Store snømengder betyr få solcelleinstallasjoner.

Snødybden er nå over 200 centimeter på flatmark flere steder på Østlandet, og i hele Sør-Norge er det for det meste 30-50 prosent over normalen. Og det er ikke helt slutt på vinteren ennå, med mer snø varslet i dagene som kommer.

Utsetter

Dette byr på utfordringer for installatørene, som av både praktiske hensyn og på grunn av HMS-vurderinger ikke kan montere på snødekte eller isete tak. Det er en kjedelig og økonomisk krevene tid for installatørene med stillesittende team som følge av at vårens prosjekter kommer i gang senere.

Vi håper Otovo-kundene som har bestilt solceller i løpet av vintermånedene kan smøre seg med litt ekstra tålmodighet de kommende ukene. Alle er sugne på å komme i gang og få utnyttet vårsolen!

Der vi kan, når vi kan

Otovos planning-team jobber med å få unna prosjekter i de områdene som først blir snøfrie langs kysten og i Sør-Sverige. Vi jobber der vi kan så fort det lar seg gjøre.

Tåler hagl og is

For Otovos eksisterende solcelleeiere har ikke vinteren til nå bydd på de store problemene. Solcellepanelene tåler godt snø, hagl og is, samt vekten av snømengdene. Det er variasjoner i solinnstrålingen på panelene fra år til år på grunn av vær og snømengde, opptil +/- ti prosent fra år til år. Denne vinteren bidrar til at 2018 starter litt under normalen, men vi har de mest solrike månendene av året i vente, så det er fortsatt muligheter for et knakende godt sol-år.

Snart er solen oppe lengre enn den er nede - vi ser frem til det.

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.