OBS!
Dessverre tilbyr vi ikke solcelletakstein
- du kan imidlertid velge mellom våre svært effektive og stilige svarte solcellepaneler.

Våre premiumpaneler på 360-400 Watt har, i tillegg til lang ytelsesgaranti, også lang produktgaranti. Forventet levetid med produksjon er over 30 år! De rangeres også på topp når det gjelder bærekraft. Disse solcellepaneler har en vikrningsgrad på opp til 22,6%.

Her kan du lese mer om hvor mye solcelleanlegget ditt kan produsere!

Dette er de oftest stilte spørsmålene om solcelletakstein. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, ikke nøl med å sende oss en e-post eller å chatte med oss!

Svar på solcelletakstein

Koster det mer enn annen takstein?

Ferdig lagt på taket koster solcelletakstein ca. 4500 kroner per kvadratmeter. Det er ca. 1200 kroner mer per kvadratmeter enn en premium-takstein fra et ledende taktekkerfirma, eller ca. 1600 kroner mer per kvadratmeter sammenlignet med en billig betongtakstein.

Til gjengjeld vil hver kvadratmeter solcelletakstein produsere kraft verdt rundt 150 kroner i året, så med en levetid på 25 år er det 3750 kroner med dagens strømpris.

OBS! Dessverre tilbyr vi ikke solcelletakstein

Få et tilbud idag!

Hvor mye energi får man?

Man får 164 watt per kvadratmeter, som under vanlige sørnorske forhold vil gi omtrent 150 kilowattimer per år. Det betyr at du med en 50 kvadratmeter med solcelletakstein på taket får dekket all kjøring med to elbiler (15.000 kilometer per bil)!

Hvor lønnsomt er det?

Solcelletaksteinen har omtrent samme ytelse per kvadratmeter som vanlige solcellepaneler, og fordi de erstatter annet taktekke skal det lite til for at de skal ha god lønnsomhet.

Men våre premium- eller performancepaneler er andre alternativer for deg som ønsker å produsere din egen strøm og redusere strømutgiftene.

Få et tilbud idag!

Bare tenk: En merkostnad på cirka 1000 kroner per kvadratmeter mot en energiproduksjon på ca. 150 kr/år - det betyr en tilbakebetalingstid på 6 år og åtte måneder. Når panelene varer i 25 år betyr det nesten 20 år med gratis strøm etter at du har nedbetalt anlegget.

Hvordan ser solcelletaksteinene ut?

Solcelletaksteinene legges på samme måte som tradisjonell skifer, der steinene overlapper hverandre.

Installasjon av solcelle takstein. Bilde av skifer til tak med solceller for billigere strøm i Norge. sunstyle-installation5-cropped-2

Hvor store er taksteinene?

Taksteinene er 87x87 cm i høyde og bredde, og er 6 mm tykke. De er litt større enn vanlige takstein, og det er del av hemmeligheten bak at de er billige å legge: Det går fortere med litt større takstein. Inntil piper og opp mot møne og takfot bruker vi inaktive paneler som tilpasses akkurat ditt taks form.

Taksteiner med solceller er større enn vanlige takstein og er rimeligere å legge. Otovo-shoot0028--1-

Tåler de snø og hagl?

Solcelletaksteinen tåler gjentatte direkte treff med fire centimeter store hagl i 100 km/h og er sertifisert med sveitsisk forsikringsbransjes høyeste værbestandighetstest, den såkalte HW4-standarden. Solcelletaksteinen tåler 15.400 kilonewton per kvadratmeter direkte trykk, som tilsvarer over 50 meter med snø. Taket tåler derfor godt at man går på det.

Hvor mye veier de?

Solcelletaksteinene veier 19,5 kilo per kvadratmeter.

Hva gjør man med skyggefulle deler av taket?

På de skyggefulle delene av taket og inntil kanter og ting som stikker opp legger vi inaktive paneler. Dette er takstein som ser ut som solcelletaksteinene, men som ikke produserer energi.

Kan man lage sjakkbrett med paneler i ulike farger?

Nei.

Er det mye gjenskinn?

Nei, det er lite gjenskinn. Panelene er jo laget for å absorbere sollys og lage strøm av det.

Er det søknadspliktig?

Nei. Hovedregelen for solceller i Norge er at solceller ikke er søknadspliktig etter byggesaksforskriften §4-1.4.d dersom de monteres på et eksisterende bygg. Solceller på vernede bygg og nybygg skal søkes og byggemeldes.

Er det miljøvennlig?

Ja! Hver kilowattime med ren energi som kommer til i Europa er med på å drive skitten kraft ut av markedet. Solcelletakstein har vesentlig lavere utslipp per kilowattime produsert energi enn det vanlige kraftsystemet, selv når man tar hensyn til utslipp i forbindelse med produksjon og transport av solcellene.

Hvordan lages panelene?

Panelene fabrikeres av den Bern-baserte sveitsiske produsenten Sunstyle. Panelene er hovedsakelig laget av glass, silisium og aluminium, og inneholder ikke giftige stoffer.

Jeg vil senke strømregningen

Hvor mye plass tar det inne i huset?

Inni huset monteres en vekselretter som omformer likestrømmen som solcellene produserer til vekselstrøm du bruker i huset. Vekselretteren er på størrelse med en liten koffert, og monteres normalt i nærhet av sikringsskapet.

Kan jeg montere selv?

Solcelleanlegg skal monteres forskriftsmessig for å sikre byggets tetthet og en trygg elektrisk installasjon. Otovo åpner ikke for at du skal gjøre deler av jobben selv - vi leverer bare komplette og nøkkelferdige solcelleanlegg.

Jeg er proff og ønsker å kjøpe for videresalg - hva må jeg gjøre?

For deg som ønsker å være forhandler, drive videresalg eller montering av Sunstyle solcellepaneler må du registrere din forespørsel på otovo wholesale.

Alle priseksempler baserer seg på en vanlig enebolig på Østlandet med 100 kvm grunnflate og et saltak orientert syd/nord med 60 kvm takflate på hver side.

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.