Allerede denne våren kan du få solcelletakstein på taket. Til høsten kommer flere farger og materialvarianter.

Otovo slipper nå i februar solcelletakstein for det norske, svenske, danske og polske solcellemarkedet. Taksteinen i herdet solcelle-sikkerhetsglass vil fungere som et tett og varig taktekke i 50 år eller mer, mens den vil produsere energi som betaler ned taket ditt hver dag solen skinner.

solcelletakstein. Det er flere muligheter for solstrøm i Norge. Bruk solceller på paneler eller takstein

Taksteinen har ytelsesgaranti på energiproduksjon på 25 år.

Solcelletakstein er etterspurt

- Vi har hundrevis av samtaler med kunder hver dag, og er det én ting som har vært etterspurt så er det solceller som ser ut som takstein og erstatter annet tekkemateriale. Hvorfor vente når fremtiden allerede er her? sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.

- Nobrainer

Hvert år byttes mellom 6.000 og 15.000 tak i Norge alene. Dette er det ideelle tidspunktet å få montert solcelletakstein på.

- Et vanlig tak produserer null energi og følgelig null verdi, og likevel kan det koste flere hundre tusen kroner. Med solcelletakstein vil et hus med 100 kvadratmeter grunnflate produsere energi verdt 200.000 kroner over de neste tjuefem årene, så da har man fått det som nedbetaling på taket, sier Lars Syse Christiansen, finansdirektør i Otovo.

- Det er en nobrainer, legger han til.

Nedbetalt på under 10 år

Han poengterer at merkostnadene til solcellene gjerne blir nedbetalt på under 10 år og at man får også støtte fra enova til å gjøre investeringen. Dermed ender solcelletaksteinen opp billigere enn vanlige tak, selv om man til å begynne med må legge ut litt mer når man bygger.

Kostnadene med solcelletaksteinen vil variere fra hus til hus. På Otovo.no kan man få mer informasjon om prisen på solacelletakstein.

Solcelletaksteinen fabrikeres av det Bern-baserte sveitsiske solcelleselskapet Sunstyle. Taksteinene legges som tradisjonell skifer, hvor hver stein overlapper de under.

- Blir populært

Taksteinen er tilgjengelig i svart glass i dag. Den kommer i flere farger fremover.

Taksteinen er tett så lenge den ligger i mist 3 graders vinkel. Den kan brukes i alle helninger over dette, til og med som fasadeplate på 90 grader.

Allsidig ytterkledning

- Vi regner med dette er et materiale som vil bli populært blant arkitekter. Det er en allsidig ytterkledning som kan brukes flere steder på bygget. Forvent å finne disse solcellene på store signalbygg i nær fremtid, sier Thorsheim.

Klar for Alpe-forhold

Taksteinen måler 87x87 centimeter i ytre mål og er 6 millimeter tykke. Panelene har monokrystallinske silisiumceller og yter 164 watt per kvadratmeter under normal norsk solinnstråling.

De er ekstremt sterke. De tåler en last på 1,5 tonn per kvadratmeter - tre ganger så mye som et tradisjonelt solcellepanel og vesentlig mer enn tradisjonell takstein.

Det betyr at disse solcelletaksteiene tåler over 50 meter med snø på taket!

- Solcellene er bygget for å tåle snølast som i Alpene. Det passer bra i Skandinavia, sier Andreas Thorsheim.

Det mest miljøvennlige valget

Også direkte treff i hundre kilometer i timen av haglstein og isklumper på 40 millimeter i diameter tåler panelene. De har såkalt HW4-sertifisering fra sveitsisk forsikringsbransje, som har strammere krav enn det som er bransjenormen for solceller (IEC 61215-standarden - med 25 millimeter prosjektil i 80km/t).

Sertifiseringen av panelene forsikrer at de tåler tempereaturer ned til minus 40 grader og opp til 85 grader pluss.

Sunstyle-panelene produseres klimavennlig og vil betale tilbake energien som går inn i å produsere dem på 3-4 år avhengig av solinnstrålingen der de ligger. Det gjør solcelletaksteinen til det mest miljøvennlige valget for ditt neste tak.

Allerede tilgjengelige i Norge

Taksteinen i svart glass er lagerført og klar for montering!

Solcelletaksteinen kan bestilles på Otovo.no allerede i dag.

Finn mer ut om hva solenergi kan bety på ditt tak på www.otovo.no

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.