Cruiser på egenprodusert strøm

Musikeren Terje Norum kjører utelukkende elbilene på egenprodusert
strøm.

solar panels on roof

En god kombinasjon

Det er vanlig at solcelleeiere også har elbiler. Det er nemlig en uslåelig kombinasjon. Solcellene produserer grønn strøm som bilen kan kjøre på og sånn kan du bli helt selvforsynt på grønn energi.
I Europa er det vanligst å først skaffe seg solceller, senere kommer elbilen. Men i Norge er det omvendt. Vi leder an i elbiler, men er sene med å skaffe egenprodusert strøm til å forsyne dem.

Her er Terje som nordmenn flest

– Elbilen kom først, ja. Vi kjører en Tesla og en Leaf.

Han forteller at han alltid er interessert i å teste ut nye former for teknologi, og var rask med å gå over til ladbare biler. Da han også fikk installert solceller fra Otovo på taket kunne han endelig teste ut hvordan det var å cruise rundt uten dårlig samvittighet.

– Kombinasjonen elbil og solceller er veldig fin. Det er litt tøft å kunne si at man kjører på egenprodusert, ren strøm, ler han.

Inspirert av USA

Terje har vært opptatt av ny teknologi og fornybare ressurser så lenge han kan huske, og har fulgt spesielt med på USAs utvikling innen solkraftteknologi.

– Jeg har vært veldig opptatt av Solar City i USA. Da Otovo først lanserte sin modell følte jeg at de var litt inspirert av det. Jeg ble veldig interessert i å sjekke ut hva det egentlig var!

Terje ble derfor raskt en kunde hos Otovo, og fikk installert solcellepanel på både sitt eget hus, og huset han nå leier ut.

– Jeg hadde lyst til å støtte opp under Otovo og bærekraften som forbruker. Det er spennende å bidra til å skape mer fornybar energi.

Husene hans produserer henholdsvis 3 og 4 kWh, og de produserer jevnt over nok strøm til at Terje kun trenger å lade bilene hjemme.

– Det er en veldig ålreit ordning, sier han.

Han forteller at de til sammen produserer mer strøm enn de klarer å bruke opp på kjøringen, og da er det fint med overskuddsordninger hvor Otovo kan kjøpe den resterende strømmen du ikke bruker! Les mer om nabostrømordningen her.

En investering i fremtiden

Terje er veldig klar på at han tror solkraft er veien å gå i fremtiden.

– Måten vi bruker energi på henger på en måte igjen i gammel teknologi og baserer seg på gammel infrastruktur. Vi har mer enn nok energi å ta av! Det handler nok bare om et teknologiskifte.

Han tror og håper at det i fremtiden vil være en selvfølge å kjøre på elbiler ladet opp av egenprodusert energi.

– Det som er så bra med solceller er at man ikke legger beslag på noe areal, man utnytter bare det som allerede finnes.

Veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn
  Utforsk potensialet til taket

  Vi regner på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare.

 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen
  Tilpasning og tilbud

  Sammen tilpasser vi installasjonen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.

 • Hus med solceller på taket
  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.

 • Markedets beste garantier
  Billig og ren strøm til 2048!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Min side
Otovo-bloggen
PersonvernVåre betingelserVilkår for solabonnement

© Otovo ASA 2023