Vi gjør solstrøm enkelt.

Med solceller fra Otovo er det enkelt å produsere strøm på taket, og som medlem av Norsk elbilforening får du rabatt på ditt solcelleanlegg.

 • Kr 1.000,- rabatt på standard anlegg
 • Kr 4.000,- rabatt på premium anlegg
 • Kr 10.000,- rabatt på Sunstyle solcelletakstein

Legg inn adressen din og se hvor mye du kan spare.

Medlemstilbudet kan ikke kombineres med andre tilbud, og medlemskap må opplyses om på kjøpstidspunktet. Ikke medlem i Elbilforeningen? Du kan også få rabatt ved å melde deg inn i Elbilforeningen.

Alle medlemsfordeler på elbilforeningen.no

Slik fungerer det

 1. Utforsk potensialet til taket

  Vi regner på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare.

 2. Tilpasning og tilbud

  Sammen tilpasser vi installasjonen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.

 3. Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.

 4. Billig og ren strøm til 2044!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Eksklusiv medlemsfordel – kun i Norsk Elbilforening

Tilbudet du får som medlem i Elbilforeningen er unikt, og tilsvarende eller bedre betingelser hos Otovo får du ikke andre steder. Tilbudet bygger på et felles fokus på grønn energi og et bedre klima.

Med solceller fra Otovo er alt inkludert i prisen du ser; paneler, montering, elektriker og innmelding til nettselskap. I det uforpliktende tilbudet fra Otovo ser du veiledende pris, din medlemsrabatt, din totalpris, samt hva du kan forvente å redusere din strømregning med.

Solceller bidrar også til lading

Strøm produsert av solceller går inn i boligens totale strømforbruk. Når du lader elbilen vil du med andre ord også benytte strøm fra solcellene til ladingen. Som en tommelfingerregel vil hvert solcellepanel i løpet av et år produsere nok energi til å kjøre en elbil 1000 km.

Geografisk dekning

Per nå leverer Otovo dessverre ikke anlegg i Nordland, Troms og Finnmark.

Lurer du på noe?

Vi hjelper gjerne. Ring oss på telefonnummer 21 65 65 10.

Dette sier kundene våre

"Det er en no-brainer! Dette fungerer og er billigere enn å kjøpe fra vanlige strømselskap! Å få solcellepanel var utrolig enkelt. Jeg har lagt ned usedvanlig lite arbeid."

Kjetil

"Jeg vil absolutt anbefale dette til andre. Jeg er veldig positiv til måten Otovo operer på, har opplevd det som veldig effektivt. God informasjon og oppfølgning underveis."

Terje

Eksempel på installasjoner

House with solar panels. {numberOfPanels} premiumpaneler
38 premiumpaneler

April 2019

House with solar panels. {numberOfPanels} premiumpaneler
33 premiumpaneler

Mars 2019

House with solar panels. {numberOfPanels} premiumpaneler
22 premiumpaneler

Mars 2019

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Hva slags solcellepaneler bruker Otovo?

Solcellepanelene vi bruker kan du være trygg på at leveres fra produsenter med gode garantiordninger og kvalitetsprodukter som forringes minimalt over tid. Vi benytter paneler fra blant annet IBC, Trina Solar, Jinko Solar, FuturaSun, Solitek og PhonoSolar. Vi krever også dokumentasjon på at de er blant de beste i klassen på produksjonsprosessen, og at panelene er fremstilt med minimal innvirkning på miljøet.

Hvordan foregår monteringen?

Vi monterer alltid på et tidspunkt som er avtalt med deg. Montering skal skje med minst mulig forstyrrelse. Når panelene monteres på taket ditt skjer det ved at et team på 2-3 teknikere kommer hjem til deg, og så bruker de typisk en eller to dager på å feste panelene på taket, avhengig av hvor stort taket er, hva slags sikring som trengs for at vi skal jobbe trygt, og hva slags taktekking du har. Deretter kobler elektrikeren anlegget til sikringsskapet og driftsetter anlegget. Nettselskapet ditt monterer en ny strømmåler som også registrerer strømmen du sender ut på nettet og skal ha betalt for. Da er jobben gjort!

Men hva med snø?

Snøen vil trolig gli lettere av panelene enn den gjør av taket ditt i dag, fordi de er laget av glass. På grunn av den mørke fargen vil den også smelte lettere. Dersom det kommer store mengder snø, så kan du børste med en kost for å få bort snøen og sikre deg strømproduksjon. Vi har uansett snølastkravene for ditt område og tilpasser innfestingen av panelene så de tåler norske forhold. Det er altså ikke nødvendig å måke vekk snøen.

Hva skjer hvis teknologien blir veldig mye bedre?

Solcelleteknologien er i jevn utvikling. En tommelfingerregel er at teknologien blir én prosent bedre per år. Det betyr at det lønner seg for deg å kjøpe nå og planlegge å ha anlegget ditt i lang tid. En av de store fordelene med solcellepaneler er at det er en stabil og varig teknologi. Effektgarantien fra fabrikken er på 25 år eller mer. Et anlegg kan godt fortsette å produsere strøm etter 30 og 40 år. Det vil si at når det er tid for å bytte ut anlegget ditt kan du se frem til en betydelig økt strømproduksjon.

Hva skjer hvis jeg selger huset før sollånet er betalt?

Du selger huset ditt med solcellepanelene på. Vår erfaring er at du får igjen verdien av solcelleanlegget gjennom økt salgspris på huset. Da bruker du den ekstra fortjenesten til å nedbetale resten av sollånet ditt.

Hvordan er regnestykket?

Solstrøm vil redusere strømkostnadene dine. Noen ganger med litt, andre ganger med mye (innimellom vil du faktisk få betalt for strømmen du produserer!). Reduserte strømkostnader er avhengig av hvor mye sola skinner, men fremtiden ser lys ut for de som installerer solceller. Allerede det første året, når solcellene produserer mye strøm om sommeren, sparer du penger. Om vinteren produserer solcellene langt mindre.

Solcelleanlegget vil produsere strøm i flere tiår. I mellomtiden går strømprisen opp, både på grunn av inflasjon og på grunn av økte avgifter, investeringer i strømnettet og økt handel av strøm med utlandet. Det betyr at solstrømmen blir et bedre og bedre regnestykke i forhold til strøm du kjøper fra nettet. Solceller er bra for miljøet og bra for lommeboken din. Så enkelt er det. Otovo gjør at du slipper den store investeringen i forkant, og lar deg heller tjene penger jevnt og trutt i årevis.

Hvordan fungerer sollånet?

Vi blir enige om hvordan solcelleanlegget ditt skal være. Så velger du om du vil betale alt ved installasjon eller om du vil ha et sollån fra SpareBank 1 Hallingdal Valdres med gode betingelser. Lånet betales ned over 10 år eller 20 år med en flytende rente som for tiden er på 2,70% (usikret lån tilbys også fra 4,95%). Termingebyret er på 50 kroner.

SpareBank 1 Hallingdal Valdres tilbyr også et miljølån med svært gunstige betingelser for alle tiltak som er støttet av Enova. Da blir renten 0% det første året, og øker så med 0,5% hvert år til et tak på 1,5%. Dette forutsetter flytting av boliglånet ditt til SpareBank 1 Hallingdal Valdres. Ler mer på SpareBank 1 sine nettsider eller si i fra til din kundebehandler om dette er aktuelt for deg.

Hvordan fungerer det med den strømmen jeg ikke bruker selv?

Plusskundeordningen er for deg som av og til produserer og leverer strøm tilbake til nettet. Den automatiske strømmåleren din avregner summen av produksjon og forbruk time for time. Har du produsert mer enn du har brukt, får du betalt for dette av strømselskapet ditt. Pass på at du velger et strømselskap med gode vilkår for plusstrøm, for eksempel Tibber.