Solcellepanel til hus - hva koster det for privatpersoner? Prisen er forskjellig avhengig av om du velger solabonnement eller kjøp av solceller.

Solceller tilbud - sjekk ditt tak her og få prisforslag:

Nå kan du få Enova støtte på opptil til 32.500!

Flere faktorer påvirker prisen, men garantitiden er også forskjellig ved kjøp og solabonnement. Nedenfor gir vi eksempler på hva det kan koste å installere solceller via Otovo.

Fakta: ting som påvirker prisen:Solcellepaneler pris ved kjøp og solabonnement

Vi begynner med et par priseksempler fra to ulike installasjoner, både ved kjøp og solabonnement.

 1. Pris for kjøp av et 10 kWp solcelleanlegg
  Installert effekt:
  10.80 kWp
  Antall solcellepaneler: 27
  Takhelling: 33/34 grader
  Inverter: 1 x Growatt MOD 10KTL3-X
  Type solcellepanel: FuturaSun FU 400 M Silk Plus - All Black (400 W)
  Grunnpris: 255 800 kr (inkl. mva.)

  OBS! Du må selv søke om Enovatilskudd!
  Dette er prisen på solcelleanlegget etter støtte:
  Enova-støtten du kan få: 7.500 + (10 kWp x 1250) = 20.000
  Endelig pris etter tilskudd: 255.800 - 20.000 = 235.800 kroner

 2. Pris for kjøp av et 12 kWp solcelleanlegg på 12 kWp
  Installert effekt
  : 12.0 kWp
  Antall solcellepaneler: 30
  Takhelling: 22 grader
  Inverter: 1 x Growatt MID 12KTL3-XL
  Type solcellepanel: FuturaSun FU 400 M Silk Plus - All Black (400 W)
  Grunnpris: 284 000 kr (inkl. mva.)
  Endelig pris etter tilskudd: 284.000 - 31.500 = 252.500 kroner

 3. Pris for solabonnement for solceller
  Installert effekt
  : 12.0 kWp
  Antall solcellepaneler: 30
  Takhelling: 0 grader
  Inverter: 1 x Growatt MID 12KTL3-XL
  Type solcellepanel: FuturaSun FU 400 M Silk Plus - All Black (400 W)
  Månedlig leie: 1 698,0 kr (inkl. mva)
  Periode for solabonnement: 240 måneder

Kriterier for Enova-støtte:

Dersom anlegget er anskaffet gjennom en avtale for solabonnement: og Kontrakt mellom deg som kunde og leverandør/solabonnement selskap som inneholder:
1. Den totale investeringskostnaden for anlegget, som ikke inkluderer leverandør/solabonnement selskaps marginer eller andre service- og driftskostnader
2. Nedbetalingsplan for tiltaket

OBS! I tilfellet ovenfor er det installert to invertere, noe som også påvirker prisen da invertere er ganske dyre.


Viktig å vite om solabonnement:
Du kan når som helst før utløpet av perioden for solabonnement kjøpe solcelleanlegget. Solabonnementsavtalen kan også sies opp i løpet av perioden mot å betale et oppsigelsesgebyr angitt på avtalens forside og dekke kostnader med demontering og tilbakelevering av solcelleanlegget.Konklusjon - prisen på solcellepaneler til hus varierer

Som nevnt ovenfor er det mange faktorer som påvirker hva prisen lander på for akkurat ditt tak og anlegg.

Høyde til taket (behov for stillas), hvor bratt taket er (påvirker total arbeidstid), antall takflater (flere stillas, mer kabling - dvs.: billigere hvis du har stor, flott sørvendt flate), type av taktekking (ulike kroker og ulik tid for feste, f.eks. takstein vil kreve sliping av stein over monteringskroken & membrantak vil kreve ekstra tetting over kroken) og valg av inverter og optimizer.

Derfor er det best at du sjekker taket ditt for å få en eksakt pris, det er gratis å få et tilbud fra Otovo og det tar bare noen få minutter!


Solabonnement eller kjøp - hva passer deg best?

Du vet best hva som passer deg og din situasjon. Dersom du tegner et solabonnement for solceller er anlegget ditt lønnsomt fra dag én!

Velger du å kjøpe kan du se det som en langsiktig investering, solceller blir lønnsomme innen 6-8 år avhengig av strømprisen. Men det er flere fordeler, se nedenfor.

Sjekk taket ditt her!


Solenergi på taket - dette mener våre solkunder:
Slik svarte 100 av våre nåværende kunder da vi spurte om deres
investering i solenergi:

panelene som er i skygge panelene som er i skygge


Over 85 % svarte at de har redusert strømkostnadene sine med solcellepaneler på taket. For 14,9 % var det fortsatt for tidlig å si ettersom ikke alle hadde hatt anlegget sitt lenge nok (under 6 måneder). Med eget anlegg hadde kundene også merket redusert klimabelastning (56,4 %) samtidig som boligverdien hadde økt (32,7 %)!


Otovo gjør det enkelt og billig med solceller. Det er enkelt å sjekke potensialet for solcellepanel på ditt tak med Otovo:

 • Klikk på Sjekk ditt tak her!
 • Skriv inn din adresse
 • Vent et par sekunder

Etterpå får du se hvor mye strøm du kan produsere på ditt tak i løpet av et år. Du ser også hvor mye det vil koste for installasjon. Hvis du velger solabonnement for solceller, ser du et månedsbeløp.


Vil du også spare penger med solcellepanel på taket? Sjekk din adresse hos oss i dag!


Solcellepanel på taket – derfor får du best pris hos Otovo

Otovo er en unik plattform for solceller som kobler deg til de beste og billigste installatørene i nærheten. Hos oss får du:

 • Best pris
 • Best kvalitet

Otovo-plattformen henter de beste prisene fra installatører nær deg. Etter du har skrevet inn din adresse, kobler vi deg med den beste installatøren i området. Slik får du best kvalitet og best pris på solcellepanel hos Otovo.

Sjekk din adresse her

Passer solcellepanel på mitt tak?

Eksempler på hus med solcellepaneler
Eksempler på hus med solcellepaneler

Det er det mange som lurer på! Spørsmålet er veldig enkelt å svare på. Du trenger bare å skrive inn din adresse på Otovo, så fikser vi resten.

Hvor mye strøm kan mitt solcelleanlegg produsere?

Mange blir overrasket over hvor mye egen strøm de kan produsere på sitt tak. Noen vil kunne produsere mer strøm enn andre. Disse faktorene vil påvirke antallet kWh:

 • Retning på takflaten
 • Størrelse på taket
 • Antall paneler
 • Type panel
 • Solforholdene

Når du har skrevet inn din adresse hos oss, sjekker vi alt dette for deg. Vi anbefaler type og antall paneler, men dette kan du selvsagt justere på selv. Hos oss er det enkelt å bestille solcelleanlegget som passer for deg.

Under kan du lese mer om de ulike faktorene.Retning på takflaten

Hvilken himmelretning vender takflaten seg mot? Som regel har hus og boliger takflater i flere retninger, og det er nyttig å velge den som har best solforhold. Dette finner vi ut for deg.
Generelt er det slik at sørvendte takflater får mest sol. Øst- og vestvendte takflater er også gjerne gode valg. Man bør altså helst unngå solcellepanel på takflater som vender mot nord.
Vil du ha så mange solceller som mulig? Da kan du selvsagt ha paneler på både sør-, øst-, vest- og nordvendte flater. Hvis du bare skal velge én flate, derimot, bør du altså unngå nordflaten.


Størrelse på taket

Størrelsen på taket vil avgjøre hvor mange panel du maksimalt får plass til. Flere solcellepanel på taket betyr at du kan produsere mer strøm. Hele anlegget får da en noe høyere pris, men det er også mer å spare. Derfor er dette en viktig faktor.
Ofte er det store takflater i borettslag, næringsbygg, idrettshaller og lignende. Her kan det være mye å spare for beboere eller leietakere. For eksempel kan flere spleise på anlegget.Antall solcellepaneler

Når du fyller inn din adresse hos oss, finner vi ut hvor mange solcellepaneler du har plass til. Du får også anbefalt hvor mange du bør ha. Maks antall kaller vi Økonomi siden du sparer mest på det.

Det laveste antallet kaller vi Minimum. Dette kan du velge om du er usikker på hvor mange du trenger. Færre antall panel enn dette vil dessverre ikke produsere nok strøm.


Type panel

Hos Otovo kan du velge mellom solcellepanel i ulike prisklasser til ditt tak. Alle er selvsagt av høy kvalitet. Det betyr at alle typene vil produsere mye strøm, og at de også vil fortsette å levere over tid.

Samtidig får du den beste ytelsen med våre beste panel. Da betaler du litt mer per panel, men kommer samtidig til å produsere mer strøm. Vårt aller beste panel, Performance, har markedets høyeste ytelse. Performance produserer hele 400-440 watt per panel.

Premium leverer 400-430 watt, og er blant de beste solcellene fra de mest anerkjente produsentene. Her får du god balanse mellom ytelse og pris. Her får du solceller på taket av høy kvalitet til lave priser.


Solforholdene

Solforholdene der du bor er selvsagt også en viktig faktor. Her snakker vi både om solforholdene i ditt område, og solforholdene til din bolig. Du trenger selvsagt ikke å kjenne til dette på forhånd.

Hvis du søker opp din adresse hos oss, finner vi raskt solforholdene som gjelder for ditt tak. Slik finner du fort ut hvor mye egen strøm du kan produsere i året. Mange blir overrasket over hvor mye energi de kan produsere hjemme hos seg.

Noen har kanskje tenkt at det ikke er nok sol hos dem, men ofte er dette feil. Faktisk har mange byer i Norge bedre solforhold enn byer lenger sør i Europa – som Berlin og Praha. Dessuten er solceller best i kaldt klima. Derfor er solceller i Norge en fornuftig og fremtidsrettet investering.

Vil du se potensialet til ditt tak? Da klikker under og skriver inn adressen din – svaret får du i løpet av sekunder.

Sjekk taket ditt her!

Derfor bør du ha solcellepanel på taket

Solcellepanel på hustak. Det er mange fordeler med solceller. Selg strømmen du ikke bruker opp selv.
Villa med solcellepaneler

Er du usikker på om solceller er noe for deg? Det er mange fordeler med solceller. Her kan du lese mer om dem.

Gode grunner til å ha solceller:

 • Du betaler mindre for strømmen
 • Du er med på å redde klimaet
 • Du kan selge strømmen du ikke bruker
 • Du får økonomisk støtte fra Enova

Du betaler mindre for strømmen

Er du lei av høye strømpriser? Med solcellepanel på taket får du lavere strømpris. Mange av våre kunder har spart flere tusener på strømregningen sin. Med Otovo betaler du mindre for strømmen.

Du er med på å redde klimaet

Solenergi er fornybar energi. Det er nettopp det vi trenger om vi skal nå Norges klimamål. Vi må bytte ut forurensende energi med ren energi. Med solceller fra Otovo er du med på å redde klimaet.

Du kan selge strømmen du ikke bruker

Flere av våre kunder produserer mer strøm enn de bruker. Denne strømmen er ikke “bortkastet”. Strømselskapet kjøper den av deg – og selger den videre til naboene dine. Det skjer automatisk.


Du får økonomisk støtte fra Enova

Enova-støtte for solceller vil fremme det grønne skiftet, og gir alle som vil ha solcelleanlegg hjemme økonomisk støtte. Støtten fra Enova regnes ut slik: 7.500 kr + 1250 kr x kWp (opp til 20 kWp). Spør oss gjerne om du lurer på noe rundt søknaden!Pris på solcellepanel: Hva koster det?

Hus med solcellepaneler på taket
Hus med solcellepaneler på taket

Hva koster det for solceller? Mange lurer på dette. Prisen for solcellepanel er unik for ditt tak, og den avhenger av:

 • Størrelsen på taket
 • Hvor mange paneler du ønsker
 • Hvilken paneltype du velger

Derfor kan vi ikke gi et konkret svar før du har sjekket ditt tak. Dette gjør du helt enkelt ved å søke opp din adresse hos oss. Da får du en estimert pris for både kjøp og solabonnement.

Deretter velger du antall paneler og paneltype. Du kan også velge mellom kjøp og solabonnement. Hvis du velger solabonnement, vil prisen endre seg fra et enkeltbeløp til et månedsbeløp. Velg helt selv hvilket betalingsalternativ som passer best for deg.

Det er enkelt å regne ut kroner per panel

Vil du kjøpe ditt solcelleanlegg direkte? Da finner du kroner per panel ved å dele totalen på antall solcellepaneler du har valgt. Du sparer mest på å velge Økonomi – da får du maks antall solcellepaneler for ditt tak.

Du kan velge mellom kjøp og solabonnement

Hos Otovo ønsker vi å gjøre solceller tilgjengelig for alle. For noen kan kostnaden ved kjøp være stor der og da. Vil du ha solceller, men synes det koster for mye? Da er solabonnement den perfekte løsningen.

Med solabonnement betaler du ingenting for installasjon. Du trenger bare å betale et månedsbeløp – resten fikser vi. Prisen på leien avhenger av størrelsen på anlegget, men starter på 299,– for de minste. Slik kan du få solceller på ditt tak uten å måtte spare opp eller sette av penger.

Sjekk din adresse her

Solceller på taket med Otovo Garanti

Hos oss får du “Otovo Garanti”. Vanligvis tilbyr leverandører 5 års garanti. Otovo har valgt å doble denne. Hos oss får du garanti som varer hele 10 år – inkludert i prisen.

Solabonnement med 20 års garanti

Dersom du velger solabonnement for solceller, får du garanti i hele abonnementsperioden på 20 år. Denne er selvsagt også inkludert i prisen. Du trenger med andre ord bare å betale månedsleien – 20 års garanti får du med på kjøpet.

Hvorfor har Otovo så gode garantier?

For det første vil vi at du som kunde skal slippe å bekymre deg. Med garantien kan du være trygg på at vi stiller opp dersom noe skulle gå galt. For det andre viser garantien hvor sikre vi er på at våre solceller er av ypperste kvalitet. Vi vet at våre Otovo-sertifiserte installatører er det beste i landet, og at dine solceller er i trygge og erfarne hender.

Hva betyr “funksjonsgaranti”?

Funksjonsgaranti betyr at vi garanterer at alle deler av solcelleanlegget skal fungere i over 10 eller 20 år. Med andre ord kan du være trygg med våre solcellepanel på taket. Garantien dekker alle komponentene. Dersom en komponent skulle feile, ordner vi reparasjon eller utskiftning av deler.


Vi tar selvsagt kostnaden for begge deler.

Dette dekker garantien

Garantien dekker alle komponenter, arbeidstimene for reparasjonen og eventuelle kostnader ved frakt. Reparasjonen vil selvsagt bli gjort av en Otovo-sertifisert tekniker eller installatør. Disse komponentene dekkes:

 • Solcellepaneler
 • Montasjeutstyr (kroker, skinner og klemmer)
 • Inverter / omformer / vekselretter
 • Optimizer
 • Kabler og kontakter
 • Brytere

Egen strøm med solcellepanel på taket – tilbud på 1 minutt

Tror du at solceller er noe for deg? Da bør du sjekke adressen din hos oss. Da finner du raskt ut hva det vil koste, og hvor mye egen strøm du kan produsere.

Sjekk taket ditt her!
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.