Elkjøp skal begynne å selge solceller i utvalgte butikker i Norge fra 16. september.

Fra lørdag 16. september vil det være mulig å kjøpe solceller til bolighus på Elkjøps varehus på Slependen, Lørenskog og Sørlandssenteret. Elkjøp har inngått et samarbeid med energiselskapet Otovo, som vil stå for konfigurasjon og installasjon på kundenes hjem.

Anvar for bærekraftige løsninger

-- Som markedsleder må det være en selvfølge at vi skal gå i front og bidra til at det grønne skiftet skal kunne bli en realitet i folks hjem. - Det er alltid et mål å ha det folk ønsker seg av teknologi hos Elkjøp, og å ta ansvar for å gjøre mer bærekraftige løsninger tilgjengelig er viktig for oss, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.

Otovo er Norges ledende leverandør av solceller til privathjem. Selskapet gjennomfører analyse av tak og bygninger med en programvare som utnytter alle byggemeldte data og kutter dermed kostnader med befaring og oppmåling.

Riktig for miljøet

-- Folk i Norge er vant til å gjøre det som er riktig for miljøet med panting, kildesortering og bruk av elbil – det må bare bli lett nok. Og det blir det nå, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Kutter strømregningen

Solcellene vil selges i pakker på 8 paneler og oppover, skreddersydd til kundens tak. Kunden vil kunne velge mellom polykrystallinske, blå paneler med 265 Watts effekt og sorte paneler med 290 Watts effekt. Det blir koblet opp en ny kurs til sikringsskapet og kunden får montert opp en omformer på innsiden av huset. Etter det kan et typisk hjem kutte strømregningen med mellom 30% og 50%.

Butikk-i-butikk løsning

Det er megastorene på Slependen, Lørenskog og Sørlandssenteret som skal ha Otovos butikk-i-butikk løsning, og solcellene vil være i salg fra lørdag 16. september.

Sjekk ditt hus allerede nå på Otovo.no og les mer om produktet på Elkjøp.no

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.