Solcellepaneler og batterier i Stavanger

Få solceller i Stavanger med Otovo Produser din egen strøm med solceller på taket. Vi tilbyr både solabonnement og direktekjøp. 👇🏻
solcellepaneler på en rød villa
norgeskart med plassnål på stavanger

Solcellepaneler i Stavanger ☀️

Stavanger, kjent for sin dramatiske kystlinje og pulserende energisektor, står nå på terskelen til en grønn energirevolusjon. Kommunen har dessuten gjort det enkelt å installere solceller. Her kreves det nemlig ikke søknad til kommunen, med mindre du bor i et verneområde eller et område med mange like hus.

Må du søke er prosessen gratis i Stavanger, og dette gjelder blant annet i trehusbyen og vernesoner der grunngebyret på 2700 kroner dekkes av kommunens klima- og miljøfond.

Solcellers strømproduksjon i Stavanger

Stavangerregionen mottar overraskende mye sol. Her har vi en forventet årlig energiproduksjon på 10 500 kWh årlig for et 12 kWp system. Også den lokale topografien bidar til høy effektivitet. Som du ser genererer 12 kW solceller over 3 000 kWh bare i mai og juni, som er årets beste måneder.

søylediagram over årlig produksjon i stavanger norge

Eksempel på installasjoner

 • 30 premium paneler på tak

  30 premiumpaneler

  2023
 • Hus med 47 premiumpaneler på taket

  47 premiumpaneler

  2019
 • 29 solcellepaneler på taket - fra 2021

  29 premiumpaneler

  September 2021

Dette koster solceller i Stavanger

Følgende priser er kun eksempler. Prisene vil variere blant annet avhengig av installatør og tilgjengelighet. Det enkleste du kan gjøre er å søke opp taket ditt og få et prisestimat.

 • illustrasjon av hus med solcellepaneler på taket

  Kjøp av solcelleanlegg

    Installert effekt: 15,1 kWp

    Grunnpris: 259 200 kr

    Støtte fra enova: -26 400 kr

    Sluttkostnad: 232 800 kr (inkl. mva)

 • illustration batteri + solcellepanel

  Solcelleanlegg med batteri

    Installert effekt: 15,5 kWp

    Grunnpris: 368 202 kr

    Støtte fra enova: -26 850 kr

    Sluttkostnad: 341 352 kr (inkl. mva)

 • illustration sol

  Solabonnement uten batteri

    Installert effekt: 15,1 kWp

    Støtte fra enova: -26 400 kr

    Sluttkostnad: 2 029 kr/mnd (inkl. mva)

Slik er veien til solceller på taket

 • Hus med kartpinn

  Utforsk potensialet til taket

  Ved å skrive inn din adresse kan du regne på solpotensialet ditt, hva det vil koste og hvor mye du kan spare. Kort tid etter tar vi kontakt for å hjelpe deg videre.
 • Få et tilbud uten å flytte deg fra sofaen

  Tilpasning og tilbud

  Når vi tar kontakt tilpasser vi installasjonen sammen for best utseende og ytelse samt finner et passende installasjonstidspunkt.
 • Hus med solceller på taket

  Installasjon og tilkobling

  Vi ordner med alt før, under og etter installasjonen. Du følger prosessen på otovo.no.
 • Markedets beste garantier

  Billig og ren strøm til 2049!

  Du produserer ren og billig energi i minst 25 år. Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv. Velkommen til fremtiden!

Du bestemmer selv hvordan du vil utnytte solen

Med Otovo kan du velge panelene med høyest kvalitet for ditt tak. Installasjonen er inkludert. Du bestemmer selv hvordan du vil utnytte solen.

Lås deg til lave priser

Etter hvert som årene går og strømprisene øker, vil dine kostnader forbli de samme!

Enkelt å kjøpe ut

Skulle du ombestemme deg kan du når som helst kjøpe anlegget

20 års garanti

Otovo overvåker og opprettholder ditt solcelleanlegg så du skal slippe å tenke på noe som helst.

Et abonnement uten forhåndsbetaling. Otovo er ansvarlig for ditt solcelleanlegg i 20 år, og du kan selv bestemme om du på et senere tidspunkt ønsker å kjøpe anlegget.

Les mer om solabonnement.

fra 699 kr/mnd

 lommebok med penger i

Betaler seg selv innen 13 år

Investering i solceller i Stavanger representerer en gylden sparemulighet. Med et 15 kWp solcelleanlegg, vil din investering betale seg selv i løpet av bare 13 år*. Tenk på det – i opptil to tiår etter det, vil du nyte godt av gratis strøm produsert rett på taket ditt. I en tid hvor strømprisene stadig klatrer, gir solceller deg en unik fordel ved å låse ned dine energikostnader til en fast lav pris.

*Tilbakebetalingstiden er et estimat og vil i stor grad påvirkes av strømprisen i NO2 fremover. Denne beregningen er gjort uten strømstøtte.

Finn ut din pris

Ofte stilte spørsmål

Er Stavanger et bra sted for solceller?

Svaret er ja, Stavanger er et bra sted for solceller. Stavanger har et klima med både regndager og soldager, men solinnstrålingen er nesten like høy som i Oslo.

Installerer Otovo også solceller i Sandnes og Sola?

Vi samarbeider med mange lokale solcelleinstallatører i Stavanger og omegn. Søk på adressen din i Sandnes eller Sola for å få et skreddersydd tilbud på solceller så tar vi det derfra.

Er det nødvendig med tillatelse og søknad for solcellepaneler i Stavanger?

På de fleste områder i Stavanger er det ikke nødvendig med verken søknad eller tillatelse for å installere solceller på taket, men med noen unntak. Les mer på Stavanger kommune sin nettside.

Har Otovo en app for solceller?

Vi har vår egen Otovo-app som følger med ditt solcelleanlegg. Denne appen gir deg full oversikt over produksjonen din i sanntid. Appen inneholder også historiske data, slik at du kan gå tilbake og sammenligne både måneder, år og timer i døgnet. Slik vil du få en god oversikt over din strømproduksjon og om du vil kan du endre strømforbruket ditt deretter. Dette gir deg muligheten til å spare enda mer strøm.

Hva slags garanti er inkludert?

Otovo tilbyr blant markedets beste garantier. Ved direktekjøp får du 10 års garanti på solcelleanlegget og med solabonnement hele 20 år.

Se prisen din