Gårdsbruket har hele 120 solcellepaneler!

gårdsbruk med mange solcellepaneler

Vi intervjuet Hans Harald Fallet Habberstad som har fått installert 120 solcellepaneler på sitt landbruk på Algarheim. På gården driver Fallet Habberstad med både korn, gress, høylandsfe og utleie.

Hva fikk deg til å skaffe solceller?

Jeg har alltid vurdert å skaffe meg solceller på grunn av mitt høye strømforbruk knyttet til gårdsbruket. Jeg har jordområder som er veldig tørkeutsatt gjennom sommermånedene, og strømforbruket blir derfor ekstra høyt når områdene skal vannes. Jeg liker også tanken på at anlegget gjør produksjonen mer miljøvennlig, og at jeg kunne produsere den selv gjorde det ekstra interessant. Jeg var heller ikke fornøyd med prisene til strømselskapene.

Kan du fortelle om forbruket ditt før og etter solcellemonteringen?

Før jeg fikk anlegget på taket brukte jeg ca 40 000 kWh i året, og etter installasjonen av anlegget har jeg gått ned til et forbruk på 17-20 000 kWh i året. Det vil si at anlegget mitt dekker halvparten og litt mer av strømforbruket mitt!

en låve med solcellepaneler ovenfra

Hvor mye strøm estimerer du at du selger tilbake til strømselskapet?

Jeg selger tilbake ca halvparten av strømmen jeg produserer, så et batteri hadde vært gunstig å hatt når det kommer på markedet for å kunne dekke enda mer av mitt eget forbruk.

Følger du med på strømproduksjonen din?

Ja. Otovo har en egen app som gjør slik at du kan følge med på produksjonen din hele tiden. Jeg titter innom flere ganger om dagen, og er blitt svært mer interessert enn det jeg var tidligere. Dersom jeg er i riktig selskap drar jeg ofte frem appen og skryter av anlegget mitt, og får mye positiv respons!

otovo-appen

Hvis du skulle installert solcellepanel på nytt, ville du valgt Otovo?

Ja, absolutt! Det jeg er mest imponert over er responstiden og den fantastiske kundeservicen dere tilbyr. Jeg satte opp anlegget mitt i to omganger, og begge gangene tok maks 2 måneder. De andre solcelleleverandørene jeg prøvde å få kontakt med kom med sitt første pristilbud etter jeg hadde fått installert anlegget mitt på taket! Jeg vil med trygghet anbefale Otovo til andre som også ønsker å produsere strømmen sin selv!


Få dekket opp til 35% av investeringen i solceller nå!

Innovasjon Norge ønsker å støtte næringsdrivende som vil være med og bidra til en økt andel fornybar energiproduksjon i landbruket. Med Verdiskapingsprogrammet kan ditt nye solcelleanlegg støttes med opp til 35 prosent.
Merk at denne ordningen er en midlertidig støtteordning som avsluttes så snart potten går tom, så det lønner seg å være rask.
innovasjon norge

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!