Vurderer du solcellepanel på taket? Da bør du sjekke din adresse med Otovo. Vi sammenligner prisene til lokale installatører så du får best pris.

Sjekk taket ditt her!

Otovo gjør det enkelt og billig med solceller. Det er enkelt å sjekke potensialet for solcellepanel på ditt tak med Otovo:

 • Klikk på Sjekk ditt tak her!
 • Skriv inn din adresse
 • Vent et par sekunder

Etterpå får du se hvor mye strøm du kan produsere på ditt tak i løpet av et år. Du ser også hvor mye det vil koste for installasjon. Hvis du velger å lease solceller, ser du et månedsbeløp.

Vil du også spare penger med solcellepanel på taket? Sjekk din adresse hos oss i dag!

Solcellepanel på taket – derfor får du best pris hos Otovo

Otovo er en unik plattform for solceller som kobler deg til de beste og billigste installatørene i nærheten. Hos oss får du:

 • Best pris
 • Best kvalitet

Otovo-plattformen henter de beste prisene fra installatører nær deg. Etter du har skrevet inn din adresse, kobler vi deg med den beste installatøren i området. Slik får du best kvalitet og best pris på solcellepanel hos Otovo.

Sjekk din adresse her

Passer solcellepanel på mitt tak?

De fleste kan ha solcellepanel på tak. Sjekk hvor mye strøm du kan produsere på taket på våre sider.
eksempler på hus med solcellepaneler

Det er det mange som lurer på! Spørsmålet er veldig enkelt å svare på. Du trenger bare å skrive inn din adresse på Otovo, så fikser vi resten.

Hvor mye strøm kan mitt solcelleanlegg produsere?

Mange blir overrasket over hvor mye egen strøm de kan produsere på sitt tak. Noen vil kunne produsere mer strøm enn andre. Disse faktorene vil påvirke antallet kWh:

 • Retning på takflaten
 • Størrelse på taket
 • Antall paneler
 • Type panel
 • Solforholdene

Når du har skrevet inn din adresse hos oss, sjekker vi alt dette for deg. Vi anbefaler type og antall paneler, men dette kan du selvsagt justere på selv. Hos oss er det enkelt å bestille solcelleanlegget som passer for deg.

Under kan du lese mer om de ulike faktorene.

Retning på takflaten

Hvilken himmelretning vender takflaten seg mot? Som regel har hus og boliger takflater i flere retninger, og det er nyttig å velge den som har best solforhold. Dette finner vi ut for deg.
Generelt er det slik at sørvendte takflater får mest sol. Øst- og vestvendte takflater er også gjerne gode valg. Man bør altså helst unngå solcellepanel på takflater som vender mot nord.
Vil du ha så mange solceller som mulig? Da kan du selvsagt ha paneler på både sør-, øst-, vest- og nordvendte flater. Hvis du bare skal velge én flate, derimot, bør du altså unngå nordflaten.

Størrelse på taket

Størrelsen på taket vil avgjøre hvor mange panel du maksimalt får plass til. Flere solcellepanel på taket betyr at du kan produsere mer strøm. Hele anlegget får da en noe høyere pris, men det er også mer å spare. Derfor er dette en viktig faktor.
Ofte er det store takflater i borettslag, næringsbygg, idrettshaller og lignende. Her kan det være mye å spare for beboere eller leietakere. For eksempel kan flere spleise på anlegget.

Antall solcellepaneler

Når du fyller inn din adresse hos oss, finner vi ut hvor mange solcellepaneler du har plass til. Du får også anbefalt hvor mange du bør ha. Maks antall kaller vi Økonomi siden du sparer mest på det.

Det laveste antallet kaller vi Minimum. Dette kan du velge om du er usikker på hvor mange du trenger. Færre antall panel enn dette vil dessverre ikke produsere nok strøm.

Type panel

Hos Otovo kan du velge mellom solcellepanel i ulike prisklasser til ditt tak. Alle er selvsagt av høy kvalitet. Det betyr at alle typene vil produsere mye strøm, og at de også vil fortsette å levere over tid.

Samtidig får du den beste ytelsen med våre beste panel. Da betaler du litt mer per panel, men kommer samtidig til å produsere mer strøm. Vårt aller beste panel, Performance, har markedets høyeste ytelse. Performance produserer hele 400 watt per panel.

Premium leverer 360 watt, og er blant de beste solcellene fra de mest anerkjente produsentene. Her får du god balanse mellom ytelse og pris. Standard leverer 320 watt. Her får du solceller på taket av høy kvalitet til lave priser.

Solforholdene

Solforholdene der du bor er selvsagt også en viktig faktor. Her snakker vi både om solforholdene i ditt område, og solforholdene til din bolig. Du trenger selvsagt ikke å kjenne til dette på forhånd.

Hvis du søker opp din adresse hos oss, finner vi raskt solforholdene som gjelder for ditt tak. Slik finner du fort ut hvor mye egen strøm du kan produsere i året. Mange blir overrasket over hvor mye energi de kan produsere hjemme hos seg.

Noen har kanskje tenkt at det ikke er nok sol hos dem, men ofte er dette feil. Faktisk har mange byer i Norge bedre solforhold enn byer lenger sør i Europa – som Berlin og Praha. Dessuten er solceller best i kaldt klima. Derfor er solceller i Norge en fornuftig og fremtidsrettet investering.

Vil du se potensialet til ditt tak? Da klikker under og skriver inn adressen din – svaret får du i løpet av sekunder.

Sjekk taket ditt her!

Derfor bør du ha solcellepanel på taket

Solcellepanel på hustak. Det er mange fordeler med solceller. Selg strømmen du ikke bruker opp selv.
Villa med solcellepaneler

Er du usikker på om solceller er noe for deg? Det er mange fordeler med solceller. Her kan du lese mer om dem.

Gode grunner til å ha solceller:

 • Du betaler mindre for strømmen
 • Du er med på å redde klimaet
 • Du kan selge strømmen du ikke bruker
 • Du får økonomisk støtte fra Enova

Du betaler mindre for strømmen

Er du lei av høye strømpriser? Med solcellepanel på taket får du lavere strømpris. Mange av våre kunder har spart flere tusener på strømregningen sin. Med Otovo betaler du mindre for strømmen.

Du er med på å redde klimaet

Solenergi er fornybar energi. Det er nettopp det vi trenger om vi skal nå Norges klimamål. Vi må bytte ut forurensende energi med ren energi. Med solceller fra Otovo er du med på å redde klimaet.

Du kan selge strømmen du ikke bruker

Flere av våre kunder produserer mer strøm enn de bruker. Denne strømmen er ikke “bortkastet”. Strømselskapet kjøper den av deg – og selger den videre til naboene dine. Det skjer automatisk.

Du får økonomisk støtte fra Enova

Enova vil fremme det grønne skiftet, og gir alle som vil ha solcelleanlegg hjemme økonomisk støtte. Støtten fra Enova regnes ut slik: 7500 kr + 1 250 kr x kWp (opp til 15 kWp). Spør oss gjerne om du lurer på noe rundt søknaden!

Pris på solcellepanel: Hva koster det?

Bildet viser et nabolag med solcellerpaneler på hustakene. Prisen på solceller varierer. Sjekk ditt tak på våre sider.

Hva koster det for solceller? Mange lurer på dette. Prisen for solcellepanel er unik for ditt tak, og den avhenger av:

 • Størrelsen på taket
 • Hvor mange paneler du ønsker
 • Hvilken paneltype du velger

Derfor kan vi ikke gi et konkret svar før du har sjekket ditt tak. Dette gjør du helt enkelt ved å søke opp din adresse hos oss. Da får du en estimert pris for både kjøp og leasing.

Deretter velger du antall paneler og paneltype. Du kan også velge mellom kjøp og leasing. Hvis du velger leasing, vil prisen endre seg fra et enkeltbeløp til et månedsbeløp. Velg helt selv hvilket betalingsalternativ som passer best for deg.

Det er enkelt å regne ut kroner per panel

Vil du kjøpe ditt solcelleanlegg direkte? Da finner du kroner per panel ved å dele totalen på antall solcellepaneler du har valgt. Du sparer mest på å velge Økonomi – da får du maks antall solcellepaneler for ditt tak.

Du kan velge mellom kjøp og leasing

Hos Otovo ønsker vi å gjøre solceller tilgjengelig for alle. For noen kan kostnaden ved kjøp være stor der og da. Vil du ha solceller, men synes det koster for mye? Da er leasing den perfekte løsningen.

Med leasing betaler du ingenting for installasjon. Du trenger bare å betale et månedsbeløp – resten fikser vi. Prisen på leien avhenger av størrelsen på anlegget, men starter på 299,– for de minste. Slik kan du få solceller på ditt tak uten å måtte spare opp eller sette av penger.

Sjekk din adresse her

Solceller på taket med Otovo Garanti

Hos oss får du “Otovo Garanti”. Vanligvis tilbyr leverandører 5 års garanti. Otovo har valgt å doble denne. Hos oss får du garanti som varer hele 10 år – inkludert i prisen.

Leasing med 20 års garanti

Dersom du velger å lease solceller, får du garanti i hele leasingperioden på 20 år. Denne er selvsagt også inkludert i prisen. Du trenger med andre ord bare å betale månedsleien – 20 års garanti får du med på kjøpet.

Hvorfor har Otovo så gode garantier?

For det første vil vi at du som kunde skal slippe å bekymre deg. Med garantien kan du være trygg på at vi stiller opp dersom noe skulle gå galt. For det andre viser garantien hvor sikre vi er på at våre solceller er av ypperste kvalitet. Vi vet at våre Otovo-sertifiserte installatører er det beste i landet, og at dine solceller er i trygge og erfarne hender.

Hva betyr “funksjonsgaranti”?

Funksjonsgaranti betyr at vi garanterer at alle deler av solcelleanlegget skal fungere i over 10 eller 20 år. Med andre ord kan du være trygg med våre solcellepanel på taket. Garantien dekker alle komponentene. Dersom en komponent skulle feile, ordner vi reparasjon eller utskiftning av deler.

Vi tar selvsagt kostnaden for begge deler.

Dette dekker garantien

Garantien dekker alle komponenter, arbeidstimene for reparasjonen og eventuelle kostnader ved frakt. Reparasjonen vil selvsagt bli gjort av en Otovo-sertifisert tekniker eller installatør. Disse komponentene dekkes:

 • Solcellepaneler
 • Montasjeutstyr (kroker, skinner og klemmer)
 • Inverter / omformer / vekselretter
 • Optimizer
 • Kabler og kontakter
 • Brytere

Egen strøm med solcellepanel på taket – best pris med Otovo

Tror du at solceller er noe for deg? Da bør du sjekke adressen din hos oss. Da finner du raskt ut hva det vil koste, og hvor mye egen strøm du kan produsere.

Les mer om solceller på bloggen vår, eller kontakt oss med spørsmål

Husk at du alltid kan ta kontakt med oss hvis du lurer på noe om solcelleanlegg. Da er det bare å chatte med oss eller sende en e-post til sol@otovo.no. Vi kan blant annet hjelpe deg med hvordan du kan få støtte til ditt solcelleanlegg fra Enova.

Sjekk taket ditt her!
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.