Lag kortreist og ren strøm

Vi spesialiserer oss på skreddersydde løsninger som hjelper deg å lage og bruke strøm smartere. Legg inn adressen din under og se hvor mye du kan spare.

Takstein med solceller

Sunstyle panels

Hva får du?

Et eksklusivt tak som produserer fornybar energi!

Hvorfor Sunstyle?

Soltaket er bærekraftig, smart og tåler ekstreme værforhold. Med dobbelt så lang levetid på steinen som på vanlig takstein har du et flott tak i lang tid!

Hvem passer dette for?

Soltak passer for deg som skal legge nytt tak eller bygger nytt hus.

Hva leverer vi?

Sunstyle kan leveres i minimumsversjonen Sunstyle Basic eller inkludert takrenovering med Sunstyle Complete. Du finner utfyllende informasjon i produktblad (PDF)

Hvordan blir regnestykket?

Tar du strømverdien i betraktning betaler taket for seg selv. Velkommen til fremtiden!

Illustrasjon av maskin som beregner et hus' solforhold.

Automatisk beregning av taket ditt

Vi har utviklet systemer som beregner hvor god solinnstråling det er på taket ditt, og som smart finner ut hvor mange paneler som er best egnet for ditt hus.

Illustrasjon av hardt vær med skyer, lyn, snø og vind.

Som skapt for norske forhold

Solcellepaneler ble opprinnelig utviklet for å kunne gi strøm under ekstreme forhold, som på romstasjoner og på polene. Panelene vi selger er konstruert for å tåle 30 norske vintre og sommere.

Hvor mye energi tilsvarer10paneler?

Et anlegg med 10 paneler vil i løpet av levetiden produsere omtrent 78,000 kWh med energi. Dette tilsvarer omtrent:

14
Gryter fårikål i uka
22
Timer vask på 40 grader i uka
3,567
kroner verdt med strøm i året. kilde: SSB

Enkel prosess

Vi strømlinjeformer, effektiviserer og kutter hele tiden unødvendige kostnader. Av sånt blir solstrøm både enkelt og billig.

 1. Utforsk potensialet til taket

  Vi regner på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare.

 2. Tilpasning og tilbud

  Sammen tilpasser vi installasjonen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.

 3. Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.

 4. Billig og ren strøm til 2044!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Ofte stilte spørsmål

 • Hva slags solcellepaneler bruker Otovo?

  Solcellepanelene vi bruker kan du være trygg på at leveres fra produsenter med gode garantiordninger og kvalitetsprodukter som forringes minimalt over tid. Vi benytter paneler fra blant annet IBC, Trina Solar, Jinko Solar, FuturaSun, Solitek og PhonoSolar. Vi krever også dokumentasjon på at de er blant de beste i klassen på produksjonsprosessen, og at panelene er fremstilt med minimal innvirkning på miljøet.

 • Hvordan foregår monteringen?

  Vi monterer alltid på et tidspunkt som er avtalt med deg. Montering skal skje med minst mulig forstyrrelse. Når panelene monteres på taket ditt skjer det ved at et team på 2-3 teknikere kommer hjem til deg, og så bruker de typisk en eller to dager på å feste panelene på taket, avhengig av hvor stort taket er, hva slags sikring som trengs for at vi skal jobbe trygt, og hva slags taktekking du har. Deretter kobler elektrikeren anlegget til sikringsskapet og driftsetter anlegget. Nettselskapet ditt monterer en ny strømmåler som også registrerer strømmen du sender ut på nettet og skal ha betalt for. Da er jobben gjort!

 • Men hva med snø?

  Snøen vil trolig gli lettere av panelene enn den gjør av taket ditt i dag, fordi de er laget av glass. På grunn av den mørke fargen vil den også smelte lettere. Dersom det kommer store mengder snø, så kan du børste med en kost for å få bort snøen og sikre deg strømproduksjon. Vi har uansett snølastkravene for ditt område og tilpasser innfestingen av panelene så de tåler norske forhold. Det er altså ikke nødvendig å måke vekk snøen.

 • Hva skjer hvis teknologien blir veldig mye bedre?

  Solcelleteknologien er i jevn utvikling. En tommelfingerregel er at teknologien blir én prosent bedre per år. Det betyr at det lønner seg for deg å kjøpe nå og planlegge å ha anlegget ditt i lang tid. En av de store fordelene med solcellepaneler er at det er en stabil og varig teknologi. Effektgarantien fra fabrikken er på 25 år eller mer. Et anlegg kan godt fortsette å produsere strøm etter 30 og 40 år. Det vil si at når det er tid for å bytte ut anlegget ditt kan du se frem til en betydelig økt strømproduksjon.

 • Hva skjer hvis jeg selger huset før sollånet er betalt?

  Du selger huset ditt med solcellepanelene på. Vår erfaring er at du får igjen verdien av solcelleanlegget gjennom økt salgspris på huset. Da bruker du den ekstra fortjenesten til å nedbetale resten av sollånet ditt. Den nye eieren kan overta din Otovo Community-avtale.

 • Hvordan er regnestykket?

  Solstrøm vil redusere strømkostnadene dine. Noen ganger med litt, andre ganger med mye (innimellom vil du faktisk få betalt for strømmen du produserer!). Reduserte strømkostnader er avhengig av hvor mye sola skinner, men fremtiden ser lys ut for de som installerer solceller. Allerede det første året, når solcellene produserer mye strøm om sommeren, sparer du penger. Om vinteren produserer solcellene langt mindre.

  Solcelleanlegget vil produsere strøm i flere tiår. I mellomtiden går strømprisen opp, både på grunn av inflasjon og på grunn av økte avgifter, investeringer i strømnettet og økt handel av strøm med utlandet. Det betyr at solstrømmen blir et bedre og bedre regnestykke i forhold til strøm du kjøper fra nettet. Solceller er bra for miljøet og bra for lommeboken din. Så enkelt er det. Otovo gjør at du slipper den store investeringen i forkant, og lar deg heller tjene penger jevnt og trutt i årevis.

 • Hvordan fungerer sollånet?

  Vi blir enige om hvordan solcelleanlegget ditt skal være. Så velger du om du vil betale alt ved installasjon eller om du vil ha et sollån fra SpareBank 1 Hallingdal Valdres med gode betingelser. Lånet betales ned over 10 år eller 20 år med en flytende rente som for tiden er på 2,50% (usikret lån tilbys også fra 4,95%). Termingebyret er på 50 kroner.

  SpareBank 1 Hallingdal Valdres tilbyr også et miljølån med svært gunstige betingelser for alle tiltak som er støttet av Enova. Da blir renten 0% det første året, og øker så med 0,5% hvert år til et tak på 1,5%. Dette forutsetter flytting av boliglånet ditt til SpareBank 1 Hallingdal Valdres. Ler mer på SpareBank 1 sine nettsider eller si i fra til din kundebehandler om dette er aktuelt for deg.

 • Hvordan fungerer det med den strømmen jeg ikke bruker selv?

  Plusskundeordningen er for deg som av og til produserer og leverer strøm tilbake til nettet. Den automatiske strømmåleren din avregner summen av produksjon og forbruk time for time. Har du produsert mer enn du har brukt, får du betalt for dette av strømselskapet ditt. Pass på at du velger et strømselskap med gode vilkår for plusstrøm, for eksempel Tibber.