Halverte strømregningen med solceller!

villa med solcellepanel og uteplass sett ovenfra
I august fikk Selmer-familien montert solcelleanlegg på huset. Og siden har familien knapt brukt strøm fra det tradisjonelle strømnettet. Samtidig har de solgt «overskuddsstrøm» tilbake til nettet slik at naboene også har fått grønn strøm i stikkontakten.
Han står foran familiens nye bolig i Asker. Solcellepanelene på taket ble levert og montert av Otovo, som er Nordens største leverandør av solceller til privatmarkedet.
Via en innovativ digital plattform kan man på under 1 minutt få et nøyaktig pristilbud på et solcelleanlegg tilpasset taket sitt. Ved hjelp av digitale bygningsdata finner plattformen den beste prisen gjennom et nettverk av flere hundre lokale sertifiserte installatører.
– Jeg er kjempefornøyd og synes det er spennende og gøy, sier Odd Arne Selmer.
– Jeg er veldig interessert i teknologi, og huset er fullt av smarthusteknologi. Da ble solceller en naturlig del av det, samtidig som jeg lenge har hatt et ønske om å produsere strømmen min selv.

Men har vi nok sol her i Norge?

En solcelle fungerer slik at den omgjør energien i sollyset til elektrisk energi. Dette skjer helt av seg selv og uten noen form for påvirkning fra annet enn lyset som skinner på panelene. Solcellene absorberer sollyset og genererer en elektrisk ladning.
Når solen skinner, produserer solcelleanlegget ren og fornybar energi rett inn i familiens stikkontakt. Hvor mye som produseres er avhengig av hvor mye sol som skinner på solcellepanelene.
Det er en myte at vi ikke har nok sol her i nord. Mange byer i Norge har et høyere antall årlige soltimer enn f.eks. Berlin, Amsterdam og Praha, som ligger mye lenger sør. Solcellepaneler fungerer også mest optimalt i et kaldere klima, noe som gjør at et solcellepanel i Asker vil produsere mye mer solenergi enn et panel i Sahara.

Selger strøm til naboene

Produserer anlegget mer strøm enn det Odd Arne og familien bruker, vil «overskuddsstrømmen» mates inn på nettet og komme naboene til gode. Dette går helt av seg selv, uten at de trenger å foreta seg noe spesielt. I tillegg får han betalt for for denne kraften av strømleverandøren.
Familien har to elbiler, og Odd Arne møter ofte fordommer fra andre om at elbil ikke er mer miljøvennlig enn dieselbil. Da svarer han med stor selvtillit: «Jo, det er den, for jeg kjører på solstrøm».
villa med solcellepanel sett ovenfra

Har halvert strømregningen med solcellepaneler

– Vi har klart å halvere strømregningen, og det er fordelt over et helt år. Vi sparer selvsagt mest om sommeren og litt mindre om vinteren, siden det er lenger og sterkere sol om sommeren.
Nå kan du både kjøpe og lease solcellepaneler og et solcelleanlegg fra Otovo har en normal levetid på minst 30 år. Solceller er bra for miljøet og bra for lommeboken din, så enkelt er det!

Støtte til solceller

Enova gir støtte til både hjemme og hytta. Støtten utbetales av Enova og du får inntil 28.750 kroner i støtte.
Endring i støtte til el-produksjon fra 1. juli 2021
enova

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!