Solceller i Oslo: info, pris og tilbud

Vi gjør solceller i Oslo enkelt Fyll inn adressen din så regner vi ut strømkapasiteten på taket ditt. Kjøp solcelleanlegget eller velg vårt populære solabonnement.
solceller på en vit villa i oslo
norgeskart med plassnål på Oslo

Solcellepaneler i Oslo☀️

Norges hovedstad er velkjent som en miljøhovedstad i Europa. Med sine mange kulturelle skatter og en forpliktelse til bærekraft få kan måle seg med, har Oslo også fått stadig flere solcellepaneler på byens mange tak. Oslo er faktisk bemerkelsesverdig godt posisjonert for å utnytte solenergi.

Lange og lyse dager på sommeren øker produksjonen, og selv om vintrene kan være lange og mørke har dagens solcellepaneler kapasitet til relativt stor produksjon gjennom året.


Solcellers strømproduksjon i Oslo

Ifølge PVGIS-verktyget kan 10 kW solceller produsere 9 300 kWh per år i Oslo. For å komme frem til dette har vi valgt en takvinkel på 35° og et antatt energitap på 14%.

Cirka 7% av den totale årsproduksjonen skjer i vintermånedene. Måneden med høyest strømproduksjon er juni, da et solcelleanlegg som dette genererer 1 348,64 kWh. Mest sannsynlig vil eiendommen ha et overskudd av strøm fra april til august, som du kan selge tilbake til strømnettet.

søylediagram over årlig produksjon i oslo norge

Eksempel på installasjoner

 • 30 premium paneler på tak

  30 premiumpaneler

  2023
 • Hus med 47 premiumpaneler på taket

  47 premiumpaneler

  2019
 • 29 solcellepaneler på taket - fra 2021

  29 premiumpaneler

  September 2021

Kostnad på solceller i Oslo

Nedenfor kan du se prissammenligninger på solcellepakker. Prisene vil variere avhengig av hvor i Oslo du bor, og eventuelle tilvalg. Søk på din adresse for et estimat.

 • illustrasjon av hus med solcellepaneler på taket

  Kjøp av solcelleanlegg

    Installert effekt: 12,6 kWp

    Grunnpris: 198 615 kr

    Støtte fra enova: -23 250 kr

    Sluttkostnad: 175 365 kr (inkl. mva)

 • illustration batteri + solpaneler

  Solcelleanlegg med batteri

    Installert effekt: 12,9 kWp

    Grunnpris: 291 298 kr

    Støtte fra enova: -23 625 kr

    Sluttkostnad: 267 673 kr (inkl. mva)

 • illustration sol

  Solabonnement uten batteri

    Installert effekt: 12,6 kWp

    Støtte fra enova: -23 250 kr

    Sluttkostnad: 1 555 kr/mnd (inkl. mva)

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Du bestemmer selv hvordan du vil utnytte solen

Med Otovo kan du velge panelene med høyest kvalitet for ditt tak. Installasjonen er inkludert. Du bestemmer selv hvordan du vil utnytte solen.

Lås deg til lave priser

Etter hvert som årene går og strømprisene øker, vil dine kostnader forbli de samme!

Enkelt å kjøpe ut

Skulle du ombestemme deg kan du når som helst kjøpe anlegget

20 års garanti

Otovo overvåker og opprettholder ditt solcelleanlegg så du skal slippe å tenke på noe som helst.

Et abonnement uten forhåndsbetaling. Otovo er ansvarlig for ditt solcelleanlegg i 20 år, og du kan selv bestemme om du på et senere tidspunkt ønsker å kjøpe anlegget.

Les mer om solabonnement.

fra 699 kr/mnd

solcelle med medalje

Skal bli nullutslippsby

Oslo har satt seg som mål å bli en nullutslippsby innen 2030. Byen er allerede på god vei, og solceller på tak bidrar til dette. Byen har støtteordninger innen energiforbedringstiltak for borettslag og sameie, og bor du i enebolig har Enova som kjent gode støtteordninger for solcelleanlegg. Til og med bedrifter kan søke om støtte for yrkesbygg. Her er det med andre ord gode muligheter for å spare stort på solceller.

Det er ingen tvil om at Oslo er en solcellevennlig by. Søk opp ditt tak hos Otovo, og få prisestimat basert på ditt tak.

Beregne ditt tak

Betaler seg selv innen 13 år

Dersom du investerer i solcellepaneler i dag, kan du se frem til gratis strøm etter omtrent 12 år. Det forutsetter et eksempelanlegg på 15 kWp installert i Oslo. Etter dette vil alt du har spart på strøm ha dekket de opprinnelige kostnadene for anlegget.

Vårt eksempel er basert på nåværende strømpriser, så om prisene fortsetter å stige i fremtiden kan anlegget betale seg selv enda raskere. Solcellepaneler har en typisk levetid på mellom 20 - 30 år, så du kan regne med mange års gratis strøm.

I tillegg kan solcellepaneler øke verdien på eiendommen, og gi gunstigere avkastning om du skal selge boligen. Ifølge en undersøkelse fra Booli, kan solcellepaneler heve verdien på et hus med i gjennomsnitt 250 000 kroner. Dette betyr at verdiøkningen overstiger kostnaden for installasjonen, som i gjennomsnitt var 137 000 kroner etter et grønt skatteavdrag på 20 prosent av kostnaden.

Finn ut din pris
 lommebok med penger i

Ofte stilte spørsmål

Hvordan påvirker snø og is solcellepanelene om vinteren?

Snø og is kan midlertidig redusere produksjonen ettersom de dekker panelenes overflate og blokkerer sollys. Imidlertid vil snøen ofte smelte raskt fra panelene på grunn av deres mørke overflate og varme fra solen.

Trenger jeg spesielle tillatelser for å installere solcellepaneler?

For de fleste boliger i Oslo kreves det ikke spesiell tillatelse for installasjon av solcellepaneler, så lenge de ikke endrer bygningens karakteristiske utseende eller om bygget er verneverdig. Du bør likevel alltid sjekke med kommunen og eventuelt sameiet eller borettslaget før du bestiller.

Hva er den forventede levetiden på solcellepaneler?

Solcellepaneler installert i Oslo har vanligvis en forventet levetid på 25 til 30 år. Panelenes ytelse kan gradvis avta over tid, men de skal fortsatt kunne produsere en betydelig mengde strøm.

Hvordan vedlikeholder jeg solcellepanelene mine?

Vanligvis krever solceller i Oslo-området lite vedlikehold, men regelmessig rengjøring og inspeksjon av komponentene er viktig for å forlenge levetiden og få maksimal effekt ut av solcellene dine. Med et solabonnement fra Otovo slipper du å tenke på vedlikeholdet i opptil 20 år.

Finn din solcellepakke