Solenergiselskapene Otovo og Solcellespesialisten skal samarbeide om salg til private gjennom solkart.no.

I januar 2016 lanserte Solcellespesialisten tjenesten solkart.no, der brukerne kan få beregnet solinnstråling og kostnader med solceller på sitt tak. Like etter entret Otovo solcellemarkedet og begynte å gjøre digitale befaringer på www.otovo.no. Tilsammen har de to tjenestene skapt nærmere 6.000 salgsforespørsler og 200.000 besøk.

Samarbeider om solkart-løsningen

Nå skal Otovo og Solcellespesialisten samarbeide om solkart-løsningen.

  • Det blir en løsning der solkart.no fortsetter som før, men med “Otovo inside”. Resultatene folk får se på nettsiden vil fremstå som før, mens Otovos produkt, prising og prosjektledere blir det som møter kunder i salgsprosessen. Anleggene vil bli installert av Solcellespesialistens montører, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.

Salgssamarbeid

Otovo og Solcellespesialisten har gjennomført flere hundre solcelleprosjekter hver, og rigger nå for videre ekspansjon i et marked som vokser kraftig. Ifølge Solcellespesialisten er det gjort 15 millioner unike tak-oppslag gjennom tjeneste på de 15 månedene den har eksistert - nærmere en million i måneden.

Populær løsning

-Vi ble tatt litt på sengen av hvor populær Solkart.no ble. Siden vi ikke har et salgsapparat for å håndtere direktesalg til privatpersoner var det naturlig å inngå et samarbeid med en aktør som Otovo. Gjennom samarbeidet med Otovo føler vi oss sikre på at vi kan håndtere alle henvendelsene vi får på en god måte, sier Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten.

Profesjonalisering

Samarbeidet er nok et tegn på at solcellebransjen i Norge profesjonaliseres, med klarere rolledelinger mellom produkt- og salgsselskapene, der Otovo er det ledende og konkurrerer med strømselskapene, installasjonsselskaper som Solel og Solcellespesialisten, og rene B2B- og engrosaktører som Berggård & Amundsen og Solar Technologies Scandinavia.

Solkartet på Otovo.no og Solcellespesialistens white label-løsning for strømselskaper fortsetter som før uavhengig av samarbeidet. Det skjer ingen selskapsmessig eller eiermessig integrasjon mellom selskapene.

Prøv nye solkart.no her!

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.