Solen er den raskest voksende energikilden i verden, og en stigende etterspørsel etter fornybar energi gjør at solkraft vokser raskere enn alle andre energikilder. Med denne utviklingen vil solen bli den største kilden til kraftproduksjon allerede fra 2035.

Omgjør solenergi til elektrisk energi

En solcelle fungerer slik at den omgjør energien i sollyset til elektrisk energi. Dette skjer helt av seg selv og uten noen form for påvirkning fra annet enn lyset som skinner på panelene. Solcellene absorberer sollyset og genererer en elektrisk ladning.

Når solen skinner, produserer solcelleanlegget ren og fornybar solenergi rett inn i familiens stikkontakt. Hvor mye som produseres er avhengig av hvor mye sol som skinner på solcellepanelene.

Fungerer bedre i kaldere klima

Det er en myte at vi ikke har nok sol her i nord. Mange byer i Norge har et høyere antall årlige soltimer enn f.eks. Berlin, Amsterdam og Praha, som ligger mye lenger sør. Solcellepaneler fungerer også mest optimalt i et kaldere klima, noe som gjør at et solcellepanel i Asker vil produsere mye mer solenergi enn et panel i Sahara.

Nå kan du både kjøpe og lease solcellepaneler
Solenergi er en investering for miljøet og fremtiden!

Sjekk taket ditt her!

Solenergi er bra for miljøet, våre barn og bra for lommeboken din, så enkelt er det!

De fleste ferske eiere av solcelleanlegg blir overrasket over hvor mye de sparer i strømutgifter, selv når det er overskyet klarer solen å trenge gjennom og produserer strøm til og med om vinteren. Mange av våre kunder forteller at de sparer så mye som 50 prosent på strømregningen sin etter de installerte solcellepaneler! Man betaler ikke nettleie og avgifter på strøm man produserer selv, og brukes ikke all strømmen så selges den automatisk tilbake til kraftnettet, til en salgspris som nå ligger på over 100 øre per kilowatt-time.

Nå kan du lease solceller

For å gjøre det mulig for alle å produsere egen strøm har vi også nylig lansert leasing av solceller. Da får du et nøkkelferdig solcelleanlegg til ditt tak uten å betale én krone i innskudd, kun en lav månedspris. Som med leasing av bil overlates da også ansvaret for at anlegget til enhver tid fungerer optimalt til noen andre. Installering av solcellepaneler er da en risikofri sikker investering som fremfor alt er bra for lommeboken din, for miljøet og for samvittigheten!

Enklere å få grønn strøm

Ved hjelp av vår digitale plattform sørger vi for å gjøre det enklest og billigst mulig for alle som eier et eget tak å få 100% fornybar og grønn strøm i stikkontakten!

Nå kan du både kjøpe og lease solcellepaneler
Solenergi er en investering for miljøet, våre barn og fremtiden!

Sjekk taket ditt her!
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.