Vi vet at mange av dere er glad i å lytte til nyheter og er hekta på podcast. Her har vi samlet inn det meste av det beste innenfor norske podcaster som omhandler solenergi og omkringliggende teknologi. Sjekk ut lenkelisten her!

Det store spørsmålet for Norge

TU episode 63

Vi står med begge beina i en energirevolusjon og Norges posisjon som priviliegert energinasjon står i fare. For mens Norge har levd meget godt på olje og vannkraft, ser vi nå at nye teknologier kan bli vel så viktige i fremtiden. Solcelleprisen er halvert fem ganger siden 70-tallet, og utviklingen ser ut til å fortsette. – Komboen solceller og batteri kan bli billigere enn norsk vannkraft, sier Martin Kirkengen, avdelingsleder energisystemer ved IFE. Han er gjest i denne "Teknisk Sett"-podcasten fra Teknisk Ukeblad, og snakker om hvordan det internasjonale energimarkedet nå utvikler seg. For hva skjer når Norge mister sin unike energiposisjon?

Vinnerteknologien

TU episode 27

Hva er det som faller og faller og aldri kommer fram? Det riktige svaret er prisen på solceller og batterier. Resultatet er en teknologirevolusjon vi sjelden har vært vitne til utenom på IT-siden. Jan Moberg og Odd Richard Valmot undrer seg over hva som har skjedd og hvor fort det har gått. Kan dette vare, og hva betyr det?
Nye fabrikker heter ikke fabrikker lenger. De heter gigafabrikker. Elon Musk har som vanlig gått foran, men nå kommer Volkswagen og andre på banen. Her skues det inn i krystallkula, til en fremtid der fossil energi i alle former kommer til å slite. For noen år siden het det at vi kommer til å bruke opp alle disse kildene. Det tror vi ikke på lenger.

Solparker for 12 milliarder

Sysla-podcast

De planlegger å bygge solparker for minst 12 milliarder kroner – intervju med adm. dir Raymond Carlsen i Scatec Solar om fremtidsplanene

Solceller i Norge? Hvorfor ikke

TU episode 42

For å få vite mer om både nåtiden og framtiden for solenergi har TU med solgründer Erik Sauar i denne podcasten. Sauar var med på å starte den norske solrevolusjonen, men hvor går ferden videre herfra? Kan solkraft bli framtidens energikilde i Norge også?

På dette feltet skal Norge dominere

Sysla Podkraft - podcast

Intervju med forskningsleder Erik Marstein
ved IFE

Software vil løse problemene

Sysla Teknologi påsken 2017

I denne podcasten gjester Otovo-gründer Andreas Thorsheim Sysla Teknologi-studioet for å snakke om hvordan teknologi kan løse verdens energiproblemer. Solceller, lagring og software er nøkkelordene.

Hvordan tjene penger på solceller i Norge

Podkraft - hva Otovo skal gjøre

I denne podcasten fra februar 2017 intervjues Otovo-gründer Andreas Thorsheim av Sysla om hva Otovo gjør for kundene. Nøkkelen for å lykkes er at kunden har lavere abonnementspris til Otovo enn de ville betalt for samme strømmengde fra nettet. For tross lave kostnader i dag vil strømprisen vil øke (ett år etter at podcasten ble spilt inn var strømprisen 24 prosent høyere).*
*I denne samtalen får du høre alt om om forretningsmodellen, hvor mye penger som trengs, støtteordninger, norske solforhold og hvorfor selskapet heter Otovo (en liten godbit der!).

Fremtidens energisystemer

Podkraft - Live på Sysla Live i Bergen

I denne podcasten spilt inn på scenen på Ørnen i Bergen intervjues Anders Jagtøyen i Kongsberg Digital og Andreas Thorsheim i Otovo om fremtidens energisystemer.

Dypdykk i Otovo

Shifter - Intervju med Andreas Thorsheim om Otovo

Hvorfor har Otovo-gründerne gått fra trygge, prestisjefulle og godt betalte jobber for å satse alt på solenergi i Norge? Hvordan er det egentlig å være gründer? Dette og mer spør Shifters Lucas H. Weldeghebriel om i denne podcasten. Sjekk den ut!


I april og mai 2017 sponser Otovo Nabostrøm podcastene Mediapuls med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen og Anja Stangs Ingefær / Green House. De bør du selvsagt også få med deg!

Vet du om podcaster som burde vært med i denne oversikten? Tips oss på sol@otovo.no

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.