Slik finner Otovo beste pris for deg

solar panels on roof

Å kjøpe solenergianlegg til taket er en investering for fremtiden — men krever mer enn ervervelse av selve solcellepanelene.

Panelene skal også installeres — og det er en jobb som må utføres av fagfolk.

Markedet med montører er imidlertid stort og lite oversiktlig. Ikke alle som dukker opp i et googlesøk er nødvendigvis verdt prisen de krever. Installasjon av solcellepaneler på et tak er dessuten en kompleks jobb som krever forskjellig typer utstyr og kompetanse. Det er i grunnen nok til å gjøre enhver svett, med tanke på den forestående anbudsrunden.

Derfor har Otovo utviklet sin egen algoritme for å finne den rette installatørbedriften til installasjonen av  ditt solcelleanlegg – uansett hvor i Norge (eller Sverige, Frankrike eller Spania, for den saks skyld) huset ditt ligger.

– Takket være denne algoritmen får alle våre kunder en spesielt utvalgt installatør som passer perfekt til akkurat hans eller hennes tak, sier Simen Fure Jørgensen, produktsjef og med-grunnlegger av Otovo.

Ikke alle er gode på det samme

Jørgensen har for lengst erfart at noen installatører er flinkere enn andre på å jobbe i stillas, og dermed mer egnet for å montere et solcelleanlegg på et høyt hus. Andre installatører er kanskje særlig gode på å installere paneler på et bratt skråtak.

Det geniale med Otovos algoritme — er at det sitter på informasjon om både styrkene, svakhetene og prisene til hundrevis av montører som har Otovo-sertifisering.

Å være Otovo-sertifisert betyr at installatøren har sluppet gjennom Otovos rigide kvalitetskontroll av alt fra monteringsutstyr til HMS.

Når du så legger inn din adresse i vårt system, slår det automatisk opp i  byggemeldingsregisteret og andre offentlige databaser og sjekker kartdata og satellittfoto for å finne ut alt fra takets størrelse til helningen og eiendommens solinnstråling og beliggenhet.

Deretter opprettes en automatisk auksjon basert på prisene algoritmen regner ut på vegne av den enkelte installatør. I løpet av sekunder får du resultatet opp på skjermen: Den garantert beste prisen på installering av et solcelleanlegg på akkurat ditt tak.

Otovo har funnet tusenvis av «matcher»

— I løpet av årene som er gått siden Otovo utviklet algoritmen,  har den koblet tusenvis av huseiere med installatører. Fordelen for kunden er at han eller hun slipper å ringe rundt og innhente tilbud, og selv vurdere hvilken installatør det går an å stole på, sier Jørgensen.

Alle dataene er det de sertifiserte installatørene selv som legger inn i systemet.

Installatørene kan også oppdatere informasjonen på egenhånd, og så snart de har trykket på «save»-knappen vil systemet øyeblikkelig gi kunden resultater basert på de nye dataene, sier Su Ann Ling, som er programvareutvikler hos Otovo.

Hun mener at algoritmen gir fordeler for såvel miljøet som installatører som for Otovo selv, men først og fremst gavner kunden.

Lar deg skreddersy bestillingen

– Ikke bare slipper kunden jobben med å innhente priser og annen informasjon fra forskjellige installatører, og selv gjøre regnestykkene som må til for å finne den gunstigste for den aktuelle jobben, sier Ling.

– Otovo-sertifiseringen sikrer også at de nødvendige hensynene til helse og sikkerhet er tatt. Selv slipper kunden å forholde seg til andre enn Otovo, der en egen prosjektleder har ansvar for hver enkelt jobb, sier hun.

Utvikleren mener den største utfordringen ved utvikling av Otovos algoritme har vært å finne den optimale avveiningen mellom brukervennlighet og det å gi kunden makt og mulighet til å treffe best mulig beslutninger for sitt eget hus og sine egne behov.

Den balansegangen mener Otovo å ha funnet etter snart 5 års utvikling.

Og interessant nok er det ofte mindre installatører som stikker av med seieren i den automatiske auksjonen.

– Det er gjerne de lokale som er de beste. De kjenner området de jobber i og den korte reiseveien til jobben gjør dem ekstra effektive, ikke minst når miljøhensyn skal tas med i betraktningen, sier produktsjefen.


Otovo logo

Finn ut hvor mye du kan spare

Min side
Otovo-bloggen
)
PersonvernVåre betingelser

© Otovo AS 2022