Å investere i solcellepaneler blir stadig mer populært i dagens bærekraftige samfunn. Mange ser etter måter å redusere strømutgiftene sine og redusere miljøavtrykket. En spennende mulighet som har oppstått er å installere solcellepaneler på garasjen. Men er dette virkelig gjennomførbart? La oss utforske mulighetene!

Sjekk hvilket potensial taket ditt har:

Solcellepaneler for garasjen

Å installere solcellepaneler på garasjen din kan være en smart og bærekraftig investering. Ikke bare kan du redusere strømregningen din betydelig, men du bidrar også til å redusere utslippene av klimagasser ved å bruke ren energi fra solen.


Fordeler og muligheter

1. Lavere strømregning: Ved å bruke solenergi fra garasjetaket, kan du redusere strømregningene dine med opptil 50%.

2. Miljøvennlig: Solenergi er en ren og fornybar energikilde som ikke forurenser miljøet. Ved å installere solcellepaneler på garasjen din, tar du et skritt mot en grønnere fremtid.

3. Økt eiendomsverdi: En garasje med solcellepaneler kan øke verdien på eiendommen din. Mange kjøpere ser etter bærekraftige løsninger når de ser etter boliger.


Solceller på garasjetak: Praktiske hensyn

Før du går videre med å installere solcellepaneler på garasjetaket ditt, er det noen praktiske hensyn du bør vurdere:

  1. Tilstand på garasjetaket: Sjekk garasjetaket nøye for eventuelle lekkasjer eller skader før du installerer solcellepaneler. Det er viktig at taket er i god stand for å unngå problemer i fremtiden.
  2. Solinnstråling: Vurder hvor mye sollys garasjetaket ditt mottar i løpet av dagen. Solcellepaneler fungerer best når de er eksponert for direkte sollys i lengre perioder.
  3. Lokale tillatelser og forskrifter: Sjekk med lokale myndigheter og byggeforskrifter for å sikre at du har tillatelse til å installere solcellepaneler på garasjen din.
  4. Mer avansert enn installasjon på hustaket: Det vanligste er å installere solcelleanlegget på hustaket fordi det er her sikringsskapet er. Det kan bli mer arbeid dersom man må legge kabling fra huset til garasjen, og sette opp underfordeling.
    Tips! Dersom du har planer om å installere en elbil lader samtidig kan det være smart å plassere inverter og lader sammen for å spare penger.


Lading av elbilen med solstrøm fra garasjetaket

Solcelleanlegget på garasjetaket produserer strøm du kan bruke i din bolig, men visste du at du også kan kjøre elbilen med solstrøm på tanken? La oss utforske hvordan dette muliggjøres.

Inverteren: Fra sol til strøm

Inverteren er en av hovedkomponentene i ditt solcelleanlegg. Den tar den likestrømmen (DC) som produseres av solcellepanelene og konverterer den til vekselstrøm (AC), som kan brukes til å drive elektriske apparater i huset ditt. Dette er viktig fordi de fleste husholdningsapparater og elbilladere bruker vekselstrøm. Inverteren sørger for at den produserte solenergien er kompatibel med ditt elektriske system.

Solenergiens kobling til elbilladeren

Det spennende øyeblikket skjer når solenergien kobles til elbilladeren. Elbilladeren er installert i garasjen din og koblet til inverteren. Den er designet for å kunne lade elbilen din med den elektriske strømmen den trenger for å lades opp.

Når solcellene på garasjetaket produserer elektrisitet, går denne strømmen først til inverteren, som konverterer den til vekselstrøm. Elbilladeren tar deretter denne vekselstrømmen for å lade bilens batteri (konvertert til likestrøm før). Dette gir deg muligheten til å lade elbilen din med solstrøm direkte fra solcellene på taket.

Solceller på garasjetaket gir ikke bare bærekraftige fordeler til hjemmet ditt, men gir også muligheten til å gjøre din elbil-lading enda mer miljøvennlig og kostnadseffektiv.

Sjekk ditt tak her


Størrelsen på solcelleanlegg til garasjen: Fra personbiler til traktorer

Å investere i solcellepaneler for å forsyne din garasje eller huset ditt med ren og fornybar energi er en klok beslutning, uavhengig av garasjens størrelse.

Imidlertid kan størrelsen på solcellepanelene du trenger, variere betydelig avhengig av hvor stor garasjen er og hvor mye energi du planlegger å generere. Her ser vi på vurderingene for både små personbilgarasjer og større garasjer som brukes til lagring av traktorer og annet utstyr.

For små garasjer

Små garasjer, vanligvis beregnet for én til to biler, har ofte flatt tak som også kan egne seg for solceller. For en typisk garasje på omtrent 20-30 kvadratmeter, kan et solcelleanlegg på omtrent 2-3 kW (kilowatt) være tilstrekkelig for å dekke ditt energiforbruk. Dette kan bestå av omtrent 6-10 solcellepaneler avhengig av panelenes effektivitet og sollysets tilgjengelighet i ditt område.

Solcelleanlegget for en personbilgarasje kan generere nok strøm til å forsyne garasjens belysning, ladestasjoner for elbiler og til og med forsyne en del av hjemmets energiforbruk. Dette vil variere basert på ditt spesifikke strømbehov og sollyset i området.

For store garasjer

Store garasjer som brukes til traktorer, tungt utstyr eller lager kan kreve større solcelleanlegg for å dekke energibehovet. Garasjens størrelse, energiforbruket til utstyret som oppbevares der, og eventuelle ekstra bruksområder, som verksteder eller kontorer, bør alle vurderes nøye.

Solcelleanlegg for større garasjer kan variere fra 5 kW til 20 kW eller mer, avhengig av behovet. Dette kan kreve en betydelig mengde solcellepaneler, og plasseringen og orienteringen av panelene vil være avgjørende for å maksimere solinnstrålingen.

Les gjerne mer om prisen på solcellepaneler med ulike dimensjoner, og når det lønner seg med solceller på taket.


Solceller på carport

Hvis du ikke har et garasjetak, men en carport, kan solcellene installeres her. Dette gir deg de samme fordelene som å ha solcellepaneler på garasjetaket. Solceller på en carport er en innovativ løsning som gir deg muligheten til å utnytte solenergi samtidig som du beskytter kjøretøyet ditt mot vær og vind.

Solceller på carporten gir en smart måte å kombinere funksjonalitet og bærekraft. Enten du ønsker å redusere strømkostnadene dine, beskytte kjøretøyet ditt eller bare bidra til miljøet, kan dette være en verdifull tilleggsløsning til ditt hjem.


Er det et smart valg?

Å ha solcellepaneler på garasjen din er absolutt gjennomførbart og kan være en smart investering både økonomisk og miljømessig. Før du går i gang, er det viktig å vurdere tilstanden til garasjetaket, solinnstrålingen i området ditt, og eventuelle lokale tillatelser du må skaffe. Enten du velger å installere solcellepaneler på garasjen eller på carport, kan du nyte fordelene av ren og fornybar solenergi.

For mer informasjon om solcellepaneler og hvordan du kan implementere dem i garasjen din, ta gjerne kontakt med oss. Vi er her for å hjelpe deg med å gjøre din garasje mer miljøvennlig og økonomisk effektiv.

Få et tilbud på 1 min
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.