Otovo ble mandag 24. september tildelt "Oslo Innovation Award 2018". Prisen er tidligere tildelt arkitektkontoret Snøhetta, print-plattformen Gelato Group og lære-appen Kahoot!

"Takk for anerkjennelsen av det teamet vårt har gjort. Vi begynte på en vanskelig oppgave, å selge solenergi i et land der solen skinner sjeldnere, strømmen er billigere og arbeidskraften dyrere enn i andre land. Men nå lykkes vi med det og vi setter pris på at stadig flere tror på oss", sa adm. direktør Andreas Thorsheim da han mottok prisen i Oslo Rådhus.

Han fortalte om at Otovo nå skal videre ut i verden med et fortrinn selskapet har opparbeidet seg under vanskelige norske forhold. I begrunnelsen for hvorfor prisen ble tildelt selskapet ble selskapets skalerbarhet, evne til å vokse raskt i utlandet og påvirkningskraft i samfunnet nevnt. OIA deles årlig ut til bedrifter som har satt innovasjon i Oslo-regionen på kartet, bygget kompetansemiljøer med internasjonalt potensial og utviklet teknologi eller forretningsmodeller som er konkurransedyktige overalt. Vinneren kåres av en uavhengig, tverrfaglig jury.

Prisen ble gravert på scenen under utdelingen. Foto: Gorm K. Gaare
"Men all innsatsen med å nå klimamålene trenger ikke være vanskelig. Vi kan alle gjøre de lette tingene allerede i dag: Bruke mindre plast, kjøre elbil, få solceller på taket og stemme for å verne de mest sårbare områdene i naturen vår", oppfordret Thorsheim

Prisen ble overrakt av Per L. Saxegaard, leder av juryen for Oslo Innovation Award under åpningen av Oslo Innovation Week. Premien var en maskin som kunne gravere prisvinneren, utformet av Jens Dyvik og Fellesverkstedet.

Fra venstre: Andreas Thorsheim, Jens Dyvik og Per L. Saxegaard. Foto: Gorm K. Gaare

* * *
(toppfoto: Gorm K. Gaare)