Tre steg til et grønnere liv!

Bli Nabostrømkunde for 39 kr/mnd:

 1. Legg inn dine detaljer
 2. Logg inn og velg riktig strømmåler
 3. Få grønn og kortreist strøm fra Otovo

Ofte stilte spørsmål

  For deg som ikke produserer strøm:

  Otovo Nabostrøm er et strømprodukt for alle: Både de som produserer strøm selv og de som ikke gjør det.

 • Hva er egentlig Nabostrøm?

  Otovo er et selskap som jobber med solstrøm. Vi selger, finansierer og monterer solcelleanlegg på norske tak. En naturlig del av det vi gjør er overskuddsstrøm. Spørsmålet er: Hva skjer med den strømmen man ikke klarer å bruke opp selv?

  Otovo hjelper folk som produserer strøm å selge plusstrøm videre til naboene i nærheten. I tillegg kjøper vi strøm fra et kraftverk i nærheten for å dekke det solstrømmen ikke klarer.

 • Risikerer jeg strømbrudd og upålitelig forsyning med Nabostrøm?

  Nei. I strømmarkedet har selskapene forskjellige ansvarsområder. Det er ditt lokale nettselskap som skal sørge for at strømmen ikke går når du skal lage julemiddag. Hvis du opplever problemer med forsyningen, er det altså nettselskapet du skal kontakte.

  I denne sammenhengen er Otovo en kraftleverandør, hvor ansvaret er å kjøpe inn riktig mengde strøm fra de som produserer den (solstrøm og 100% fornybar kraft i vårt tilfelle) og sende riktig regning til deg som er sluttkunde.

 • Er jeg garantert 100% fornybar strøm med Otovo?

  Ja, det er du. Vi jobber med å gi alle Nabogaranti - et løfte om at strømmen du bruker er kjøpt fra et kraftverk i nærheten av deg. Dette gjør vi ved hjelp av opprinnelsesgarantier, som er en slags merkeordning for elektrisitet. Der vi ikke ennå kan gi deg Nabogaranti, får du uansett opprinnelsesgaranti for at strømmen du kjøper er 100% fornybar.

 • Må man ha digital strømmåler (AMS-måler) for å ha Nabostrøm?

  Nei, det må man ikke. Man kan kjøpe Nabostrøm fra Otovo uten å ha AMS-måler. Skal man derimot selge overskuddsstrøm tilbake til nettet, er det et krav at man har digital toveis strømmåler på plass.

 • For deg som produserer strøm:

  Otovo Nabostrøm er ikke bare for de som bruker strøm, men også for de som produserer litt fornybar energi selv — såkalte plusskunder. Er du plusskunde kan du bidra til Nabostrøm: Ta del i fornybarrevolusjonen ved å selge overskuddsproduksjon til Otovo. Fordi vi digger fornybar energi og kortreist strøm, gir vi deg markedets gunstigste betingelser.

 • Hva er egentlig en plusskunde?

  Definisjonenen på en plusskunde er, i følge NVE, slik:«En plusskunde er en forbrukskunde som i enkelttimer har overskuddskraft som kan mates inn i nettet»I dagligtale betyr det at du som plusskunde produserer elektrisitet hjemme hos deg, og at du i perioder ikke klarer bruke all strømmen selv.

  Plusskundeordningen definerer vilkårene for den overskuddsstrømmen du mater inn på strømnettet. Otovo er det selskapet som gir deg de aller beste betingelsene for denne plusstrømmen - 1 krone per kilowatt-time opp til 5000 kilowattimer, og spot-pris for all produksjon over dette.

 • Hvordan kan Otovo gi 1 krone for plusstrømmen?

  Her er det ikke noe lureri eller regnskapsmessige triks. Enkeltkunder med stor overskuddsproduksjon er ikke isolert sett lønnsomme for oss.

  Derimot tror vi at Nabostrøm er et konsept som er interessant for mange fler enn bare de med solcelleanlegg på taket. I det store bildet er vi overbevist om at det vil lønne seg. Folk i nabolaget vil kjøpe kortreist Nabostrøm og gi oss god økonomi på lang sikt.

 • Hvorfor er det en maksgrense på 5000 kilowattimer solgt til 1 krone?

  Otovo ønsker å støtte de som monterer solcelleanlegg på taket og selger overskuddsstrømmen tilbake til nettet. For de aller fleste solcelleanlegg er 5000 kilowattimer langt mer enn det som er nødvendig. Har man derimot et vindkraftverk eller et lite vannkraftverk på eiendommen, kan leveransen fint bli mye høyere enn 5000 kilowattimer. Da kjøper vi det som er utover denne maksgrensen til spot-pris, som er markedsprisen for vanlig strøm.