(Oslo, 20.3.2017) Mandag 20. mars er det vårjevndøgn, og dagene blir lengre enn nettene. Vårjevndøgn er tradisjonelt sesongstart for salget av solceller i Norge, og sesongen 2017 ser ut til å bli nok en rekordsesong.

En analyse gjort av Multiconsult for 2016 viste at markedet for solceller på privathus tredoblet seg i 2016.

Tredobling av solcellemarkedet

- Vi tror 2017 vil innebære en ny tredobling av solcellemarkedet i Norge. I hele fjoråret hadde vi rundt 10.000 kundehenvendelser og i år har vi hatt 5.000 før sesongstart. Det peker mot nok en eksplosiv sesong for solceller på private boliger, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo, Norges ledende solcelleaktør i privatmarkedet.

Strømprisene økte med 18 prosent i fjerde kvartal 2016 ifølge SSB, og var da over 100 øre per kilowattime. Det har bidratt til å øke interessen for solceller i Norge. Flere og flere husholdninger er på jakt etter måter å få redusert strømregningen, nettleien og avgiftene på strøm. Solceller har på sin side blitt veldig mye billigere de siste årene, delvis fordi de internasjonale prisene på solcellepaneler har falt og delvis fordi det norske markedet har vokst og blitt mer effektivt.

Interessen for solceller øker

- Interessen øker og solceller begynner å bli et tema også for de som tenker på økonomi og sparing, og ikke bare de som tenker på miljøet, som til nå har gått foran, sier leder for Solenergiforeningen i Norge, Ragnhild Bjelland-Hanley.

Det er Innlandet, Østlandet rundt Oslofjorden og Sørlandet som er de mest solrike områdene i landet. Sjekk solforholdene på ditt tak på otovo.no.

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.