Hver 100 kroner investert i solceller på taket øker boligverdien med 114 kroner.

Sjekk mulighetene til taket ditt

solar panels on roof

Hver hundrelapp investert i solceller på taket øker boligverdien med 114 kroner.

En fersk studie fra Sveriges Lantbruksuniversitet og Vattenfall har undersøkt hvordan solceller påvirker verdien på huset. Studien undersøkte 8.000 hjem med solceller og 50.000 andre boliger solgt i perioden 2012-2018, og tatt hensyn til tomteareal, boareal, antall rom, byggeår og en rekke andre miljø- og sosioøkonomiske faktorer, og sammenlignet prisene på hus med og uten solceller.

Konklusjonen er at solceller øker verdien på huset med 14 prosent mer enn kostnaden med solcellene. Enkelt sagt: Hver hundrelapp investert i solceller på taket øker boligverdien med 114 kroner. Å investere i solceller fremstår mer og mer som en no-brainer.

Solcellene gir lavere bokostnader ved å redusere strømregningen i 25 år eller mer, så det er intuitivt at det vil gjøre boligen mer verdt.

7% forbedring på verdien på eiendommene.

En undersøkelse fra bolignettstedet Zillowi USA fant at boligverdien økte mer mellom 2,7 og 5,4 prosent dersom den fikk solceller på taket. Tilsvarende tall for Tyskland ga en 7% forbedring på verdien på eiendommene. Dette er noen som har vært kjent blant eiendomsmeglere en stund, men til nå ikke bekreftet vitenskapelig i Skandinavia.

I Norge slår allerede solceller og andre enøk-tiltak ut i lavere renter på boliglånet fra flere banker (som DNB og OBOS bankens grønne boliglån, eller Sparebank1 sine nullrentelån for miljøtiltak).

Når du skal kjøpe et solcelleanlegg til huset ditt investerer du i lokal produksjon av fornybar og bærekraftig energi for mer enn 25 år fremover.

Otovo logo

Finn ut hvor mye du kan spare

Min side
Otovo-bloggen
)
PersonvernVåre betingelser

© Otovo AS 2022