Nå oppgraderer vi premium-panelene fra 300 til 320 Watt, vår kraftigste panel til nå, med 6,7 prosent mer energiproduksjon per kvadratmeter.

I Otovo etterstreber vi å tilby de beste produktene til markedets mest konkurransedyktige priser. I 2018 innførte vi begrepet “Premium solcellepaneler”, som raskt er blitt vårt mest solgte produkt. Nå øker vi effekten på Premium-panelene fra 300 til 320 Watt, mens prisene i gjennomsnitt ser ut til å være de samme på plattformen etter endringen (Otovo består av rundt 200 montørbedrifter som setter sine priser for ditt hus kontinuerlig). Det betyr i gjennomsnitt 6,7% mer solstrøm for pengene.

Otovos Premium solcellepaneler er laget av monokrystallinsk silisium, har et helsvart utseende med svarte rammer og svart bakgrunn, og yter nå en nominell effekt på hele 320 Wp. Dette er opp hele 20 Wp sammenlignet med tidligere, og gjør Otovos Premium til våre mest kostnadseffektive solcellepaneler noensinne. Hvordan solceller fungerer kan du leser mer om her.

Med de nye premiumpanelene får du, avhengig av nøyaktige detaljer for ditt tak, omtrent 18 kWh mer strøm per panel per år til omtrent samme pris som før. For et typisk anlegg bestående av 20 solcellepaneler gir det omtrent 360 kWh ekstra strømproduksjon i året, tilsvarende omtrent 9000 kWh mer strøm over en periode på 25 år. Dette gjør strømmen fra solcellepanelene omtrent 6% billigere, og tilbakebetalingstiden for solcelleanlegget er nå litt mer enn 1 år kortere enn tidligere. Med Otovos nye premiumpaneler får du nå derfor et helt år ekstra med kortreist og gratis strøm, sammenlignet med tidligere! Sjekk taket ditt på otovo.no og se hvor mye du kan spare på å installere solceller. Du kan også lese mer om hvordan du beregner lønnsomheten av å installere solcellepaneler her.

Samtidig som vi oppdaterer effekten på premiumpanelene innfører vi samtidig nye og strengere kvalitetskrav til produsentene av solcellepaneler. Alle produsentene vi benytter vurderes ut fra økonomisk soliditet, miljøavtrykk og bærekraft, samt sosiale rettigheter i produksjonen, i tillegg selvfølgelig til produktkvaliteten. Velger du Premium fra Otovo kan du kan dermed være sikker på at solcellepanelene har den beste kvaliteten og er laget av de mest pålitelige og anerkjente produsentene!