Solenergiselskapet Otovo ble onsdag kveld tildelt Storebrands bærekraftspris, "Årets håndtrykk".

Bærekraftsprisen ble delt ut av klimaminister Vidar Helgesen under Aftenpostens bærekraftskonferanse, "Kloden Vår".

De tre kandidatene som var nominert til finalen var foruten Otovo marinbiologene i DD Waters som jobber med å bruke avsaltingsanlegg i skip for å tilby rent drikkevann og Norsk Klimanettverk som arbeider for folkeopplysning om klimaspørsmål.

  • Det var ærefult bare å være nominert. Å bli tildelt prisen er litt overveldende. Tusen takk til alle som har stemt og alle som tar kloke klimavalg hver dag, sa Christel Mathiesen, salgssjef i Otovo, som var den som tok i mot prisen.

Fagjury og folket avgjør

I forbindelse med at Storebrand feirer sitt 250-årsjubileum i år opprettet konsernet en pris for å belønne bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som gjør en forskjell på bærekraftsfeltet. Prisen har fått navnet "Årets håndtrykk", og vinneren mottar 500.000 kroner i prispenger.

Hvem som får Årets håndtrykk avgjøres av en fagjury på seks personer med ekspertise innen klimaspørsmål, og gjennom en allmenn avstemning på Storebrands hjemmeside. Vektingen av de to kriteriene er 70/30. Les mer om "Årets håndtrykk" her.

Vil utvide til flere land

Otovo bruker data om solinnstråling og bygninger sammen med en egenutviklet algoritme for å planlegge solcelleprosjekter på vanlige hustak, garasjer og låver. Løsningen baserer seg på de laveste prisene som er mulige å oppnå med et nettverk av solcellemonteringseksperter landet over.

  • Vi skal investere pengene i å utvikle programvaren så vi kan tilby denne løsningen i andre land enn Norge, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Otovo starter opp i Sverige denne vinteren, og har land med høyere klimautslipp i kikkerten for videre ekspansjon.


Sjekk ditt tak på otovo.no

Foto: Aftenposten.no livesending

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.