Med Otovo er veien til egenprodusert energi kort. Vi bistår deg med abonnement for solceller, installasjonsprosessen – og i tiden etter.

Kan man abonnere på solceller?

Med Otovo har du valget mellom å tegne et solabonnement eller kjøpe egne solcellepaneler.

Otovo skjønner at det er flere som kan synes det er for dyrt å skulle kjøpe sitt helt eget anlegg – særlig hvis man i utgangspunktet ønsker å spare penger med solceller.

Solabonnement hjelper deg å komme raskt i gang med å redusere kostnadene på strømforbruket og ta et grønnere valg i hverdagen.

Ved å tegne et solabonnement for egne solceller på taket kan du starte sparingen allerede fra dag én. Alle med et tak hvor solcellene kan plasseres har muligheten til å tegne et solabonnement for solceller. Sjekk mulighetene for ditt takareal i dag med Otovos kalkulator.

Sjekk taket ditt her!

Kort vei til ren og billig strøm

Nå kan alle i Norge som eier sitt eget tak bli med på det grønne skiftet, uten å legge ut en krone!

Andreas Thorsheim | Administrerende direktør i Otovo

Ved å abonnere på solceller gjennom Otovo kan en vanlig norsk husstand spare flere titalls tusen kroner. I motsetning til leasing av for eksempel en bil, trenger du hverken stille med kontantinnsats eller delbetaling fra dag én.

Solabonnement for solceller kvalifiserer for Enova-tilskuddet

solcellepaneler på hus
Du kan få tilskudd fra Enova når du abonnerer på solcellepaneler fra Otovo.

Med et solabonnement for solcellepaneler gjennom Otovo kan du også som privat boligeier få hele tilskuddet fra Enova, som ligger på mellom 7.500 og 32.500 kroner – rett i egen lomme. Tilskuddet fra Enova er en rettighetsbasert støtteordning som gjør det lettere å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig.

Som kunde hos Otovo trenger du ikke kjøpe egne solcellepaneler for å nyte godt av de økonomiske godene. Solabonnement gjør det enkelt for private husholdninger å komme i gang med en lavere månedlig pris i stedet for å bruke en stor engangssum på anlegget.

Sjekk taket ditt her!

Få igjen på overskuddsstrømmen

I tillegg til tilskuddet fra Enova melder mange av kundene til Otovo om et overskudd av egenprodusert strøm. Med et eget solcelleanlegg kan du som kunde oppleve å produsere mer energi enn du bruker.

Dette overskuddet av energi kjøper din strømleverandør automatisk tilbake uten at du trenger å foreta deg noe. Overskuddet går tilbake til nettet og du reduserer ikke bare den månedlige kostnaden for strømmen – men kan i perioder få strømregningen til å gå i null.

Slik får du billigere strøm med solceller på taket fra Otovo.

Få oversikt

flere hus med solceller
Otovo-appen lar deg sjekke hvor mye strøm du produserer til enhver tid.

Selv om norske husholdninger bruker gjennomsnittlig mindre strøm hvert år, øker prisene i samme tempo. Solceller kan dermed fungere som en økonomisk forsikring når strømprisene stiger slik at du ikke opplever store uforutsette utgifter.

Du kan selv følge med på hvor mye strøm du produserer med Otovo-appen, direkte på mobilen.

Enkel installasjon av solceller på taket

Etter at du med Otovos kalkulator har funnet ut av hva du trenger eller ønsker av solcellepaneler, setter vi sertifiserte installatører på saken. Du trenger med andre ord ikke gjøre annet enn å bestille – Otovo fikser resten.

Otovos kalkulator tar utgangspunkt i satelittbilder fra din adresse og gir deg et estimat over dine muligheter for egne solceller – enten du vil tegne et solabonnement eller kjøpe. Her får du også muligheten til å velge mellom tre ulike ytelsesnivåer.

Vedlikehold og service ved abonnement for solceller

solcelleinstallatør som jobber på taket
Vi anbefaler solabonnement, så slipper du å tenke på vedlikehold og service.

Å anskaffe solcellepaneler gjennom Otovo gjør at du som kunde heller ikke behøver å tenke på tiden etter installasjon. Med et solabonnement stiller Otovo med kompetanse og personell som sørger for at anlegget er i god stand i hele dets brukstid. Du som privatkunde trenger ikke bistå med mer enn taket hvor solcelleanlegget installeres.

Servicen er inkludert i en månedlig pris, i stedet for at kunden selv skal måtte legge ut for eventuelt vedlikehold.

Å abonnere på solceller har også den fordel at du ikke trenger å bekymre deg for at anlegget skal falle i verdi. Du er med andre ord sikker på at anlegget vil være til din økonomiske fordel i fra start til slutt.

Slik gjør du det:

  • Fyll inn din adresse
  • Otovo beregner dine muligheter
  • Velg mellom solabonnement eller kjøp
  • Velg den pakken som passer deg
Sjekk taket ditt her!

Solceller på taket andre steder enn hjemme

hus med solcellepaneler på taket
Du reduserer kostnadene for strøm med solceller på taket. 

Det er ikke bare i den private husholdningen at du kan redusere kostnadene for strøm med solceller på taket. Med et økende strømpris tilknyttet hytter og fritidsboliger de siste årene, finnes det store summer å spare ved å tegne et solabonnement for solceller til andre bygg enn der du bor.

Solabonnement – solceller til hytta eller feriehuset

Otovos kalkulator gir deg også muligheten til å se hvordan taket på hytta eller feriehuset kan utnytte sola for å spare deg noen kroner. Solabonnement gjør det enkelt å utnytte større og flere arealer, nettopp fordi du ikke er avhengig av å kjøpe mange og separate anlegg for å generere egen strøm.

Abonnement for solcelleanlegg gjennom Otovo er dermed en enkel løsning for å redusere utgiftene – uansett hvor i Norge du kunne tenke deg å spare mer.

Et grønt valg

solceller på taket
Du kan tegne et solabonnement for solceller fra Otovo.

Å utnytte solkraften er en av de mest miljøvennlige måtene å gjøre egen hverdag litt mer bærekraftig. Produksjons- og nyttekraftsteknologien for solcellepaneler fungerer stadig bedre og solenergi er et godt alternativ til fossilt brensel.

Otovo sørger for at anlegget du anskaffer møter de strengeste krav for en etisk og bærekraftig verdikjede.

Tegn et solabonnement
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.