Dette er ja- og nei-fylkene for solcelleanlegg

mennesker på en klippe og norsk flagg i vinden

Norge er et land med store værvariasjoner

Om det er lønnsomt for deg å investere i solcellepaneler hjemme er derfor noe du må beregne ut fra hvor i landet du bor.
Å investere i solcelleanlegg medfører mange goder. Etter rekordsommeren i Norge er det mange solcelleeiere som har sett på strømregningen og blitt nødt til å trekke på smilebåndet. Flere av våre kunder har nemlig fått tilbake penger for strømmen sin i sommer. I tillegg til god og billig strøm bidrar du også til en mer miljøvennlig fremtid. Det er mange grunner til å bytte til solcellepanel hjemme - men det er ikke like lønnsomt for alle. Det avhenger helt av fylke.

Her ser det mørkt ut for solcellepanel

Mørketid og solceller går ikke akkurat hånd i hånd. Selv om Nord-Norge er kjent for sin utrolige midnattssol på sommerhalvåret er de minst like kjent for mørketiden på vinterhalvåret. Byer som Tromsø, Bodø, Longyearbyen, Harstad, Vardø og Nordkapp har flere måneder uten sollys hver eneste vinter. Dette går naturlig nok utover hvor lønnsomt solcellepanel på hustaket vil være.
Oppfordringen vår er at hvis man bor i det som tidligere var Nord-Trøndelag og videre nord i landet er det ikke anbefalt å investere i solcelleanlegg, på grunn av værforhold. Dette er fordi vi ikke kan garantere at det er lønnsomt nok for deg som kunde, og får man ikke billigere strøm av det – ja, da er halve poenget borte.

Oppfordrer til å bytte

Bor du derimot langs Sørlandskysten er beskjeden en ganske annen: Bytt til solcellepanel hjemme! Det er ingen tvil om at Sørlandskysten er der du får slikket mest sol i Norge. Byer som Kristiansand, Grimstad, Mandal og Kragerø er kjent for sine lange og solfylte sommerdager. Bor du langs solkysten er vi helt klare i vår sak; det er ingen grunn til å ikke bytte til solcellepanel. Her er forholdene helt ypperlige for å få full uttelling for investeringen. Men dette gjelder ikke bare for Sørlandet. Østlandet følger hakk i hel når det gjelder sol og er også en sikker investering. Vi anbefaler fylker fra tidligere Sør-Trøndelag og nedover å vurdere et solcelleanlegg.
For å oppsummere: Bor du sør i Trøndelag og nedover er du helt sikker på å få uttelling for å bytte til solcellepanel, det vil senke strømkostnadene dine og du vil kunne utnytte det gode været (og det mindre gode) til det fulleste. Bor du derimot nord i Trøndelag, i Nordland, Troms eller Finnmark anbefaler vi deg ikke å gå over til solcellepanel, da vi ikke kan garantere deg at du får alle de godene solceller egentlig skal gi.

JA till solcellepanel

Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal & Sør i Trøndelag.

NEI til solcellepanel

Nord i Trøndelag, Nordland, Troms & Finnmark.

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!