinstallasjonen foregår i flere trinn. Solcellene skal monteres på taket, kabler skal trekkes ned fra taket, en vekselretter (inverter) skal monteres og en elektriker skal koble anlegget til strømnettet.
Her er en liste over ting det er lurt å tenkte på i forkant av arbeidet:

   Du bør minimum være hjemme når montørene kommer første dagen, og helst være tilgjengelig på telefon mens arbeidet pågår dersom det er noe montørene trenger avklart underveis. Om du selv ikke kan være tilgjengelig er det fint om du gir montørene telefonnummeret til noen du stoler på.

   Montørene trenger å komme inn i huset mens arbeidet pågår, for eventuelle undersøkelser av taket, planlegging av kabelføringer, kabeltrekking og montering av utstyr. Sørg derfor for at montørene har adgang til huset mens arbeidet pågår.

   Sørg for at arbeidsområdet er best mulig tilrettelagt. Fjern gjenstander eller møbler som kan skades og som eventuelt er i veien for arbeidet.

   Du som som huseier er ansvarlig for at uvedkommende ikke oppholder seg ved eller i nærheten av arbeidsområdet mens arbeidet pågår. Sørg for at barn og husdyr holdes unna arbeidsplassen.

   Gjør gjerne plass til montørene og materiellet i oppkjørselen, og sørg for at det ikke er parkert noen biler som kan hindre adkomst til bygningen rett i forkant av og mens arbeidet pågår.

   Montørene har behov for tilgang til strøm mens arbeidet pågår. Vær derfor behjelpelig med å vise de hvor det er egnet å koble til elektrisk utstyr og verktøy. I noen tilfeller kan det også være behov for tilgang til en utekran.

   Merk at strømmen kan bli utkoblet i kortere perioder mens arbeidet pågår. Gi beskjed til montørene dersom det er spesielle apparater i huset som trenger kontinuerlig strømtilførsel, slik at de kan ta hensyn til dette hvis mulig.

   Montørene har krav på tilgang til toalett mens arbeidet pågår.

Sist, men ikke minst: Husk at det er strenge sikkerhetsregler når det jobbes på tak og med elektrisitet. Ikke beveg deg rett under taket uten at montørene er klar over dette, og ikke klatre opp på taket for å ta en titt på arbeidet.
Min side
Otovo-bloggen
PersonvernVåre betingelserVilkår for solabonnement

© Otovo ASA 2023