Er du en av de som vurderer solenergi som alternativ strøm på hytta?

Det er flere grunner til at dette er en god investering. Dersom du har en hytte med innlagt strøm vil solcelleanlegget redusere strømregningen. Det er flott å ha muligheten til å lade mobilen, bruke ovnen eller sette på oppvaskmaskinen i ny og ne, uten å tenke på at strømregningen på hytta øker betraktelig.

Les videre for å lære alt du trenger å vite om solcellepaneler på hytta.

Sommer er høysesong for solcellepaneler på hytta ☀️
fornøyd otovo-kunde får installert solcellepaneler

Nå er det sommer og sol og mange innser mulighetene solenergi kan gi.

Er du en av de mange som drømmer om et smartere liv på hytta, så er solceller muligens løsningen for deg!

Solceller på taket på hytta gir deg mulighet til å produsere ren strøm fra en energikilde som allerede finnes tilgjengelig, samtidig som du får lavere strømregning – win win, ikke sant?

Høye strømpriser har ført til solcelletrend

De høye strømprisene de siste årene har ført til at flere og flere nordmenn skaffer seg solceller på taket, både hjemme og på hytta. Solrike hytteområder som Hvaler og flere av de populære fjellhyttekommunene er blant de som innsett fordelene med solceller og leder an i utviklingen.

Solcellepaneler på hytta

“– Vi har hatt en enorm utvikling i etterspørselen etter solceller de siste årene, og etterspørselen er forventet å fortsette i årene som kommer.”
- daglig leder i Otovo Norge, Silje Gjerdåker

Solcellepanel Hytte
Energieffektivt og bærekraftig liv på hytta

Solenergi er en ideell løsning for mange hytter. Det gir muligheten til å leve et enklere, mer energieffektivt og bærekraftig liv, også på hytta.

Ved å bruke solens energi kan du redusere avhengigheten av strømnettet og mindre miljøvennlige energikilder som dieselaggregater, noe som både sparer penger og reduserer karbonfotavtrykket ditt.

Solpaneler Villa
Solceller på eldre hytter

I dag er det naturlig og velge smarte og bærekraftige valg når man bygger ny hytte. Men visste du at man også kan installere solceller på taket også på eldre hytter?

Sjekk det elektriske anlegget: Det må være tilkoblet strømnettet, ha trefase, plass i sikringsskapet og overspenningsvern.

Vurder takets tilstand: Hvis taket snart må byttes, kan det være lurt å gjøre dette samtidig som du installerer solceller.

Solpaneler Villa
Solceller på eldre hytter

Kommunale regler: Undersøk om kommunen hytta ligger i har søknadsplikt for solcelleanlegg.

Strømbehovet: Hvordan ser strømbehovet ut på hytta i dag og hvordan tror du det vil være i fremtiden? Vi tilpasser solcelleanlegget og antall paneler etter ditt behov.

Solpaneler Villa
Solceller på eldre hytter

Taktype: Vi installerer ikke solceller på torvtak, skifertak eller hytter uten strøm.

Solpaneler Villa
Strømproduksjon og overskudd

Effekt og lønnsomhet avhenger av størrelsen på anlegget og beliggenheten. Se eksempel!

Skriv inn adressen din og sjekk taket på hytta eller huset ditt nå for et prisestimat på under ett minutt!

Houses on Hill


Størrelse på solcelleanlegg til hytta

Når kunder spør oss om hvilken størrelse på solcelleanlegget man bør ha, svarer vi med spørsmålet; Hvor mye strøm bruker du? Det er ikke nødvendig å velge et stort solcelleanlegg til hyttetaket dersom strømbruken er lav.

Større hytter får plass til større solcelleanlegg, og trenger ofte mer strøm. Mindre hytter får plass til mindre solcelleanlegg, men trenger derimot mindre strøm. En hytte krever ofte mindre strøm enn et hus, og man velger derfor størrelse på solcelleanlegget deretter.


Hvor mye strøm gir solcelleanlegget?

Mengden strøm solcelleanlegget på hytta gir kommer an på størrelsen på solcelleanlegget. En liten hytte på ca. 40 kvadratmeter har ifølge strøm.no et årlig strømforbruk på 3600 kWh. Om man skaffer 10 solcellepaneler på 360 W til hyttetaket vil estimert strømproduksjon være på ca 3600 kWh, avhengig av geografi og posisjon på panelene.

Dersom man har en større hytte på 120 kvadratmeter, vil det årlige strømforbruket ligge på ca 9600 kWh. Strømforbruket kan ofte ligge lavere dersom man har en sommerhytte, eller dersom man bruker hytta i korte perioder. Hvis man da velger å skaffe et solcelleanlegg til hytta med 27 solcellepaneler på 360 W, vil estimert strømproduksjon være på ca 9720 kWh per år, igjen avhengig av geografi og posisjon.

Les mer om utregning for estimert strømproduksjon her.

Lurer du på kostnadene eller hva som skjer med strømmen man ikke bruker? Les videre for å lære mer!


Solceller til hytta – hva koster det?

Prisen på solcelleanlegg til hyttetaket vil variere basert på blant annet størrelse, type paneler, takhelling og prisen til installatørene i området hytta ligger i. Prisen for et solcelleanlegg som genererer cirka 10 kWp, er cirka 250 000 kroner – før Enova-støtte for solceller.

Her kan du se flere priseksempel for kjøp av et solcelleanlegg.

Sjekk prisen for solcellepaneler til din hytte:

Sjekk taket ditt her!


Er det lønnsomt med solcellepanel på hytta?

Det kan det være, men mange faktorer spiller inn på om det er lønnsomt med solcellepanel på hytta. Kontakt oss så hjelper vi deg med å regne på det.

Det er mange som også lurer på hva som skjer med strømmen som produseres når de ikke er på hytta. Denne strømmen går ikke ubrukt. Det flotte med solceller er at man kan selge overskuddsstrømmen tilbake til strømleverandør, og faktisk tjene på den strømmen man ikke bruker selv. Denne strømmen vil gå tilbake til strømnettet, så naboer og andre som er koblet til samme strømnett vil kunne bruke den rene strømmen som du har produsert.


Solcellepaneler fungerer best i kaldt klima

Flere tror at solcellepaneler i Norge ikke er optimalt, men dette stemmer ikke. Solcellepanelene liker seg faktisk best i kaldere klima. Den optimale temperaturen for strømproduksjon ved hjelp av solcellepaneler er 5 minusgrader.


Hvorfor velge solcellepaneler på hytta?

Som du kanskje har begynt å forstå, finnes det flere gode grunner til å skaffe solceller til hytta.

Ren strøm

  • Produser din egen strøm fra en ren energikilde som allerede finnes tilgjengelig.

Rask levering og installasjon

  • Vi kan levere og installere solceller på hytta di på bare et par uker. Dette betyr at du kan begynne å produsere strøm allerede i sommer og forberede deg på mørke høstdager med høye strømpriser.

Enkelt

  • Solceller er i prinsippet vedlikeholdsfrie, noe som er en stor fordel på hytta. I tillegg er vi opptatt av at hele salgs- og installasjonsprosessen skal være enkel og trygg for deg som kunde.

Selvforsynende

  • Med solpaneler på taket blir hytta mer selvforsynende. Du blir mindre avhengig av strømnettet og mindre påvirket av endringer i strømpriser. Hvis du legger til batteri til solcellene, kan du lagre overskuddsstrøm og bruke når strømprisene er høye.

Økt verdi på hytta

  • Solceller kan øke verdien på hytta ved eventuelt salg. Du reduserer driftskostnader og tiltrekker potensielle kjøpere som setter pris på helhetlige energiløsninger.
solcellepaneler på taket
Fritidsboligen kan egne seg for solceller


Komplett solcelleanlegg

Om du bestiller solceller til hytta fra Otovo vil du få alt inkludert i prisen. Det som er inkludert er blant annet solcellepanelene, nødvendige kabler, inverter (vekselretter), installasjon av sertifisert installatør og markedets beste garanti. Garantien dekker alle komponenter og utstyr til solcelleanlegget. Dette gjelder uansett om du kjøper eller abonnerer på solceller fra oss.

Solceller på hytta er bra for både miljøet og lommeboka. Skriv inn adressen din og sjekk taket på hytta eller huset ditt nå for et prisestimat på under ett minutt!

Sjekk taket ditt her!

PS! Otovo installerer ikke solcellepaneler på torvtak, skifertak eller hytter uten strøm.


Ofte stilte spørsmål om solcellepaneler på hytter

Som hovedregel kreves det ikke byggetillatelse for å installere solcellepaneler på hytta eller fritidsboligen, men kommunen kan ha regler du må ta hensyn til. Husk alltid å forhøre deg med kommunen før du begynner å installere solcellepaneler. Hvis du ikke har byggetillatelse og kommunen krever det, kan du bli nødt til å fjerne solcelleanlegget fordi konstruksjonen ikke er i samsvar med reglene. Finn ut mer her!
10 års garanti ved kjøp, 20 år ved solabonnement

Når du kjøper solcellepaneler til hytta får du vår langvarige og omfattende garanti på 10 år ved direktekjøp og hele 20 år for solcelleabonnement. Dette gjelder både for hus og hytte.
For de som ønsker å produsere sin egen strøm gjennom solceller på fritidsboligen, gir Enova opp til 32 500 kroner i støtte.
Nå har vi kort leveringstid og solcellepanelene er ferdig installert på taket ditt på bare noen uker. Kontakt oss for konkret informasjon om ditt tak og ditt område.
Din strømproduksjon varierer avhengig av solcelleanleggets størrelse, produksjonskapasitet, geografisk plassering og takvinkel. Et eksempel fra Oslo med 10 kW solceller produserer 9 300 kWh per år, med en takvinkel på 35° og et antatt energitap på 14 %.
Solcellene våre har en levetid på minst 30 år, noe som gir deg god avkastning på investeringen over tid.
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.