6 enkle steg til solcellepanel

Enten du har bestemt deg for å installere solcelleanlegg på taket eller sitter litt på gjerdet, er dette informasjon det kan være lurt å få med seg.
solcellepaneler montert på et mindre hus
blomster i naturen
Enten du har bestemt deg for å installere solcelleanlegg på taket eller sitter litt på gjerdet, har vi samlet litt informasjon det kan være lurt å få med seg.
Vi gir deg en steg for steg guide til hvordan man går frem når man skal gjøre overgangen til en grønnere - og billigere - hverdag.

1. Ta høyde for hvor du bor

Du leker deg med tanken på å få solcelleanlegg hjemme. Men kan du egentlig ha det? Det første du må gjøre er å ta høyde for hvilken del av landet du bor i, samt om huset ditt er egnet. Vi pleier å si at de som bor nord i Trøndelag og videre nord ikke burde investere i solceller da det ikke er lønnsomt med tanke på værforhold.
Om huset ditt er egnet kan du sjekke med vår taktest. Vi regner blant annet ut solstråleinnmåling, område, ser på taket ditt og lignende. Du vil på få minutter få et tilbud tilpasset nøyaktig ditt hus.

2. Kontakt oss

Du finner ut at det vil gå helt fint å sette opp solcellepanel på taket ditt og synes tilbudet du har fått er rimelig. Neste steg er å kontakte oss. Vi sender da over en av våre fagpersoner på en befaring av hus, tak og område. Her får du en estimering av hvor mange plater taket ditt vil trenge.

3. Les om støtteordninger

Før du kaster deg ut i “prosjekt solstrøm” anbefaler vi deg å lese deg opp på guiden vår til støtteordninger for solceller i Norge. Det finnes nemlig flere støtteordninger det er lurt å benytte seg av. Noen av disse krever at man søker før man har påbegynt installasjonen, så det kan være lurt å sette seg inn i alternativene og mulighetene i forkant.

4. Vi monterer

Når du har sjekket ut mulighetene dine for støtte kan monteringen endelig begynne! Det tar ikke mer enn to dager - og du trenger ikke løfte en finger. Vi fikser alt fra montering av plater til installering av inverter og trekking av kabler.

5. Bestem hva du vil gjøre med overskuddsstrømmen

Alt er satt opp og du produserer nå din egen strøm! Det du må ta stilling til nå er hva du vil gjøre med den eventuelle overskuddsstrømmen din. Vi anbefaler selvfølgelig vår egen ordning, Nabostrøm, men det er helt opp til deg. Det viktigste er at du vet at du kan få igjen penger for strømmen du produserer, men ikke bruker.

6. Nyt av solen

Len deg tilbake og nyt ditt nye anlegg. Opplever du noen problemer kan du alltid kontakte oss - og vi kommer til å følge deg opp for å sikre at alt er som det skal.

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!