Eksperter på solstrøm

Selv om vi er et ungt selskap har vi lang erfaring med solstrøm. Vi er allerede en av de fremste tilbyderene på det norske markedet. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan starte med solstrøm?

Sjekk taket ditt nå:

arrow

Ugyldig addresse eller e-post

Enkel prosess

Vi strømlinjeformer, effektiviserer og kutter hele tiden unødvendige kostnader. Av sånt blir solstrøm både enkelt og billig.

Lag beregning

Tilpass anlegg

Signer avtale

Installasjon

Spørsmål?

Når du velger solpaneler på taket tar du et valg for fremtiden. Våre paneler har en effektgaranti i 25 år, og vil etter alt å dømme fortsette å produsere strøm lenge etter det.

 • Hvordan går du frem?

  Register adressen til boligen din, så regner vi ut hvilken takflate som er mest egnet og hvordan lønnsomheten blir for deg. I løpet av et par sekunder vil du se resultatet av beregningen. Da kan du legge igjen telefonnummeret ditt, og vi vil kontakte deg.

  Om du foretrekker å sende oss en melding, kan du bruke sol@otovo.no, @otovosolar på Twitter, Facebook-siden, eller webchatten.

  Det endelig tilbudet vil ikke være så veldig forskjellig fra den første beregningen, men vi må ta hensyn til faktorer som skygger og takets helning. Når alt ser greit ut signerer du med BankID, så starter vi detaljprosjekteringen. Det går fort, for dette er ikke teknisk krevende. Vips, så har du hjemmelaget strøm.

 • Hva slags solcellepaneler bruker Otovo?

  Solcellepanelene vi bruker kan du være trygg på at leveres fra produsenter med gode garantiordninger og kvalitetsprodukter som forringes minimalt over tid. Vi benytter paneler fra blant annet IBC, Jinko og Trina Solar. Vi krever også dokumentasjon på at de er blant de beste i klassen på produksjonsprosessen, og at panelene er fremstilt med minimal innvirkning på miljøet.

 • Hvordan foregår monteringen?

  Vi monterer alltid på et tidspunkt som er avtalt med deg. Montering skal skje med minst mulig forstyrrelse. Når panelene monteres på taket ditt skjer det ved at et team på 2-3 teknikere kommer hjem til deg, og så bruker de typisk en eller to dager på å feste panelene på taket, avhengig av hvor stort taket er, hva slags sikring som trengs for at vi skal jobbe trygt, og hva slags taktekking du har. Deretter kobler elektrikeren anlegget til sikringsskapet og driftsetter anlegget. Nettselskapet ditt monterer en ny strømmåler som også registrerer strømmen du sender ut på nettet og skal ha betalt for. Da er jobben gjort!

 • Men hva med snø?

  Snøen vil trolig gli lettere av panelene enn den gjør av taket ditt i dag, fordi de er laget av glass. På grunn av den mørke fargen vil den også smelte lettere. Dersom det kommer store mengder snø, så kan du børste med en kost for å få bort snøen og sikre deg strømproduksjon. Vi har uansett snølastkravene for ditt område og tilpasser innfestingen av panelene så de tåler norske forhold. Det er altså ikke nødvendig å måke vekk snøen.

 • Hva skjer hvis teknologien blir veldig mye bedre?

  Solcelleteknologien er i jevn utvikling. En tommelfingerregel er at teknologien blir én prosent bedre per år. Det betyr at det lønner seg for deg å kjøpe nå og planlegge å ha anlegget ditt i lang tid. En av de store fordelene med solcellepaneler er at det er en stabil og varig teknologi. Effektgarantien fra fabrikken er på 25 år eller mer. Et anlegg kan godt fortsette å produsere strøm etter 30 og 40 år. Det vil si at når det er tid for å bytte ut anlegget ditt kan du se frem til en betydelig økt strømproduksjon.

 • Hva skjer hvis jeg selger huset før sollånet er betalt?

  Du selger huset ditt med solcellepanelene på. Vår erfaring er at du får igjen verdien av solcelleanlegget gjennom økt salgspris på huset. Da bruker du den ekstra fortjenesten til å nedbetale resten av sollånet ditt. Den nye eieren kan overta din Otovo Community-avtale.

 • Hva skjer hvis Otovo slutter å eksistere?

  Takk for omtanken! Vi har tenkt å være her i lang, lang tid. Allikevel er vi realistiske nok til å innse at noe uforutsett kan skje. For deg som kunde vil det sannsynligvis ikke bety så mye. Vi og våre underleverandører er dekket av gode garantier og forsikringer som sikrer deg.

 • Hvordan er regnestykket?

  Gjennom sollånet får solstrømmen en fast lav pris, som ikke varierer gjennom året. Allerede det første året, når solcellene produserer mye strøm om sommeren, sparer du penger. Om vinteren produserer solcellene langt mindre.

  Solcelleanlegget vil produsere strøm i flere tiår. I mellomtiden går strømprisen opp, både på grunn av inflasjon og på grunn av økte avgifter, investeringer i strømnettet og økt handel av strøm med utlandet. Det betyr at solstrømmen blir et bedre og bedre regnestykke i forhold til strøm du kjøper fra nettet. Solceller er bra for miljøet og bra for lommeboken din. Så enkelt er det. Otovo gjør at du slipper den store investeringen i forkant, og lar deg heller tjene penger jevnt og trutt i årevis.

 • Hvordan fungerer det med den strømmen jeg ikke bruker selv?

  Den 1. januar 2017 tredde den nye plusskundeordningen i kraft. Dette er ordningen for deg som av og til produserer og leverer strøm tilbake til nettet. Som plusskunde får du montert en digital strømmåler. Den avregner summen av produksjon og forbruk time for time. Har du produsert mer enn du har brukt, får du betalt for dette. I den nye plusskundeordningen er det markedet som setter prisen på denne strømmen. Du kan selv velge hvem du selger overskuddsstrømmen din til, men vi anbefaler selvfølgelig Nabostrøm fra Otovo!

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Ta kontakt med oss! Du finner alle kontaktdetaljer her.