April har vært en god måned for solcelleeiere. Strømprisen har holdt seg høy, og solen har aldri skint mer enn i år. På målestasjonen på Blindern er det satt ny rekord med  293 soltimer i April. Den tidligere rekorden var på 257 timer i 2015.

Mange soltimer

Mange soltimer og høye kraftpriser er noe solcelleeiere tjener godt på. Flere solcellekunder melder om produksjonsnivåer på høyde med hva man typisk ser i juli.

Sunstyle solcelletak

Da Anne og Jakob i fjor skulle bytte taket på sin enebolig, falt valget på Sunstyle solcelletakstein fra Otovo. I motsetning til å montere “vanlige” paneler på toppen av eksisterende takstein, ble den tradisjonelle taksteinen erstattet med solcelletakstein. Huset på Ammerud ble dermed det første Sunstylehuset i Oslo, forhåpentligvis det første i rekken av mange.

Enebolig som har byttet til Sunstyle solcelletakstein fra Otovo. Disse er større enn vanlige taksteiner.
“Vi skulle bytte tak uansett, så prisforskjellen er ikke så himla stor” sier Anne, om sitt Sunstyle solcelletak i Oslo.

Med Otovo-appen har paret kost seg med å følge den lokale grønne produksjonen sin, som har satt stadig nye rekorder i vårsola. Bare i april har taket produsert 1000 kWh, og enda er det halvannen måned igjen til årets lyseste dag.

Høy interesse for solcelletakstein

Etter at Otovo lanserte Sunstyle solcelletakstein for et drøyt år siden har interessen vært stor. Hvert år skiftes mellom 6.000 og 15.000 tak i Norge alene, og solcelletakstein er en fantastisk mulighet til å utnytte den solen som uansett treffer taket ditt.

Legges som vanlig skifer

Sunstyle takstein legges som tradisjonell skifer, og kan monteres på tak helt ned til 3 graders vinkel. Panelene er laget for å tåle snølast som i Alpene, og er ekstremt sterke. De tåler en last på 1,5 tonn per kvadratmeter - tre ganger så mye som et tradisjonelt solcellepanel og vesentlig mer enn tradisjonell takstein.

Vurder solcelletakstein når du skal bytte tak og spar penger på strømregningen i flere tiår framover.
Adm. direktør i Otovo, Andreas Thorsheim, inspiserer Oslos første Sunstylehus tidligere i år.

“Hvis man uansett skal rehabilitere taket, eller bygge nytt hus, bør man absolutt vurdere solcelletakstein. I tillegg til at taksteinen er estetisk pent å se på, sparer du penger på en lavere strømregning mens du gjør noe bra for miljøet”, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo

Dyrere per kvadratmeter

Ferdig lagt på taket koster solcelletakstein rundt 1.000-1.500 kroner mer per kvadratmeter, sammenlignet med vanlig takstein. Til gjengjeld vil et typisk tak med 100 kvadratmeter grunnflate produsere energi verdt rundt 200.000 kroner over de neste 25 årene.

Les mer om Sunstyle solcelletakstein og sjekk taket ditt her

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.