Solcellepaneler til hjemmet ditt i Fredrikstad

Få solceller i Fredrikstad Gjør en beregning for solceller og se hvor mye du kan spare. Sjekk taket ditt kostnadsfritt her:
solcellepaneler på en hvit villa ved sjøen
norgeskart med plassnål på fredrikstad

Solcellepaneler i Fredrikstad

Fredrikstad sin plassering og hyggelige klima gjør byen og kommunen til et ypperlig sted for installasjon av solceller. Byen nyter godt av klart og solrikt vær som gir høy ytelse og effektivitet.
At landskapet er relativt flatt gir dessuten gode solforhold året rundt. Med en årlig produksjon på over 11,130 kWh fra et 11 kWp system, er potensialet for solenergi i regionen betydelig.

Stort energipotensiale

Basert på detaljerte beregninger for et solcelleanlegg i Fredrikstad, kan man forvente at anlegget produserer rundt 11,130 kWh elektrisitet hvert år. Dette tallet kommer fra en systemstørrelse på 11 kWp, satt til en optimal vinkel på 35 grader for å fange opp så mye sollys som mulig. Selv om det er en forventning om at solcelleanlegget kan miste rundt 14% av sin potensielle produksjon på grunn av ulike faktorer som systemets effektivitet og lokale værforhold, gir disse beregningene en god indikator på hva man kan forvente.

Det er verdt å merke seg at den faktiske energiproduksjonen kan svinge litt fra år til år. Dette skyldes naturlige endringer i været og solforholdene. Videre beregninger viser at ulike faktorer som solens vinkel, temperatureffekter, og lite sollys på visse dager kan redusere systemets totale effektivitet med om lag 19%.

Sjekk årlig produksjon
søylediagram over årlig produksjon i fredrikstad norge

Eksempel på installasjoner

 • 30 premium paneler på tak

  30 premiumpaneler

  2023
 • Hus med 47 premiumpaneler på taket

  47 premiumpaneler

  2019
 • 29 solcellepaneler på taket - fra 2021

  29 premiumpaneler

  September 2021

Så mye koster solceller i Fredrikstad

Disse prisene er eksempler og er veiledende. Sluttprisen kan variere avhengig av takets størrelse, orientering, lokale forhold og installasjonskostnader, samt endringer i offentlig enova-støtte.

 • illustrasjon av hus med solcellepaneler på taket

  Kjøp av solcelleanlegg

    Installert effekt: 11,3 kWp

    Grunnpris: 182 539 kr

    Støtte fra enova: -21 637 kr

    Sluttkostnad: 160 902 kr (inkl. mva)

 • illustration batteri + solcellepanel

  Solcelleanlegg med batteri

    Installert effekt: 11,3 kWp

    Grunnpris: 265 662 kr

    Støtte fra enova: -21 637 kr

    Sluttkostnad: 244 025 kr (inkl. mva)

 • illustration sol

  Solabonnement uten batteri

    Installert effekt: 11,3 kWp

    Støtte fra enova: -21 637 kr

    Sluttkostnad: 1 429 kr/mnd (inkl. mva)

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Du bestemmer selv hvordan du vil utnytte solen

Med Otovo kan du velge panelene med høyest kvalitet for ditt tak. Installasjonen er inkludert. Du bestemmer selv hvordan du vil utnytte solen.

Lås deg til lave priser

Etter hvert som årene går og strømprisene øker, vil dine kostnader forbli de samme!

Enkelt å kjøpe ut

Skulle du ombestemme deg kan du når som helst kjøpe anlegget

20 års garanti

Otovo overvåker og opprettholder ditt solcelleanlegg så du skal slippe å tenke på noe som helst.

Et abonnement uten forhåndsbetaling. Otovo er ansvarlig for ditt solcelleanlegg i 20 år, og du kan selv bestemme om du på et senere tidspunkt ønsker å kjøpe anlegget.

Les mer om solabonnement.

fra 699 kr/mnd

 lommebok med penger i

Betaler seg selv på 12 år

Basert på erfaringer og data, er det forventet at et solcelleanlegg på 11,3 kWp i Fredrikstad vil lønne seg etter omtrent 12 år. Etter dette vil strømmen produsert fra solcellene i praksis være gratis, noe som gir betydelige besparelser over de påfølgende årene. Dette gjør solceller ikke bare til en miljøvennlig løsning, men også en økonomisk gunstig investering over tid.

Finn ut din pris

Ofte stilte spørsmål om solcellepanel i Fredrikstad

Er solceller en god investering i Fredrikstad?

Ja, solceller er en fornuftig investering i Fredrikstad på grunn av de økonomiske besparelsene de tilbyr over tid. Med forbedret teknologi og støtteordninger fra lokale myndigheter, kan solceller redusere strømutgiftene betydelig.

Hva er forventet levetid for solceller installert i Fredrikstad?

Solceller installert i Fredrikstad har en forventet levetid på ca. 25-30 år. Moderne solceller er designet for å tåle lokale klimaforhold og gir langvarig ytelse.

Trenger jeg en spesiell tillatelse for å installere solceller på mitt hjem?

I noen tilfeller kan det kreves en byggetillatelse, spesielt hvis installasjonen påvirker bygningens utseende eller strukturelle integritet. Det er best å sjekke med Fredrikstad kommune for spesifikke krav.

Hvordan vedlikeholder jeg solcelleanlegget mitt?

Vedlikehold av solcelleanlegg i Fredrikstad er generelt lavt og inkluderer periodisk rengjøring av panelene for å fjerne skitt eller annet rusk som kan blokkere sollys, samt sjekke systemets forbindelser og komponenter. Velger du solabonnement fra Otovo tar vi oss av vedlikeholdet i opptil 20 år.

Hvordan bestemmer jeg riktig størrelse på solcelleanlegg for mitt hjem?

Riktig størrelse på et solcelleanlegg avhenger av ditt energiforbruk, takets størrelse og orientering, og eventuelle skyggeleggende objekter. Søk opp ditt tak hos Otovo i dag, så tar vi oss av hele beregningen for deg.