Solcellepanel til hus er et tema som er i vinden disse dager. Flere og flere velger å installere solcellepanel på sin bolig på grunn av de gunstige fordelene man får ved å utnytte solen. Vurderer du å produsere din egen strøm? Les videre for å lære hva som er viktig å tenke på før man får solceller på huset sitt.

Sjekk adressen din for å se om huset ditt er egnet for solcellepaneler:


1. Er taket ditt egnet for solceller?

De fleste tak er i dag egnet for solceller, men det er likevel noe man bør ta en vurdering av før man installerer solcellepaneler på sin bolig. Dersom du har en av taktypene skifer, torv eller eternitt/asbest vil de fleste solcelleinstallatører ikke installere anlegget i det hele tatt.

Det andre du bør tenke på før du installerer solceller er hvor gammelt taket ditt er. Dersom du vurderer å legge nytt tak i løpet at de neste årene kan det være en fordel å vente med installasjonen til det nye taket er på plass. Dette kan spare deg en del penger dersom du blir nødt til å bytte tak under perioden du har solcellene på taket.

Dersom det fortsatt er en del år til du tenker at taket bør byttes så er det bare å skaffe seg et solcelleanlegg. Solcelleanlegget kan faktisk være med på å beskytte taket slik at det varer lengre.


Solceller på flatt tak?

Kan solceller på flatt tak være et alternativ, spør du? Ja, solceller på flatt tak fungerer fint, og har god virkningsgrad. Fordelene med solceller på flatt tak er at man kan utnytte plassen på taket ytterligere.


2. Hvordan er solforholdene på taket ditt?

Solcellepanelene er avhengig av å få solstrålene på seg for å generere strøm til huset ditt, derfor er det lurt å få en oversikt over solforholdene på taket. Dersom du for eksempel har et stort tre i hagen hvor skyggen dekker halve taket noen timer av døgnet, kan det være lurt å installere solcellene på den andre siden av taket.

Tips! Dersom du har et tre i hagen som dekker over deler av solcelleanlegget ditt i løpet av dagen kan du skaffe deg en Power Optimizer. Power Optimizeren vil gjøre så resten av solcelleanlegget vil fungere som normalt til tross for skygge og andre dekkende objekter.


3. Hvor stort solcelleanlegg bør du skaffe deg?

Størrelsen på anlegget ditt bør ikke nødvendigvis være det største og dekke mest mulig takflate, men det bør gjenspeile forbruket ditt. Et solcelleanlegg på 25 solcellepaneler med 400W har en effekt på ca 10 kWp, som vil si at de produserer ca 9.000-10.000 kWh per år. Dersom strømforbruket ditt tilsvarer disse tallene, kan 25 solcellepaneler på 400W være det rette for deg.

Les mer om hvilken størrelse på anlegget som passer for deg.

mindre rødt hus med balkong som har solceller på taket
Størrelsen du velger på solcelleanlegget til huset bør gjenspeile forbruket ditt

4. Velg en god leverandør

En viktig ting å tenke på når du skal skaffe deg solceller til din bolig er å velge en god og trygg leverandør. Det er viktig at installatøren som utfører arbeidet er sertifisert, og gjør en profesjonell installasjon. Du som kunde skal ha dokumentasjon på det elektriske arbeidet som utføres, og du skal være sikker på at installatøren holder seg til sikkerhetstiltak og gjennomfører arbeidet faglig forsvarlig.

Ikke utfør installasjonen selv. Det er mange grunner til at dette bør utføres av fagfolk, inkludert kostbarhet, vedlikehold og sikkerhet. I tillegg får man ikke pengestøtte fra Enova dersom installasjonen ikke er utført av en sertifisert installatør.

Prisestimat på et minutt


5. Husk at du kan få pengestøtte fra Enova

Enova gir alle nye solcelleeiere et pengetilskudd for sitt bidrag til miljøet ved å produsere egen grønn strøm. Enova-støtten ligger i dag på 7.500 opptil 47.500 kroner. Støtten blir utbetalt rett på din konto så snart ditt nye solcelleanlegg er plassert på ditt hustak og du har gjennomgått Enova sin søknadsprosess.


Pris på solcellepanel til hus

En typisk pris på installasjon av solceller på en bolig er ca. 150.000 til 250.000 kroner. Pris på solceller til hus varierer med en rekke ting, som for eksempel størrelsen på anlegget, hvor bratt taket er og hvilken inverter du velger.

I prisen du får fra Otovo er alt inkludert. Med dette mener vi hele solcelleanlegget i tillegg til installasjonsprosessen med både høykvalitets materiale, arbeidstimer og utførelse av profesjonelle fagfolk.

Se priseksempel på solceller til hus for både direktekjøp og solabonnement.


Otovo gir deg den beste og enkleste veien til solcellepaneler på din bolig

Dersom du velger å skaffe deg solceller på din bolig via Otovo, vil vi fikse alt fra start til slutt. Du trenger ikke bekymre deg for noen ting. Det eneste du må gjøre er å skrive inn adressen din på vår hjemmeside og melde interesse, så tar en av våre solspesialister kontakt. Du kan velge mellom å kjøpe solcelleanlegget direkte, eller velge et solabonnement for å få mulighet til å leie solcellepanelene med inkludert vedlikehold og kostnadsfri fiks om noe skulle gå galt.

Få et tilbud
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.