Vi hjelper deg fra før du velger til etter du har fått anlegget installert. Les hvordan Otovo gjør hjemmet ditt til et lite solkraftverk.

Så du begynner å tenke på å få deg solceller? Dette er en liten tekst for å forklare litt om hva vi gjør for å gjøre din vei mot å bli solcelleeier enklest mulig.

Før du bestemmer deg

Det er arbeidstiden som er det dyreste med solcelleinstallasjonen, så det er viktig med effektivitet. Med installatører fra Trøndelag i nord til Kristiansand i sør har vi over 30 baser i Norge, og over 100 i hele Skandinavia. Vi starter rett og slett nærmere deg enn de aller fleste. Dermed sparer vi tid på reiser og du på regningen for solcellene.

Men ikke nok med det: Vi bruker også avansert teknologi for å spare tid og ressurser når du skal kjøpe solceller. Med digitale kart- og bygningsdata vet vi allerede nå hvordan de aller fleste bygninger i Norge ser ut. Så har vi laget et dataprogram som beregner hvordan et solcelleanlegg best kan plasseres på ditt tak. Dermed sparer man både bomturer der det ikke er egnet og sparer befaringer for deg som går videre med investeringen. Det er bra for miljøet og ikke mist for lommeboka.

Digital beregning

Når du går inn på www.otovo.no så er det denne digitale beregningen du får opp. Du vil da se hvor dataprogrammet mener det er best å plassere solcellene, og du kan leke deg med å endre paneltyper og størrelse på anlegget ved å klikke rundt på siden.

Legger du igjen navn og telefonnummer på siden, vil en av våre eksperter ta kontakt og guide deg videre i valget av anlegg. Kanskje du lurer på om du må søke om noe før du bygger (normalt ikke) eller lurer på hvordan du kan få støtte fra enova? Kanskje skal du bygge nytt? Eller du vil ha solcellene på garasjen? Eller kanskje du vil ha solceller på både øst- og vestsiden av huset for å få med deg solen morgen som kveld? Disse ønskene og mange flere har våre konsulenter hjulpet tusenvis av kunder gjennom, så du er i trygge hender.

Angrefrist

Når du bestemmer deg har du 14 dager på trekke deg fra kjøpet. Vi vil jo ikke tvinge noen til å spare penger eller miljøet uten at de er helt sikre ;-)

Otovo gjør huset til et solkraftverk med solceller. Her av hus med premiumpaneler fra Otovo.
Dette huset i Södertälje i Sverige har fått 30 premiumpaneler montert på taket. Foto: Otovo

Under installasjonen

Noe vi legger mye vekt på er å ha faglig gode installatører og kvalitetsutstyr med gode garantier og driftssikkerhet.

Alt utstyret vi bruker er kvalitetssikret av vår tekniske direktør, som har tjue års erfaring innen solceller, blant annet som forskningsdirektør i panelprodusenten REC.

Det samme gjelder solcellemontørene. I en bransje som vokser fort er det viktig at de stadig flere folkene vi bruker for å svare på den kraftige etterspørselen holder høy kvalitet. Vi krever at de registrert der de skal, at de er forsikret som de skal, at de betaler sin skatt og følger reglene i arbeidslivet som de skal.

Vi ordner papirarbeidet

Alt arbeidet som gjøres hos deg dokumenteres hos Otovo. Vi registrerer hvem som jobber hos deg og når, og holder styr på dokumentene du har krav på fra installasjonen, som for eksempel samsvarserklæringene, og ting du ikke kan kreve etter loven, men som kan vise seg nyttige senere, som for eksempel serienummer på de viktigste komponentene.

Du kan følge fremgangen på installatørenes planlegging av anlegget på www.otovo.no/minside etter du har blitt kunde, og det er også her du vil finne og kunne laste ned dokumentene dine.

Etter anlegget er oppe og går

Anlegget ditt vil vare i 30 år, og antakelig mye, mye mer. For de aller fleste er det bare å logge seg på Otovo-appen og følge med at solcellene produserer energi og strømregningen faller. De fleste av brukerne vår blir ganske avhengige av den - så du er advart - det er jo litt gøy å se at man tjener penger når solen skinner.

Best på strøm for solcelleeiere

Otovo har alltid vært best på strøm for solcelleeiere. Vi sørger for at du får et strømabonnement som er midt i blinken for solceller. Og liker du ikke dette strømabonnementet kan du alltid velge et annet - vi tvinger ikke et strømabonnement på deg.

I Otovo-appen finner du alt du trenger om solcellene dine. Se hvor mye strøm du produserer fra taket ditt og hva du tjener på å selge overskuddet.
Otovo-appen viser hvor mye anlegget ditt produserer, hvor mye strøm du bruker, hvor mye du selger til nettet og hvor mye du bruker. Foto: Otovo

Så kan det jo hende at noe ikke går som det skal. Du er beskyttet av håndverkertjenesteloven i fem år for alt som er gjort på prosjektet ditt. I tillegg kan du se på produktarkene for alt materiellet vi har fått installert hos deg hvor lenge utstyrsprodusenten garanterer for produktet og dets ytelse. Normalt er dette produktgarantier på minst 10 år og ytelsesgarantier på 25 år.

Support-teamet vårt hjelper deg

Og så har du alltid Otovo der. Vi har et eget support-team som hjelper deg med å forstå appen, få utbedret feil eller fylle ut skjemaet for å få tilbake mellom 7.500 og 26.250kr fra enova. Det kan jo komme godt med, de aller fleste kjøper solceller for første gang. Det er et førstegangskjøp vi gjerne forenkler for deg.

Prøv ditt hus: www.otovo.no

* * *
Bildet øverst i saken er fra et Otovo-anlegg på Slependen i Asker.

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.