Solcellepaneler er en av de enkleste måtene å senke kostnadene tilknyttet ditt strømforbruk. Otovo hjelper deg med å komme i gang med sparingen i dag!

Akkurat der du ønsker

Uansett hvor eller hvordan du bor kan solcellepaneler bidra til å senke utgiftene for strømforbruket ditt betraktelig. Flere tjener faktisk på å produsere så mye strøm at det overgår behovet til eget forbruk.

Enten du bor i enebolig, rekkehus eller ser etter løsninger til andre arealer for å bruke mindre penger på din strømavtale og redusere utgiftene på strøm, finner Otovo løsninger som passer deg.

Våre avtaler og ulike løsninger for solceller passer for deg som bruker mye strøm, har et normalt strømforbruk eller bare ønsker et smartere forbruk.

Kom i gang her

Til tiden som kommer

Solceller fra Otovo på hus i Ski.
Solceller på hustak i Ski.

Otovos unike kalkulator tar utgangspunkt i satelittbilder av din bolig og gir deg beste estimerte løsning for å starte sparingen så fort som mulig.

Selv om 2020 ga rekordlave strømpriser i Norge, ser man at denne trenden allerede har snudd.

Med solcellepaneler kan du sikre deg fortsatt lave utgifter også i årene som kommer.

Bestill her

Teknologi i raskt vekst

Otovo-sertifiserte installatører monterer solceller.
Egenprodusert strøm er enklere og bedre enn noen gang.

Visste du at teknologi for smartere strømforbruk til privat bolig og andre arealer som krever mer strøm har gjort enorme fremskritt de siste 30 årene? Særlig solcellepaneler blir stadig billigere og bedre, og bruk av solkraft er nå den desidert raskest voksende teknologien for energiproduksjon.

Før antok man at solcellepaneler var avhengige av enorme områder og ikke hadde kapasitet til å produsere strøm på et jevnt nivå med belastningen eller forbruket i produksjonsprosessen.

Dette stemmer ikke, og privatpersoner med egne solcellepaneler melder om at de ikke klarer å bruke like mye strøm som de selv produserer. Egenprodusert strøm er enklere og bedre enn noen gang – både for deg med et normalt strømforbruk og for deg som har et større gjennomsnittlig forbruk av strøm per år.

Få igjen på produksjon av mye strøm

Innenfor det som ansees som et normalt strømforbruk bruker en gjennomsnittlig norsk husstand rundt 16 000 kwh i året, noe som tilsvarer omtrent 1333 kwh per måned jevnt fordelt.

Trenger du i en periode mindre strøm enn du klarer å egenprodusere, kjøper strømselskapene automatisk tilbake overskuddet – uten at du trenger å gjøre noe som helst. Dette er ikke bare en økonomisk gevinst, men følgelig en god gjerning for klimaet!

Enten du abonnerer eller kjøper eget, vil solcellepaneler gi deg en “forsikring” mot høye strømpriser.

Spar på forbruket til hyggen

Solceller på tak.
Med Otovo kan du spare penger på strømmen.

I Norge har det helt siden 1993 vært en jevn nedgang i strømforbruket i privat bolig – men strømmen koster oss likevel gjennomsnittlig mer per år i omtrent samme takt.

Derimot viser det seg at nordmenn bruker stadig mer strøm på ulike hytter og fritidsboliger. På under 25 år har vi sett en sterk økning i strømforbruk utenfor eget hjem – en trend som bare ser ut til å øke.

Derfor hjelper Otovo deg med å finne løsninger der du bruker strøm; enten det er til bolig, hytte eller andre bygg i form av oppvarming og andre praktiske formål. Ulike behov krever selvsagt også ulike tilpasninger.

Hos oss kan du velge mellom standard-, premium- og performancepaneler med ulik ytelse.

Sjekk strømsparing

I vind og vær

Med et gjennomsnittlig økende strømforbruk tilknyttet hus og bygg utenfor den private boligen, kan du spare store summer på å utnytte solenergien også andre steder enn i hjemmet.

Det er lett å anta at det varierende været i Norge vil kunne påvirke hvor mye det er mulig å redusere utgifter til strømforbruket på de mest værutsatte stedene i landet. Likevel er det faktisk slik at teknologien presterer best under kjøligere forhold – derfor er solceller i Norge spesielt effektive.

Det er heller ikke nødvendig med strålende sol for å kunne spare store summer per år med et eller flere solcellepanel. Forskningen viser at selv om en ikke kjenner solstrålene på kroppen, kommer energien seg gjennom både regn og tynnere lag med is.

Sjekk din adresse

Et klimavennlig valg med et normalt strømforbruk

Solceller på tak.
Reduser klimaavtrykket med solceller.

Enten du ser etter løsninger for å bruke mindre på strømforbruket eller ønsker å gjøre grep for en grønnere hverdag, kan solcellepaneler være et smart, klimanøytralt valg. Solenergi er et rent og fornybart alternativ til fossilt brensel og føring av energi over større områder.

Du kan bidra

I en tid hvor vi stadig bruker mer strøm i hverdagen, kan tilnærmet hvilken som helst type bolig bidra til å redusere avtrykket av vårt strømforbruk til de som kommer etter oss.

Få oversikt over pris

Mange tror at anskaffelse og installasjon av solcellepaneler til hjemmet koster mer enn det smaker. Flere lurer også på hvor hensiktsmessig solcellepaneler er for en husstand med et tilnærmet normalt eller gjennomsnittlig strømforbruk. I et hav av forvirring rundt hva som er dagens beste strømavtale, kan solcellepaneler bidra til å igjen gi deg kontroll over forbruket.

Du kan spare stort

Uansett hvor varierende strømforbruk du har fra måned til måned, er potensialet for å spare mer per år enormt. Otovos kalkulator tar utgangspunkt i ditt takareal gjennom satellittbilder, og gir deg et estimat på både kjøp og solabonnement fra kyndige aktører i ditt område.

Raskt og enkelt:

  • Klikk på kalkulator
  • Skriv inn din adresse
  • Otovo regner ut hvor mye du kan spare
  • Få et prisestimat, enten for kjøp eller solabonnement
  • Velg pakken som passer deg
Kalkulator

Senk kostnadene per år, ikke standarden

Solcellepaneler i Ski.
Solcellepaneler i Ski.

Bruk av solcellepaneler fører kanskje ikke til et lavere strømforbruk, men vil sørge for at strømregningen blir gjennomsnittlig lavere hver måned. Vi har alle ulike behov og et normalt strømforbruk varierer med blant annet størrelsen på din bolig.

Få oversikt allerede i dag med Otovos kalkulator for å se hvordan du kan senke forbruket med din type bolig.

Vil du vite mer om solceller fra Otovo? Les mer: Solceller – fordeler og ulemper.

Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.