Stort potensial for solenergi i Norge

solar panels on roof

At vi ikke har nok sol her oppe i nord for at solcellepaneler skal være lønnsomt er en av de største mytene rundt solenergi.

Solen er den raskest voksende energikilden i verden, og en stigende etterspørsel etter fornybar energi gjør at solkraft vokser raskere enn alle andre energikilder. Med denne utviklingen vil solen bli den største kilden til kraftproduksjon allerede fra 2035. Tall fra Storbritannia viser at hele 40 prosent av elbileierne allerede har solceller, og for Nord-Amerika er tallet 38 prosent. I Norge er det omvendt. Vi leder an i ladbare biler, men har hengt litt etter på fornybar strømproduksjon.
En solcelle fungerer slik at den omgjør energien i sollyset til elektrisk energi. Dette skjer helt av seg selv og uten noen form for påvirkning fra annet enn lyset som skinner på panelene. Solcellene absorberer sollyset og genererer en elektrisk ladning.
Når solen skinner, produserer solcelleanlegget ren og fornybar energi rett inn i familiens stikkontakt. Hvor mye som produseres er avhengig av hvor mye sol som skinner på solcellepanelene.

Men vi har jo ikke nok sol her i Norge?

Dette er beviselig bare en myte! Mange byer i Norge har et høyere antall årlige soltimer enn f.eks. Berlin og andre europeiske byer som ligger mye lenger sør enn Norge. Solcellepaneler fungerer også mest optimalt i et kaldere klima, noe som gjør at et solcellepanel i f.eks. Oslo vil produsere mye mer solenergi enn et panel i Sahara.
Otovo er Skandinavias ledende leverandør av solceller til privatmarkedet. En innovativ digital plattform henter opp digitale bygningsdata og kalkulerer potensialet for egen grønn strømproduksjon. Otovo bruker lokale installatører og følger opp og bistår i hele prosessen fra planlegging til produksjon, slik at man alltid vil få den beste kvaliteten til den beste prisen.

Et solcellepanel i Asker vil produsere mye mer solenergi enn et panel i Sahara.

Det er en myte at vi ikke har nok sol her i nord. Mange byer i Norge har et høyere antall årlige soltimer enn f.eks. Berlin, Amsterdam og Praha, som ligger mye lenger sør. Solcellepaneler fungerer også mest optimalt i et kaldere klima, noe som gjør at et solcellepanel i Asker vil produsere mye mer solenergi enn et panel i Sahara.
Otovo er Skandinavias ledende leverandør av solceller til privatmarkedet. En innovativ digital plattform henter opp digitale bygningsdata og kalkulerer potensialet for egen grønn strømproduksjon. Otovo bruker lokale installatører og følger opp og bistår i hele prosessen fra planlegging til produksjon, slik at man alltid vil få den beste kvaliteten til den beste prisen.

Solceller er bra for miljøet og bra for lommeboken din, så enkelt er det!

Mange av Otovo sine kunder forteller at de sparer så mye som 50 prosent på strømregningen sin etter de installerte solcellepaneler! Man betaler ikke nettleie og avgifter på strøm man produserer selv, og brukes ikke all strømmen så selges den automatisk tilbake til kraftnettet, til en salgspris som nå ligger på over 100 øre per kilowatt-time.
For å gjøre det mulig for alle å produsere egen strøm har Otovo nylig lansert leasing av solceller. Da får du et nøkkelferdig solcelleanlegg til ditt tak uten å betale én krone i innskudd, kun en lav månedspris. Som med leasing av bil overlates da også ansvaret for at anlegget til enhver tid fungerer optimalt til noen andre. Installering av solcellepaneler er da en risikofri sikker investering som fremfor alt er bra for lommeboken din, for miljøet og for samvittigheten!

Støtte til solceller

Enova gir støtte til både hjemme og hytta. Støtten utbetales av Enova og du får inntil 28.750 kroner i støtte.

Endring i støtte til el-produksjon fra 1. juli 2021.

Veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn
  Utforsk potensialet til taket

  Vi regner på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare.

 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen
  Tilpasning og tilbud

  Sammen tilpasser vi installasjonen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.

 • Hus med solceller på taket
  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.

 • Markedets beste garantier
  Billig og ren strøm til 2048!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Min side
Otovo-bloggen
PersonvernVåre betingelserVilkår for solabonnement

© Otovo ASA 2023