Ingen andre land kan foreløpig vise til den samme elbil-boomen som i Norge, men en konsekvens av dette er jo selvsagt økt strømbruk. Statnett tror i sin ferske analyse av strømmarkedet at etterspørselen vår vil øke med 30 prosent allerede i 2030.

Etterspørselen etter strøm vil øke

Isolert sett betyr økt etterspørsel etter strøm at prisen vil øke i årene fremover, såfremt produksjonen ikke øker minst like mye.

Salg av personbilder i Norge 2020. Våre tall viser at kundene våre betaler lite i kw-time med dagens strømpris.

Otovos tall viser at våre kunder betaler i gjennomsnitt cirka 54 øre per kilowatt-time med dagens strømpris (etter Enova støtten er fratrukket), og den gjennomsnittlige strømprisen i Norge var i 3. kvartal i år 72,9 øre per kilowatt-time inkludert nettleie og avgifter. Når alle analyser viser at strømprisene bare vil øke så vil det bli ganske mange tusenlapper å spare på å produsere sin egen strøm.

Sparer 50% på strømregningen

Mange av kundene våre forteller oss at de sparer så mye som 50 prosent på strømregningen sin etter de installerte solcellepaneler! Og bruker du ikke all strømmen du produserer selv så selges den automatisk til andre forbrukere i kraftnettet, til en salgspris som nå ligger på over 100 øre per kilowatt-time.

Nå kan du både bruke vårt solabonnement eller kjøpe solcellepaneler. Sjekk taket ditt her, og du vil på få sekunder få et nøyaktig pristilbud til din bolig.

Sjekk taket ditt

Solkraft vokser raskere enn alle andre energikilder

Sol er den raskest voksende energikilden i verden, og en stigende etterspørsel etter fornybar energi gjør at solkraft vokser raskere enn alle andre energikilder. Med denne utviklingen blir solen den største kilden til kraftproduksjon allerede fra 2035. Tall fra Storbritannia viser at hele 40 prosent av elbileierne allerede har solceller, og for Nord-Amerika er tallet 38 prosent. I Norge er det omvendt. Vi leder an i ladbare biler, men har hengt litt etter på egen grønn strømproduksjon.

Hvis vi ser på sammenligninger av årlige kostnader for bilhold i Norge så sparer man fra 2-4.000,- i mnd på å kjøre elbil, kontra vanlig bil. Legger du så til de månedlige besparelsene du har på strøm med solceller på taket så sier det seg selv at solceller og elbil er en “match made in heaven”!

Betales ned på 10 år

I solrike deler av landet har vi tall på at et gjennomsnittlig anlegg med gjennomsnittlig strømforbruk betales ned på ca. 10 år, og deretter vil det generere profitt til deg som huseier – i resten av sin levetid.

Nå kan du både bruke vårt solabonnement eller kjøpe solcellepaneler. Et anlegg fra Otovo har normal levetid på minst 30 år, og det blir det vanvittig billig drivstoff av!

Sjekk taket ditt her!
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.