Otovo er Norges ledende solcelleleverandør til privatboliger. Med vår kunnskap som profesjonelle i faget, vil vi dele hvordan man velger det beste solcelle firma som møter dine behov.


Solcelleleverandører i Norge

Hvis du har bestemt deg for å installere solcellepaneler på eiendommen din i Norge, er det avgjørende å finne den rette leverandøren av solcelleanlegg for å sikre en vellykket og effektiv installasjon. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne den riktige solcelleinstallatøren for dine behov:

  1. Gjør din research: Start med å gjøre litt research på ulike solcelle leverandører i Norge. Se etter selskaper som har erfaring og et godt rykte i bransjen. Du kan sjekke anmeldelser og vurderinger på nettet fra tidligere kunder for å få en ide om kvaliteten på arbeidet deres.
  2. Få flere tilbud: Det er en god idé å få tilbud fra flere solcelleleverandører for å sammenligne priser og tjenester som tilbys. Sørg for at tilbudene du mottar er detaljerte og inkluderer alle kostnader forbundet med installasjonen.
  3. Vurder garantier: Solcellepaneler kommer vanligvis med garantier som dekker utstyret i et visst antall år. Sørg for å spørre installatøren om garantien som tilbys og hva den dekker.
  4. Se etter finansieringsmuligheter: Mange solcelle bedrifter i Norge tilbyr finansieringsmuligheter for å hjelpe deg med å betale for installasjonen over tid eller tilbyr abonnementsløsninger. Sørg for å spørre om de forskjellige finansieringsalternativene som er tilgjengelige og hva vilkårene er.

Ved å følge disse tipsene kan du finne en anerkjent og erfaren solcelleleverandør i Norge som kan hjelpe deg med å installere et solcelleanlegg av høy kvalitet. Ikke forhast prosessen, ta deg god tid og gjør research for å sikre at du velger riktig leverandør for dine behov.

Sjekk taket ditt her!


Den rette solcelle leverandøren for deg

For å finne det rette solcelle firma for deg er det viktig å ta i betraktning hva du trenger og ønsker på forhånd. Det er flere solcelle bedrifter i Norge som har sine fokusområder, som for eksempel solceller til privat boliger, solcelleanlegg til næringsbygg eller solcelletakstein. Det kan være lurt å danne seg et bilde av hva slags solcelleanlegg du trenger før du tar kontakt med en leverandør.

Tingene du bør vurdere før du skaffer deg solceller er blant annet om taket ditt er egnet for solceller, hvordan solforholdene er på din eiendom og hvor stort solcelleanlegg du trenger. Størrelsen på anlegget baserer seg ikke bare på størrelsen på taket ditt, men på hvor høyt strømforbruk du har.

Otovo har utviklet en avansert plattform der du kan søke opp din adresse og får deretter et pristilbud på under et minutt. Her kan du også se hvor mye strøm du ca. vil produsere med solceller på taket ditt.


Solcelle installatør

Solcelleinstallatører spiller en kritisk rolle for å sikre sikker og effektiv installasjon av solcelleanlegget. For å gjøre jobben sin effektivt og av høy kvalitet, må solcelleinstallatører ha et solid kunnskapsgrunnlag på flere nøkkelområder. Her er noen viktige kunnskapsområder for en solcelleinstallatør:


Elektriske anlegg: Solcellepaneler genererer strøm som må være riktig integrert i hjemmets elektriske system. Installatører må forstå hvordan solcellepanelene kobles til det elektriske anlegget og sørge for at alt er kablet sikkert og riktig.

I bladet Elsikkerhet utgave 91, skriver DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) at det skal være en registrert elektroinstallatør som skal være ansvarlig for installasjonen av det elektriske i solcelleanlegget.

Den elektriske delen av anlegget består av:

  • Installering av inverter
  • Installering av sikkerhetsbryter, kabler og kabelstiger
  • Utjevningsforbindelser

Terminering og sammenkobling av MC4 kontakter.

Solcelleteknologi: Solcelleinstallatører må ha en dyp forståelse av teknologien bak solcellepaneler, inkludert hvordan de fungerer, hvordan de skal installeres riktig og hvordan de skal feilsøke eventuelle problemer som kan oppstå.

Taktekking: Det monteres solcellepanel på taket, så installatører må ha kunnskap om takmaterialer, takkonstruksjoner, og hvordan man trygt og sikkert monterer panel på ulike typer tak.

Sikkerhet: Solcelleinstallatører må følge strenge sikkerhetsprotokoller for å sikre sikkerheten til seg selv og andre på arbeidsplassen. De må forstå risikoene forbundet med arbeid i høyden og med elektrisk utstyr og vite hvordan de kan redusere disse risikoene.

Byggeforskrifter og forskrifter: Solcelleinstallatører må ha kunnskap om byggeforskrifter og forskrifter knyttet til montering av solcellepanel i sin region. De må sørge for at deres installasjoner er i samsvar med alle gjeldende koder og forskrifter.

Ved å ha et solid kunnskapsgrunnlag på disse områdene kan solcelleinstallatører sørge for sikker og effektiv installasjon av solcellepanelene på taket og yte service av høy kvalitet til sine kunder. Videreutdanning og opplæring kan også hjelpe solcelleinstallatører med å holde seg oppdatert på den nyeste teknologien og beste praksis i bransjen.

Vi i Otovo jobber med dyktige partner installatører over hele landet. Vi tar alltid en grundig vurdering på nye tilskudd før de blir en Otovo installatør, slik at våre kunder alltid får den beste kvaliteten på installasjonen av sitt nye solcelleanlegg.


Otovo - et trygt valg

Otovo er Norges ledende og en godt etablert solcelleleverandør som tilbyr en enkel og rask vei til solceller på taket ditt. Vi har de beste garantiene på markedet og er et solcelle firma som har kommet for å bli. Dette betyr at dersom det skulle oppstå problemer om 20 år, vil vi fortsatt være på banen og klare for å hjelpe deg på best mulig måte.

Sjekk adressen din nå for et prisestimat på under et minutt!

Sjekk adressen din her!
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.