Solceller er bra for både lommeboka og miljøet. Otovo sammenligner prisene hos lokale installatører for deg. Da får du de billigste solcellene med den beste kvaliteten til ditt tak.

Solceller er fremtiden. Vi må over til fornybar energi for å redde klimaet. Strømprisene stiger og stiger. Med solceller på taket sparer du både penger og miljøet.

Det er verken vanskelig eller dyrt. Otovo hjelper deg å finne billige solceller til ditt tak. Vår unike plattform sammenligner priser fra lokale installatører i ditt område. Derfor kan vi gi deg det beste tilbudet.

Se hvor mye strøm du kan produsere med solceller på taket ditt

Har du lyst til å produsere egen strøm? Hos Otovo sjekker du enkelt årlig strømproduksjon og estimert pris på ditt solcelleanlegg. Mange blir overrasket over hvor mye solenergi de kan produsere.

Så enkelt er det:

 • Skriv inn din adresse
 • Vi finner installatøren med lavest pris
 • Se estimert årlig strømproduksjon
 • Du får se et prisestimat
 • Klikk på “Send meg tilbud”
 • Du får et tilbud på solceller

Enklere blir det ikke! Når du produserer din egen strøm slipper du dyre strømregninger. Den beste prisen på solcellepanel på taket får du med Otovo.

Fyll inn din adresse og finn ut hvor mye du kan spare.

Sjekk din adresse her

Slik får du best pris på solceller med Otovo

Du kan få billige solceller på Otovo. Vi gir deg gode priser. Vi kobler deg til lokale installatører i ditt område.
solcellepaneler på taket

Otovo er en unik plattform som kobler din adresse med lokale installatører. Vårt mål er at du får de beste og billigste solcellene i ditt område.

Dyktige installatører over hele landet

Vi samarbeider med landets dyktigste installatører. Etter at en installatør er blitt Otovo-sertifisert, kan han eller hun laste opp sine priser i vårt system. Vi har prisene til installatører over hele landet samlet i vår digitale markedsplass.

Lavest pris og høyest rating

Når du fyller inn din adresse, kobler vi deg med en installatør i nærheten. I løpet av få sekunder finner plattformen den installatøren som har lavest pris og høyest kundevurdering i ditt område. Med Otovo får du altså solcellepaneler med høy kvalitet til lav pris.

Derfor bør du ha solceller på taket

Bilder viser solceller på skråtak på hus. Solceller er effektive i Norge. Paneler fungerer bedre i kaldt klima.
hus med solcellepaneler

Det er en myte at solceller i Norge ikke er effektive. Faktisk er det mer enn nok sol i Norge til å ha solcellepanel på taket. Mange norske byer har flere soltimer enn byer lenger sør – som Berlin, Amsterdam og Praha. Dessuten fungerer solcellepaneler bedre i kaldt klima.

Her kan du lese om fordeler og ulemper ved solceller. Heldigvis er det flest fordeler.

Fordeler med solceller

 • Billigere strøm
 • Solenergi er bra for planeten
 • Tjen penger på overskuddsstrøm
 • Få støtte fra Enova

Du får billigere strøm

Du får billigere strøm med solceller. Dette er spesielt viktig når strømmen blir dyrere og dyrere. Som kunde hos Otovo kan du spare flere titusener. En familie i Asker halverte faktisk strømregningen sin med solcellepaneler fra Otovo.

Solenergi er bra for planeten

Solenergi er grønn, ren og fornybar energi. For å nå klimamålene, stoppe klimakrisen og redde planeten vår, må vi gå over til fornybar energi. Med solceller fra Otovo kan du være med på det grønne skiftet – samtidig som du får billigere strøm.

Tjen penger på strømmen du ikke bruker selv

Med solceller kan du tjene penger på strømmen du ikke bruker selv. Strømselskapet kan nemlig kjøpe “overskuddsstrømmen” du produserer. Etterpå blir denne strømmen sendt videre til noen andre. Altså kan du tjene penger på å produsere fornybar energi til naboene dine.

Få støtte fra Enova

Enova gir økonomisk støtte til alle i Norge som ønsker å produsere fornybar energi hjemme, for eksempel støtte til solceller. Vi hjelper deg gjerne med søknaden. Husk at støtten også gjelder solceller til fritidshus.

Sjekk taket ditt her!

Finnes det ulemper med solceller?

solceller om vinteren. Du kan fjerne snø fra solcellene. De produserer mindre strøm om vinteren.

Ja, det finnes noen ulemper. Heldigvis veier fordelene opp for ulempene. Hos Otovo jobber vi med å finne løsninger på potensielle ulemper. Under kan du lese om noen av dem, og om hvilke løsninger vi tilbyr.

Ulemper med solceller

 • Produserer mindre strøm om vinteren
 • Kostnaden ved direktekjøp kan være høy
 • Batterier til lagring er fortsatt dyrt

Mindre strøm om vinteren

Solceller produserer mer strøm om sommeren enn om vinteren. Det betyr ikke at de ikke produserer strøm om vinteren, men heller at produksjonen er lavere. Dette kan være en ulempe med solceller i Norge, men her er det viktig å se på totalen. Strømmen solcellene lager fra mars til oktober vil fortsatt gjøre at du får billigere strøm i løpet av et år.

Ikke glem at et solcellepanel fungerer bedre i kulde enn i varme. Solcelleanlegg mister nemlig noe energi når temperaturen er for høy. Derfor er Norge ideelt for solcelleanlegg.

Kostnaden ved direktekjøp kan være høy

Kostnaden varierer fra tak til tak, men for mange kan direktekjøp bli dyrt. Husk allikevel at du vil spare på billigere strøm og på at strømselskapet kjøper strøm av deg. Synes du allikevel kostnaden er dyr? Da har Otovo løsningen for deg.

Hos oss kan du nemlig abonnere på solceller til en god pris. Da betaler du kun et lavt månedlig beløp. Leien starter på så lite som 999 kroner for de mindre anleggene.

Batterier til lagring er fortsatt dyrt

Du kan lagre produsert strøm i batterier, men disse er ofte svært dyre. Dette er en av grunnene til at vi ikke anbefaler batteri til våre kunder før teknologien har kommet litt lenger. En annen grunn er at man ikke kan selge sin egen strøm videre når den lagres. Av disse grunnene er det foreløpig slik at batterier ikke lønner seg.

Det er dessuten andre måter å lagre energien fra sola på – for eksempel ved å fullade batteriet til elbilen din.

Sånn skaffer du deg solceller med Otovo

Otovo-sertifiserte installatører. Vi har de beste installatørene til dine solcelletakstein og solcellepaneler.
installasjon av solcellepaneler

Otovo gjør det enkelt å få solceller. Her forteller vi deg hvordan.

Så enkelt er det:

 • Skriv inn din adresse
 • Du får se potensialet til taket ditt
 • Du får et tilbud på solceller
 • Vi installerer anlegget hos deg
 • Du får grønn og billig strøm
Sjekk din adresse her

Skriv inn din adresse

Du skriver inn din adresse ved å klikke på boksen over. Otovo finner ditt tak i databasen. Vi har også prisene til mange lokale installatører. Dette bruker vi til å beregne potensialet til ditt tak – og du får den beste prisen på din installasjon.

Du får se potensialet til taket ditt

På neste side ser du en estimert pris og strømproduksjon per år for anlegget. Hvor mye strøm du kan produsere i året er oppgitt i kWh, og er derfor enkelt å sammenligne med ditt årlige strømforbruk. Lenger ned på siden ser du taket ditt, og takflaten som egner seg best for solcellepaneler. Dette kan du endre på om du vil.

Du får et tilbud på solceller

Du kan velge mellom solabonnement og direktekjøp, hvilken type solcellepanel du ønsker og antall solcellepanel. Prisen vil automatisk justere seg, så det er bare å prøve seg frem. Når du er klar, trykker du på “Send meg tilbud”. Vi sender deg et tilbud på mail.

Vi installerer anlegget hos deg

Etterpå tilpasser vi solcelleanlegget til dine behov. Sammen finner vi best utseende og ytelse for taket ditt. Vi blir også enige om et passende tidspunkt for installasjonen. Selve monteringen tar vanligvis en til to dager.

Du får grønn og billig strøm

Etter installasjonen får du billigere strøm i flere tiår fremover. Et solcelleanlegg er bygget for å vare i minst 25 år. Du produserer fornybar energi i ditt eget hjem, og kan tjene penger på strømmen du ikke bruker selv. Det er vinn-vinn for både deg og miljøet.

Derfor bør du velge solcellepaneler fra Otovo

billige solceller med Otovo. Bildet viser eneboliger med solcellepaneler på taket. Skaff deg solceller nå.
solcellepaneler på villaen

Otovo er plattformen som gjør det billigere og enklere å få solceller hjemme eller på hytta. Det er flere gode grunner til å velge oss. Les mer om dem under.

Gode grunner til å velge solcellepaneler fra Otovo

 • Vi finner de billigste og beste solcellene til ditt tak
 • Høy kvalitet – Otovo-sertifiserte installatører og utstyr
 • Fleksibel betaling – solabonnement, lån eller kjøp
 • Otovo-garanti – 10 år (kjøp) og 20 år (solabonnement)
 • Vi er der for deg før, under og etter installasjon

Vi finner de beste og billigste solcellene til ditt tak

Vår unike plattform kobler deg til installatører over hele landet. I løpet av få sekunder sammenligner vi prisene hos installatører i nærheten. Slik får du det beste tilbudet på solcellepaneler gjennom oss.

Høy kvalitet – Otovo-sertifiserte installatører og utstyr

Alt vårt utstyr er nøye kvalitetssikret. Montørene som installerer solcelleanlegg er Otovo-sertifiserte. Vi krever at installatørene er registrert, forsikret, at de betaler skatt, de høyeste krav til helse, miljø og sikkerhet, og at de følger alle lover og regler.

Fleksibel betaling – solabonnement eller kjøp

Du velger helt selv hvordan du betaler for ditt solcelleanlegg. Otovo tilbyr både solabonnement, sollån og direktekjøp. Etter du har skrevet inn adressen din, får du en estimert pris for både solabonnement og kjøp. Se hva som passer best for deg.

Otovo-garanti – 10 år (kjøp) og 20 år (solabonnement)

Hos Otovo får du landets beste garanti. En fullstendig funksjonsgaranti på hele 10 år ved direktekjøp, og 20 år ved solabonnement. Garantien dekker erstatning eller reparasjon av defekte deler når som helst i løpet av garantitiden. Dette inkluderer arbeidstimer, transport og eventuell frakt.

Vi er der for deg før, under og etter installasjon

Otovo er alltid der for deg om du trenger noe – enten det gjelder solcelleanlegget, søknad om støtte fra Enova eller andre spørsmål. Du kan følge med på for mye energi du produserer gjennom Otovo-appen. Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe du lurer på.

Hvilke solceller kan jeg velge mellom?

Hos Otovo kan du velge mellom tre ulike paneler:

 • Standard: 360 Watt
 • Premium: 390-410 Watt
 • Performance: 400 Watt

Et Performance-solcellepanel produserer mer strøm enn et vanlig Standard-solcellepanel. Samtidig koster det litt mer. Midt mellom disse har vi Premium. Et Premium-solcellepanel er den perfekte kombinasjonen av ytelse og pris.

Når du sjekker ditt tak hos oss, kan du se forskjellen i antall kWh øverst på siden. Vi hjelper deg gjerne å velge den beste typen solcellepanel for deg og ditt tak.

Sjekk ditt tak hos oss i dag

Otovo gjør solcellepanel enkelt og billig. Vårt mål er at alle som ønsker det, skal kunne skaffe solceller til sitt tak. Det har aldri vært enklere å lage sin egen strøm.

Flere og flere ser hvor mye de kan spare. Da er det fint at vi har slike tiltak som Enova-støtte. Med økonomisk støtte blir det enda enklere å skaffe seg solcellepanel.

Sjekk taket ditt her!
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.