I takt med at interessen for bærekraftig energi vokser, har solcellepaneler blitt et populært emne blant norske husholdninger. Med denne økende interessen følger det imidlertid også en del misforståelser. I denne artikkelen avklarer vi de mest vanlige mytene og presenterer fakta om solcellepaneler, for å hjelpe deg med å ta informerte beslutninger tilpasset ditt behov.


Se hvilke solcellsmuligheter taket ditt har:

Myte 1: Solceller er kun effektive i varmt klima

Fakta: Solcellene jobber optimalt i noen få minusgrader. Det betyr at solcellepaneler faktisk kan yte bedre i Norge enn i mange andre Søreuropeiske land. Dette avliver myten om at et kaldt norskt klima ikke er egnet for solenergi.

Lesetips: Solcellers strømproduksjon


Myte 2: Solcellepaneler er for dyrt

Fakta: Teknologiske fremskritt og økt produksjon har ført til betydelig prisfall på solcellepaneler de siste årene. Investeringen er nå mer overkommelig enn noen gang, og med statlige tilskudd som enova og muligheter for å selge overskuddsstrøm, har solcellepaneler blitt en kostnadseffektiv løsning for mange.

Sjekk gjerne vår artikkel om pris på solcellepaneler.


Myte 3: Solceller på taket gjør ikke noe for boligens verdi

Fakta: Ett stort salgsargument ved salg av bolig er nettopp solceller på taket. Grunnen til dette er nettopp produksjon av egen strøm på taket i mange år. Spesielt nå som strømprisene er høye og vil forbli høy er dette noe som lokker de fleste kjøpere. Ikke nok med det; når du har solceller på taket gir banker som regel ut bedre renter grunnet høyere energiklasse.

I den følgende artikkelen ser vi på hvor mye verdien kan øke med solceller på taket.


Myte 4: Solcellepaneler vil ikke betale seg tilbake

Fakta: Takket være reduserte kostnader for innkjøp, økonomiske insentiver som tilskudd og muligheten for å selge tilbake overskuddsstrøm, kan solcellepaneler gi en solid økonomisk retur over tid. Men payback-perioden varierer, les mer i denne artikkelen: lønnsomhet og tilbakebetalingstid for solceller.

Sjekk taket ditt


Myte 5: Solcellepaneler fungerer ikke på vinteren

Fakta: Selv om solcellepaneler produserer mindre strøm på vinteren grunnet kortere dager og lavere solinnstråling, vil de fortsatt generere strøm også på solrike vinterdager. Effektiviteten reduseres ikke til null bare fordi temperaturen synker. Men hvis det samler seg snø på solcellepanelene, kan produksjonen falle til null.


Myte 6: Solcellepaneler tar lang tid å installere

Fakta: Installasjonestiden avhenger av når på året solcellene skal installeres - for eksempel om det er full snøstorm vil nok dette trolig utsettes til forutsetningene er bedre, men utenom dette tar det som regel kun noen få uker i normaltilstander.

Vi opplever kortere leveringstider i høst -og vintermånedene, derfor lønner det seg å være ute i god tid før solen begynner å varme på.


Myte 7: Solcellepaneler reduserer ikke klimaavtrykket

Fakta: Ved å produsere fornybar energi direkte fra solen, spiller solcellepaneler en viktig rolle i å redusere avhengigheten av fossile brennstoffer og minske husholdningenes karbonavtrykk. Dette gjør solenergi til en av de mest effektive tiltakene for enkeltpersoner som ønsker å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Er det noe vi vet, så er det at vi alle må bidra.


Avslutning

Listen med fordeler fortsetter, men det viktigste å huske er at dersom du velger å få et tilbud av Otovo så matcher vi din adresse med din lokale installatør som nettopp kjenner ditt område og forutsetninger best.

Dersom du er usikker på hvilken effekt ditt tak har, om det lønner seg eller ikke, kan du enkelt ta kontakt med oss så hjelper vi deg med et uforpliktende tilbud.

Få et tilbud her
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.