Hei! Jeg tenkte det ville være ok å gi deg en liten oppdatering på hvordan det går i Otovo for tiden. Det er en veldig morsom tid for oss som prøver å skape fremtidens strømsystem nå som solceller er i ferd med å ta av og strømnettet blir mye smartere - det syns jeg er kult å dele med dere som er våre første kunder.

Sesong for solceller

Solcelle-sesongen startet for fullt etter vinterferien, da solen kom høyere på himmelen og vi alle kom på at solen faktisk skinner her i nord også. Vi opplever at interessen er tre ganger høyere enn i fjor, og rundet i dag 20.000 adresser som er lagt inn på www.otovo.no.

Med stor interesse blir det også flere som tar steget og blir kunder. Vi må jobbe hardt for å klare å installere fort nok, og ruller ut over landet de kommende månedene. Kjøreplanen for første runde med om lag 160 installasjoner ser slik ut:

  • Hordaland: April
  • Vestfold*, Østfold, Akershus, Oslo, Trøndelag, Hedmark og -
    Oppland: April-mai
  • Rogaland og Buskerud: Mai
  • Agder: April-juni

*De som venter på svar på støttesøknader fra Vestfold Fylkeskommune vil ikke være med i denne runden, men planlegges og tas så fort det kommer svar derfra.

Strømlinjeformer strøm

Det er moro å se at nesten alle som har solceller fra Otovo også velger oss som strømselskap, og at mange som ikke kan ha solceller på taket også ser at vi har gode vilkår og garantert grønn, kortreist strøm. For de av dere som ikke har sjekket ut strømproduktet vårt, Nabostrøm, ta en titt her: www.otovo.no/nabostrom

Det er ikke lett å modernisere strømmarkedet. Vi sliter med at enkelte av nettselskapene ikke sender oss kundedata, ikke melder dere inn som plusskunder, eller er sene med å sende oss målerdata. Det gjør at vi får et stort etterslep av informasjon, og fakturaer som er uforståelig for dere. For å løse dette følger vi opp nettselskapene nokså aggressivt, og NVE har fattet vedtak om at de ikke følger energiloven og vil få tvangsmulkt om de ikke behandler kundenes data bedre.

Forklare strømregningen

Vi ser at vi også burde gjøre en bedre jobb med å forenkle og forklare hva som skjer med strømregningen! Fra nå av vil alle kunne få Avtalegiro med Otovo, og vi vil forbedre presentasjonen av hva du har kjøpt og prisen du betaler.

Produksjonsdata

På agendaen for våren står også utrulling av Otovo Hub. Denne lille boksen vil gi tilgang til vekselretter og produksjonsdata uavhengig av nettilkobling lokalt. Planen er å få Otovo Hub ut til de som skal ha den før solen står høyest på himmelen.

Folkemøter

Vi vil avslutte med å ønske alle en riktig god påske og takke for at dere er pionerer innenfor ny, ren energiteknologi. Takk for oppmøte på folkemøtene vi har hatt i Kristiansand, Arendal, Sarpsborg, Gjøvik, Slemmestad, Høvik og Stange denne vinteren. Vi ser frem til å se de mest nysgjerrige av dere på Furumo på Ski 23. april, der vi bygger solceller på 77 nye boliger!

Solrik påskehilsen!

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.