Dag fra Larvik tjener 130 kroner hver solskinnsdag i mai etter at han fikk seg solceller på taket.

Strømprisene er høye for tiden. I kombinasjon med finvær betyr det at solcelleeierne har gode dager.

I mars i år fikk Dag fra Larvik seg et stort solcelleanlegg på huset ved Larvik Golfklubb. Nå som solen skinner hver eneste dag er tilbakebetalingen av investeringen godt i gang.

Lager miljøvennlig strøm

Det var jo dette som var poenget: Å lage sin egen miljøvennlige strøm! Det er moro nå i finværet, sier Dag.

Og enda kan det være en del å gå på: Solen står ennå ikke på sitt høyeste.

Hjemme hos meg i Oslo lagde vi 64kWh i dag - verdt omtrent 60 kroner. Jeg får en tier mer om dagen når vi kommer til juni.

Gode nyheter for eierne av solceller

Når det norske kraftnettet nå kobles i økende grad med det europeiske og CO2-prisene øker får vi kraftpriser som ligner de europeiske: Høyere, likere sommer- og vinterpriser, mer variasjon gjennom dagen. Samlet sett er det gode nyheter for de som har investert i solceller.

Plusskunde
Med et solcelleanlegg på 77 paneler fra Otovo er Dag i Larvik nå tilknyttet Skagerak Energi Nett, som driver nettet i området. Det ordnet Otovo for ham på samme måte som vi gjør for alle våre solcelleanlegg.

Betalt for strømmen som produseres

I tillegg kan strømkundene inngå en plusskundeavtale med Otovo eller et annet valgfritt strømselskap der man får betalt for strøm han produserer med solcellene. Det er rett og slett en vanlig strømavtale der et av vilkårene er hva du får betalt for solenergien man ikke bruker selv. For hver kWt som du eksporterer fra egen bolig blir du kompensert med Nord Pool spotpris per time for ditt prisområde. Det medfører ingen ekstra kostnad å selge overskuddet til Tibber. Slik at det økonomisk er omtrent like gunstig å bruke energien selv som å eksportere den. Dermed unngår man behovet for å investere i batteri.

Køen har økt

Med voksende interesse for solceller og en lang vinter har det hopet seg opp med prosjekter som skal opp på tak i april, mai og juni. Køene fra bestiling til installasjon har økt for de fleste leverandører i Norge.

Hos Otovo planlegger vi nå anlegg for montering i juni og juli de fleste steder i landet. Det er med andre ord fortsatt mulig å få med seg mesteparten av denne sommeren om man bestiller nå.

Tjen penger som solenergiprodusent

I det lange løp spiller det imidlertid ikke stor rolle å "rekke" denne sommeren. Solcelleanlegg var i minst 30 år, så det blir nok fine sommerdager å tjene penger på som solenergiprodusent.

Sjekk ditt tak og se hvor mye strøm du kan lage på www.otovo.no

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.