Solceller kan monteres på de aller fleste tak, og ofte ta seg veldig bra ut!

Under deler vi noen av våre favoritter, montert i 2019.

Sørlandsidyll

Denne installasjonen på 36 blå standardpaneler gjør seg godt på dette koselige sørlandshuset i Søgne.

36 standardpaneler i Søgne

Buet perle

Vi ser flest skråtak og flate tak - de buede er det færre av. Norge fikk sitt første bygg med buet solcellefasade med Kulturhuset Oseana i Os i 2011, men nå viser vi at det kan bli ganske så lekkert også på boligbygg.

60 standardpaneler på et buet tak i Asker. En av våre favoritter.

Solcelletakstein - når du skal ha nytt tak

Otovo bruker solcelletaksteinen Sunstyle, som fås i svart, grå og terracotta (rød keramikkfarge). Det er en sveitsiskutviklet solcelletakstein som minner om skifer og passer godt til norsk byggeskikk, og ikke minst norske vintre.

Her er eksempel fra en driftsbygning på en norsk gård, der man ser hvor fint solcelletaksteinene fyller ut saltaket. Dette blir det bra energiproduksjon av!

Dette anlegget på Lindesnes er bygget med 131 aktive solcelletakstein og kantstein som ser helt like ut ytterst i anlegget. Anlegget yter i overkant av 14kWp, det samme som 47 premiumpaneler.

Og apropos snødekte tak, så fungerer det utmerket med vanlige paneler også. Anlegget under er et vi har montert i alpefylket Savoie i Frankrike.

16 premiumpaneler på et skråtak i Savoie i Alpene


Stilig i Södertälje

Rette linjer på funkis- og moderne hus passer også ofte for solcellenes rektangulære uttrykk. Under er et eksempel fra Sverige, der boligeier har brukt omtrent to tredjedeler av sitt store sørvendte tak på premiumsolceller, nok til å dekke omtrent 40 prosent av boligens energiforbruk på et år.

36 premium-paneler i Södertälje

En lignende løsning er valgt her, i Vestfold.

33 premiumpaneler i Vestfold

Flatt tak funker også

Flate tak er ingen hindring. Faktisk er det ofte veldig bra anlegg vi får til på flate tak. Panelene kan monteres mot sør eller vekselvis mot øst og vest som på bildet under. På flate tak synes ikke panelene fra bakkenivå, for de bygger bare 25-35 centimeter over underlaget.

90 premiumpaneler på flatt tak på Voss

Ta kontakt med oss i Otovo dersom du har spørsmål eller er interessert i å gjøre om ditt tak til et lite kraftverk!

* * * *

Sjekk ut www.otovo.no for å få pris på solceller umiddelbart og sjekke mulighetene på ditt tak.