Fronius Symo har en effekt på 3 og opp til 20 kW og er av typen transformatorløs og trefaset. Prisen på en Fronius inverter kan ende på opp mot cirka 30.000 kr * - prisen varierer imidlertid avhengig av kapasitet, levetid og kvalitet. Hos Otovo tilbyr vi også andre modeller av invertere fra produsenten Fronius, som vi forteller mer om nedenfor.

* NB! Samtlige eksempelpriser på bloggen kan variere for akkurat ditt tak. Søk opp adressen din nå og få et prisestimat for et komplett solcelleanlegg på et minutt!


Fronius energi

Få et prisestimat for solceller på taket ditt, og se hvor mye du kan spare på strømregningen!

Utnytt Enova-støtten!


Fakta om Fronius

Fronius GmbH er et østerriksk selskap som produserer invertere, men er også aktive innenfor solceller, sveiseteknologi og batterilading. Produktene fra Fronius holder høy standard og kvalitet, noe vi selvsagt kan forvente av en bedrift med over 75 års erfaring. Grunnleggeren Günter Fronius utviklet faktisk sin første bilbatterilader allerede i 1945.

Hovedproduktet fra Fronius er kun en inverter - som også er grunnen til at produsenten plasserte seg på toppen i sin sektor!


Hva slags Fronius invertere er på markedet?

Fronius invertere finnes i ulike modeller og kapasiteter, noe som gjør at enhetene tilpasser seg alle typer installasjoner, uansett om det er et hus, en villa eller en fabrikk. Nedenfor er noen modeller som Otovo tilbyr.

  • Fronius Galvo har effektkategorier fra 1,5 til 3,1 kW og er perfekt for husholdninger. Produktet er utstyrt med en rekke smarte funksjoner som egner seg for privat bruk, slik som integrert datalogging, enkel tilkobling til Internett via WLAN eller plug-in kortteknologi for ettermontering av tilleggsfunksjoner.


  • Symo GEN24 Hybrid Plus overlater ingenting å ønske med mange funksjoner som blant annet: strømstyring, WLAN-tilkobling som standard, Ethernet-tilkobling og enkel integrasjon av tredjepartskomponenter. Spesielt sikrer det den høyeste grad av pålitelighet til strømforsyningen.


  • Fronius Symo 10.0-3-M er transformatorløs og trefaset. Den er tilgjengelig i effektkategorier fra 3,0 til 20,0 kW og er utmerket for ditt solcelleanlegg hjemme. Designet heter SuperFlex, som betyr at enheten passer til ulike formede tak som har ulike retninger. Symo en av de mest kommunikative inverterne på markedet. Dette er gjort mulig takket være standardgrensesnittet til Internett via WLAN eller Ethernet og enkel integrering av tredjepartskomponenter. I tillegg tillater målergrensesnittet dynamisk inngangsstyring og en tydelig visualisering av forbruk.

Nå er Symo 10.0-3-M den mest populære varianten blant disse forskjellige modellene.

  • Symo Hybrid kombinerer batteriladesystem, batteriinverter, hybrid inverter, kontrollenhet og systemovervåkingsløsning i en enhet. Med AC-kategorier som strekker seg fra 3,0 til 5,0 kW, kan inverteren behandle opptil 8,0 kW for å levere energi til husholdningsforbrukere og midlertidig lagre overskuddsenergi fra et solcelleanlegg i en batterilagringsenhet.


  • Fronius Tauro Eco er i effektklassene 50 til 100 kW og lover maksimal ytelse, selv under tøffe forhold. Med sitt smarte maskinvaredesign bidrar den ikke bare til kostnadsoptimalisering, men tilbyr også uovertruffen fleksibilitet i systemdesign. Denne modellen er i trefase.


  • Fronius Primo og Primo Gen24 er tilgjengelig i effektkategorier fra 3,0 opptil 8,2 kW. Inverteren er av typen enfase og transformatorløs - derfor er den ideell for private husholdninger. Dens innovative SuperFlex-design gir maksimal fleksibilitet ved installasjon av solcelleanlegg, og SnapINverter-monteringssystemet forenkler både installasjon og vedlikehold mer enn noen gang før. Kommunikasjonspakker er inkludert som standard og inkluderer WLAN, energistyring, flere grensesnitt og mye mer som gjør Fronius Primo til en kommunikativ inverter for deg.


Fronius Solar Web - hva er det?

Fronius Datamanager er en datalogger som tillater tilkobling med alle typer applikasjoner. For eksempel: Fronius smart meter og energimålere som tillater kontroll av produksjon og strømforbruk eller sensorer som måler tilleggsverdier som solinnstråling eller omgivelsestemperatur. På Solar.web-plattformen får Fronius-kunder tilgang til all data.Hvorfor jobber vi i Otovo med Fronius?

Hovedårsaken er at det er et merke som skiller seg ut når det kommer til kvaliteten på produktene sine. En høyytelses inverter er godt egnet for ditt solcelleanlegg og øker lønnsomheten din.

Sjekk taket ditt her!

I tillegg tilbyr Fronius en av de mest utvidede garantiene for invertere og overlegen teknisk service, noe som er svært viktig for et produkt med lang levetid.


Fronius - Miljø og bærekraft

Et annet svært viktig aspekt for oss er forpliktelsen til bærekraft som Fronius og Otovo deler. Denne produsenten optimaliserer og fornyer kontinuerlig sine produksjonsmetoder slik at miljøbelastningen blir så lav som mulig.

Fronius produksjonsfabrikk

En av Fronius' største produksjons- og logistikksteder på 45.000 kvadratmeter har et stort solcelleanlegg på taket som i 2020 genererte over 1000 MWh (megawattimer) elektrisitet. Dette tilsvarer nok strøm til å dekke energibehovet til rundt 250 husstander. Oppvarmingen dekkes også av en stasjon som bruker biomasse og to systemer som bruker bergvarme. På denne måten garanterer Fronius CO2-nøytralitet på fabrikken.


Andre produsenter Otovo samarbeider med

I tillegg til Fronius tilbyr vi våre kunder muligheten til å supplere anlegget sitt med andre invertere som er populære både i Norge og globalt. Noen av disse produsentene er Growatt og Ginlong som har høy kompatibilitet og lang garanti.


Viktig å huske på når du velger

Før du bestemmer deg for en inverter, må du vurdere flere faktorer. Disse handler hovedsakelig om: inverterens levetid, prisen, over- eller underdimensjonering, enfase eller trefase, batterikompatibilitet og MMPTer for å nevne noen!

Hos Otovo har vi gjort hele prosessen så lett som mulig. Du skriver bare inn adressen din og får et prisestimat i løpet av få minutter – la sertifiserte installatører gjøre resten. I tillegg får du hele 20 års garanti som leasingkunde og vi tar oss av både installasjon og vedlikehold! Lurer du på hvor mange solcellepaneler som får plass på taket ditt og hvor mye du kan spare med egenproduserte solenergi? Klikk på knappen under og sjekk taket ditt nå.

Sjekk taket ditt her!
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.