Det er nok ikke innlysende at det neste store solenergi-selskapet skal komme fra Norge. Vi har jo ikke akkurat mest sol i verden, og kraften her er fra før billig, så det må jo være andre steder som er mer egnet for å ta solcellebølgen, tenker du kanskje?

Konkurranse om å bygge fremtidens energisystem

Joa, men så er det kanskje derfor vi først jobber på den måten som må til for å lykkes når subsidiene forsvinner og konkurransen om å bygge fremtidens energisystem hardner enda mer til. La oss fortelle deg litt om det.

Først litt om hva vi gjør. I Otovo er vi en liten gjeng som driver med system- og produktutvikling. Mange har spurt meg hva vi egentlig jobber med. Trenger man å utvikle egen software for å selge solceller? Svaret er selvfølgelig “nei”. Hvem som helst kan banke på noen dører, ta noen telefoner og pushe solceller uten særlig annet enn Google Docs og e-post.

Installerer solceller

Så, hva driver vi egentlig med? Ganske mye, når vi gjør opp status. Vi jobber hardt for å gjøre det til en veldig god opplevelse å kjøpe, få installert og eie solceller.

Vi bygger en tjeneste hvor alle selv kan sjekke om taket er egnet for solceller. Bare legg inn adressen din på www.otovo.no. I det neste øyeblikket slår vi opp eiendommen din og gjør beregninger på alle takflater. Vi regner på solinnstråling for å finne ut hvilken av takflatene som egner seg best. Etter det beregner vi pris basert på massevis av faktorer, slik som antall paneler og vekselrettere, takhelning og kjøreavstand for montører.

Adresse inn, antall paneler, produksjon og pris utAdresse inn, antall paneler, produksjon og pris ut

Vi bygger en selvbetjeningsløsning for kjøp av solceller. Hvis du har lyst til å gå videre, kan du konfigurere din egen kontrakt, med tilvalg og serviceavtaler som du måtte ønske det. Med tiden vil du også kunne justere antall paneler og hvilke takflater du ønsker å benytte deg av. Når du er fornøyd kan du gå videre, lese gjennom avtalen og signere med BankID.

Vi bygger en løsning for finansiering av solceller. I kjøpsprosessen kan du også velge å få solcelleanlegg lånefinansiert med et hyggelig lån i SpareBank 1. Denne prosessen er integrert med vår løsning, slik at du kan få solcelleanlegg med kroner 0,- i investering. Ganske kult!

Kjøp nå eller sollån?Kjøp nå eller sollån?

Vi bygger en løsning for prosjektoppfølging. Når du har signert setter vi i gang med arbeidet. Du laster opp bilder på Min Side, og vi finjusterer og planlegger sammen. På Min Side får du full oversikt over fremdrift, status og datoer for installasjon. Montørene jobber i samme løsning, derfor får kundene direkte innblikk i det som er planlagt og gjennomført til enhver tid.

Når kommer solcellene mine, egentlig?Når kommer solcellene mine, egentlig?

Vi bygger hardware for datalogging og monitorering av solcelleanlegg. Otovo er ikke bare software. For å få til en sømløs opplevelse for deg som har solcelleanlegg, utvikler vi en egen komponent. Denne boksen skal monteres i forbindelse med vekselretteren, og sender produksjons- og overvåkningsdata til våre databaser.

Software

Software er selvfølgelig en stor utfordring også her. Hvordan bygger vi noe som gjør at boksen alltid er på nett, er sikker mot misbruk og kan oppdateres raskt når det er behov? Stabil kode og konfigurasjon i skyen er en god start.

Blink, blinkFerdig loddet og klart til test. Blink hvis du fungerer!

**Vi bygger en app hvor man kan følge produksjonen.** All informasjonen som blir sendt til oss kommer selvfølgelig kundene til gode. Alle skal enkelt kunne følge produksjonen i anlegget i en egen app.

Vi bygger et strømselskap for kjøp og salg av solstrøm. For å gjøre solcelleopplevelsen enda bedre, har vi også bygget et strømselskap som er spesielt for deg som er glad i solstrøm. Har du solceller på taket gir vi deg en ekstra hyggelig pris for overskuddsstrømmen. Hvis du ikke har solceller på taket, så kan du kjøpe solstrøm av naboene dine og være en del av solcellerevolusjonen uansett!

Vi vil selvfølgelig ikke bruke all tiden vår på å drive et strømselskap. Derfor er selvbetjening og automatisering av oppgaver sentralt.

Blink, blinkSjekk hvilke naboer du kan kjøpe strøm av

Vi tror disse tingene vi gjør her og nå i Otovo Labs er måten å bygge fremtidens energiselskap på.

I andre land, hvor arbeidskraft er billigere og energi er dyrere, slipper de fortsatt unna med dårlige arbeidsmetoder og lite systemstøtte. Men når solceller nå er blitt så sinnsykt billige, flytter konkurransen seg over til det å finne kundene smartere, planlegge fortere og tilby billigere installasjon, og koble dette til et enkelt strømabonnement.

Enorm konkurranseevne

Derfor tror vi at det vi bygger her og nå er grunnlaget for et energiselskap med enorm konkurranseevne. På tross av at sola ikke akkurat skjemmer oss bort her.

Det viser seg faktisk at vi er litt for få. I tiden fremover skal Otovo lanseres i flere land og med flere produkter, og da blir vi strukket ganske tynt. Syns du det vi gjør høres gøy ut? Ta kontakt, så tar vi en kaffe og snakker om mulighetene!

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.