Når lønner det seg med solceller?

Vi forklarer etterbetaling og økonomisk vinning
et hus ved vannkanten som har solcellepaneler montert på et flatt tak
lyspære

Dere sier det blir lavere strømkostnader - hvordan?

Solstrøm vil redusere strømkostnadene dine. Om det er snakk om en større eller mindre reduksjon varierer riktignok fra måned til måned. Dette er avhengig av været og hvor mye sola skinner. Flere måneder av året kan produksjonen være på et sånt nivå at du faktisk får penger tilbake for strømmen du produserer! Solcelleanlegget er bygd for å skulle vare i 30 år eller mer. Med solcellepaneler kan du tjene penger jevnt og trutt i årevis - samtidig som du gjør en innsats for miljøet.


Det kan virke vanskelig og uhåndgripelig å skulle regne ut hva nedbetalingstiden på solcelleanlegget ditt er. En nøyaktig beregning vil være vanskelig, men vi har samlet noen punkter som vil gjøre estimeringen ganske mye lettere.


Hva er effekten på akkurat ditt tak?

For å kunne regne ut hvor mye strøm solcelleanlegget ditt produserer på ett år må vi ta utgangspunkt i hvilke forutsetninger taket ditt har. Dette regner vi ut via disse faktorene:

   Solstråling for området huset ditt ligger i.

   Helning og retning på huset ditt

   Strømutslipp fra for eksempel omformere og kabler er ca. 10 - 12 %

   Vi tar utgangspunkt i at årlig redusert kraft, over en 30 års periode, kan regnes til ca. 90 % av den installerte kraften

Ved hjelp av denne informasjonen og avhengig av hvor mange
solcellepaneler du har på taket ditt, kan vi estimere hva taket ditt kan produsere per år.
Årlig produksjon = (Installert effekt) x (takhelling og takretning) x (solstråling) x (strømutslipp) x ( minsket effekt)
Hvis utgangspunkt i at du har 25 premiumsplater på taket, antar at taket har en 30 graders helning og er i Oslo-området, vil den årlige produksjonen av strøm bli: 7 250 x 1,00 x 1000 x 0,9 x 0,9 = 5 872 kWh per år.
person gjør en beregning med en kalkulator

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!